تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 12 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هرگاه نيت فاسد شود، بلا و گرفتارى پيش مى آيد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836839643




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

به شماره افتادن منابع آبی مازندرانی +تصویر


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: به شماره افتادن منابع آبی مازندرانی +تصویر
آب هر روز تشنه تر می شود ، خشکسالی‌های پیاپی، کاهش نزولات آسمانی و افت قابل توجه سطح آب زیر زمینی در سال‌های اخیر، موجب شد تا صرفه جویی و استفاده بهینه در آب و ضرورت اصلاح روش‌های آبیاری در بخش کشاورزی بیش از پیش احساس می‌شود.
به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، با توجه به عمومیت کاربرد روش های آبیاری سنتی در کشور و پایین بودن راندمان کاربرد آب در این روش ها، برای رسیدن به توسعه کشاورزی و بالا بردن میزان تولیدات کشاورزی بایستی از روش های نوین آبیاری (تحت فشار)استفاده شود. مدیر کل هواشناسی مازندران گفت: گرمای بسیار زیاد، بارش‌های مداوم، تبخیر شدید و وزش بادهای شدید و توفان از جمله پدیده هایی هستند که مازندران را تحت تاثیر خود قرار می دهد. نوربخش داداشی گرمای 42 درجه بالای صفر بهاری و بارش های سیل آسای خردادی را از جمله این شرایط آب وهوایی در مازندران اعلام کرد و افزود: پیش بینی می شود دمای استان تابستان امسال گرمتر از پارسال باشد و ممکن است بارش‌های سیل‌آسا هم در استان ببارد. متوسط بارندگی تابستان پارسال 638میلی متر اعلام شد و به همین سادگی در مازندران، استان باران هم، زنگ خطر کم آبی به صدا در آمد. با توجه به کمبود بارندگی در کشور ما (3/1 متوسط جهان )لازم است حداکثر استفاده از منابع محدود آب صورت پذیرد.

کشاورز منطقه چهاردانگه ساری گفت: 40هکتار زمین شالیزاری در سال 93 داشتم که همه خشک شد و رها کردم، سال 94هم 20هکتار در بالا و پایین دست دشت داشتم که بر اثر بی آبی محصول و زحمتم به بار نشست. با این بحران کم آبی چند سال اخیر آقای فاریابی باغدار روستای ارطه قائمشهر سه سالی است آبیاری قطره ای را جایگزین آبیاری غرقابی باغ مرکبات 5هکتاری کرده است.

به گفته وی قبلا مجبور بودیم 10روز باغ را آبیاری کنیم ولی الان با تجهیز باغ به سیستم آبیاری نوین در مدت سه روز آبیاری انجام می شود و مصرف آب نیز 30درصد کاهش یافته است. آقای فاریابی باغدار قائمشهری گفت: قبل از آبیاری قطره ای در هر هکتار 18 تن نارنگی برداشت می کرد اما الان این آمار به 32 تن رسیده است.

آهنگری کارشناس آب و خاک اداره جهاد کشاورزی قائمشهر گفت: در این روش زیر درخت آبیاری قطره ای انجام می شود که کاهش علف هرز، کاهش سموم مصرفی و انواع حشره کش از مزایای استفاده از این روش آبیاری است. در مازندران آبیاری به 2 شیوه قطره ای (کلاسیک و میکروجت) و بارانی (گان وقرقره ای) در اراضی زراعی و باغات مرکبات وکیوی استفاده می شود .  9هزار و7هکتار از زمین های زراعی استان شامل محصولات بهاره ای چون سویا، ذرت و گندم به صورت بارانی و مابقی به صورت قطره ای آبیاری می شود.

کشاورز میاندورودی که سویا و ذرت علوفه ای کشت می کند با 5سال بهره گیری از روش آبیاری بارانی گفت: قبلا برای آبیاری در هر هکتار 15کارگر مشغول به کار می شدند اما الان با کمترین هزینه و 4 کارگر محصول را آبیاری می کنم.

فلاحپور کارشناس آبیاری دشت ناز یکی از مزیت های آبیاری بارانی را خنک شدن اطراف محصول عنوان کرد و گفت: تبخیر وتحرک محصول زارعی افزایش یافته که سبب سوخت و ساز و افزایش محصول می شود. اما سوال اینجاست چرا مازندران قطب کشاورزی کشور از این گردونه رقابتی عقب مانده است و در تجهیز زمین های کشاورزی رتبه 16 کشور را دارد .

مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: شهرستان های غرب استان به دلیل متوسط بارندگی رغبت کمتری برای اجرای این طرح دارند. ساعدی افزود: آب بارندگی تکمیل کننده کشت باغداران منطقه است. وی با بیان اینکه این اعتبارات بلاعوض و از محل صندوق حمایت توسعه بخش کشاورزی از سوی دولت اختصاص می یابد افزود: در صورت تامین منابع و بودجه از سوی دولت و با تزریق این اعتبار، باغداران وکشاورزان می توانند از این تسهیلات بهره مند شوند. وی با بیان اینکه در استان تا کنون در زمینه تولید برنج آبیاری نوین صورت نگرفته است گفت: هم اکنون آبیاری نوین در محصولات زراعی گندم، جو، ذرت و یونجه و در باغات مرکبات و سیاه ریشه صورت گرفته است.

شکوهی مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اینکه این استان 115 هزار هکتار باغ مرکبات دارد، گفت: درحال حاضر 25 هزار هکتار به سیستم آبیاری قطره ای مجهز شدند. برآیند آمارهای موجود نشان می ‌دهد که در ایران برای تولید یک کیلوگرم محصول بیش از سه هزار لیتر آب مصرف می‌شود در حالی که در کشورهای در حال توسعه برای تولید همین مقدار محصول هزار و 300 لیتر آب مصرف می شود. مدیریت در مصرف آب کشاورزی کارشناس مسئول آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اینکه تا کنون در بخش تولید برنج آبیاری نوین در استان صورت نگرفته است، گفت: هم اکنون آبیاری نوین در محصولات زراعی گندم، جو، ذرت و یونجه و در باغات مرکبات و سیاه ریشه صورت گرفته است علیزاده افزود: از 20 سال قبل تا کنون بیش از 37 هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان از آبیاری نوین بهره مند است. بر اساس آمار موجود بیش از 92 درصد آب مصرفی کشور در بخش کشاورزی و در جهان 70 درصد در بخش کشاورزی مصرف می‌شود. تغییر در الگوی آبیاری، جلوگیری از هدر رفت آب

مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه سامانه آبیاری تحت فشار در 38 هزار هکتار از زمین های کشاورزی و باغی مازندران اجرایی شد گفت : این طرح یک سال زراعی اخیر و با هزینه 7 میلیون تومان در هرهکتار اجرایی شد. ساعدی صرفه‌جویی 6400 متر مکعبی آب در هر هکتار، اشتغال‌زایی مستقیم و غیرمستقیم 1 نفر به ازای هر 5 هکتار ،افزایش سطح زیر کشت تا حدود 2 برابر ، افزایش متوسط عملکرد محصول تا حدود 30 درصد ، صرفه‌جویی در مصرف انرژی تا حدود 24 درصد ، کاهش علف‌های هرز در مزرعه را از مزایای این اجرای این طرح برشمرد. وی با بیان اینکه اجرای آبیاری تحت فشار از سال 71 آغاز شد گفت : از 37 هزار هکتار باغ های استان هم اکنون 27 هزار و 500 هکتار آبیاری قطره‌ای و 9 هزار و 500 هکتار آبیاری بارانی است. وی افزود : متقاضیان با ثبت‌نام در سامانه novinabyari.maj.ir نسبت به ارائه سند زمین، مدارک شخصی و مجوز برداشت آب از شرکت آب منطقه‌ای در هر شهرستان اقدام می‌کنند.

کارشناسان معتقدند اجرای طرح آبیاری نوین در زمین‌های بزرگ و وسیع آسان‌تر است ولی هزینه مربوط در زمین‌های کوچک و ناهموار افزایش خواهد یافت که دولت باید با تدوین برنامه منسجم و اصولی و شناسایی اراضی کشور، این طرح را هرچه زودتر به ثمر برساند.

 

   


۲۹ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۹:۴۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 137]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن