محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1829401101
۸ سوال مهم پیرامون قرارداد ساخت نیروگاه با شرکت ترکیهای یونیت اینترنشنال
واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: ۸ سوال مهم پیرامون قرارداد ساخت نیروگاه با شرکت ترکیهای یونیت اینترنشنال
شبکه کانونهای تفکر ایران (ایتان) در نامهای خطاب به مهندس چیتچیان، وزیر نیرو ۸ سوال مهم نسبت به قرارداد ساخت نیروگاه با شرکت ترکیهای مطرح کرد. این نامه که هفته گذشته ارسال شده است، دارای نکات مهمی است.
به گزارش نامه نیوز،در روزهای گذشته خبری مبنی بر انعقاد قرارداد نیروگاهسازی با یک شرکت ترکیهای در رسانهها منتشر شد که متاسفانه اطلاعات زیادی از جزییات آن وجود ندارد. تنها برخی اظهار نظرهای غیردقیق وجود دارد که سبب نگرانی محافل کارشناسی شده است.
شبکه کانونهای تفکر ایران سوال اصلی خود را پیرامون امتیاز ویژهای که در این قرارداد به طرف ترک داده شده است مطرح نموده که سبب ایجاد انگیزه در طرف ترک برای حضور در بازار انرژی ایران گردیده است و اینکه آیا این امتیاز به نیروگاهسازها و سرمایهگذاران داخلی هم داده میشود؟
سوال مهم دیگر سازوکار استفاده از توان داخلی برای اجرای این قرارداد است. تاکنون تجربیات موفقی در این زمینه وجود نداشته است و بیم آن میرود که هرچند در کلام استفاده از توان داخل مطرح است اما در عمل این اتفاق نیافتد.
بر اساس نامه فوق درخواست اصلی این شبکه پاسخگویی شفاف و صریح وزارت نیرو به سوالات مطرح شده میباشد تا نگرانیهای موجود در محافل کارشناسی برطرف شود.
باسمه تعالی
جناب آقای مهندس چیتچیان
وزیر محترم نیرو
با سلام و احترام؛ چنانکه مستحضر هستید شرکت ترکیهای یونیت اینترنشنال با انتشار بیانیهای در روز ۱۵ خردادماه ۹۵، از انعقاد قراردادی با وزارت نیرو ایران برای احداث هفت نیروگاه جدید با ظرفیت ۶۰۰۰ مگاوات به قیمت ۴.۲ میلیارد دلار در ایران خبر داد. این در حالی است که کشور در زمینه سرمایهگذاری و ساخت نیروگاه از توانمندی لازم برخوردار است و وجود شرکتی مانند مپنا -که به نماد خودباوری ملی تبدیل شده است- در صنعت برق این توانمندی را به خوبی نشان میدهد. مقام معظم رهبری در تاریخ ۱/۱/۹۵ در حرم رضوی در این راستا میفرمایند: «ما در زمینهی نیروگاهسازی در کشور سرمایهگذاری خوبی کردیم؛ ... امروز کشور به نیروگاه احتیاج دارد، کشورهای دیگر هم به نیروگاه ارزانی که ما میسازیم احتیاج دارند. ما دیگر نرویم از بیرون نیروگاه بخریم وارد کنیم، یا افرادی بیاوریم برای ما نیروگاه درست کنند. این قسمتهایی که سرمایهگذاری شده است، برایش تلاش شده است و زحمت کشیده شده است، احیاء بشود و از آنها استفاده بشود.».
این اقدام وزارت نیرو در حالی صورت میگیرد که قرارداد مذکور از نوع قراردادهای مرسوم خرید برق در کشور نیست و توضیحات ارائه شده توسط نهاد مسئول در وزارت نیرو (شرکت مادر تخصصی تولید برق حرارتی) به رسانه ها در تاریخ ۲۳ خردادماه ۹۵ صرفا به بیان کلیاتی از قبیل توافق برای استفاده از توان داخل و لزوم سرمایهگذاری بخش خصوصی خارجی پرداخته و تا کنون جزئیات و ابهامهای مرتبط با این قرارداد توسط مسئولان مربوطه در وزارت نیرو تشریح نشده است. لذا با توجه به تأکید مقام معظم رهبری به استفاده از توانمندی داخلی از جمله در ساخت نیروگاه و همچنین تأکید ریاست محترم جمهور در ۱۷ فروردین ۹۵ در شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر ضرورت رانتزدایی و شفافیت در اقتصاد کشور خواهشمند است با ارائهی پاسخهای صریح به سؤالات زیر، ابعاد و جزئیات این قرارداد را برای نخبگان صنعت برق، کارشناسان و افکار عمومی کشور شفاف نمایید:
۱- مشکل اقتصاد صنعت برق و ناتوانی وزارت نیرو در پرداخت بدهیهای ۱۲ هزار میلیارد تومانی خود به سرمایهگذاران داخلی (حدود ۵۰۰۰ میلیارد تومان آن صرفا مربوط به شرکت مپناست) موجب شده تا سرمایهگذاران در شرایط فعلی توان و تمایلی به احداث نیروگاه جدید در کشور نداشته باشند. حال این پرسش مطرح است در این شرایط، شرکت یونیت که سابقه حضور در بازار نیروگاهی ایران را داشته و از وضعیت نابهسامان اقتصاد برق در کشور آگاهی دارد، از وزارت نیرو چه امتیاز ویژهای برای این سرمایهگذاری دریافت کرده است؟ آیا مشابه این امتیاز به شرکتهای داخلی پیشنهاد داده شده است و یا وزارت نیرو حاضر است چنین امتیازی را به شرکتهای داخلی هم بدهد؟
۲- با توجه به ناتوانی وزارت نیرو در انجام تعهدات خود، بازپرداخت هزینههای سرمایهگذاری با چه سازوکاری تضمین شده است؟ نرخ بازگشت درونی سرمایه (IRR) برای شرکت یونیت اینترنشنال در این طرح چه میزان در نظر گرفته شده است؟
۳- چه ترتیبات مناقصهای برای این پروژه در نظر گرفته شده است؟ آیا احداث این تعداد نیروگاه از طریق برگزاری مناقصه بین شرکتهای توانمند داخلی و خارجی بوده و در فضایی شفاف صورت پذیرفته یا صرفا مذاکره مبنای انتخاب شرکت یونیت اینترنشال بوده است؟
۴- همزمان با عقد این قرارداد آقای فلاحتیان (معاون محترم وزیر) در مصاحبه با روزنامه ترکیهای حریت (سهشنبه ۱۱ خرداد) از افزایش صادرات برق به ترکیه در ۱.۵ سال آینده خبر داده است. همچنین مدیرعامل شرکت یونیت اینترنشنال در مصاحبهای در تاریخ ۱۵ خرداد ۹۵ که در رسانههای ترکیه منتشر شده، به امکان صادرات برق تولیدی اشاره کرده است. آیا در این زمینه امتیاز ویژهای برای صادرات برق تولید شده در ایران به ترکیه داده شده است؟ در این طرح چه میزان برق و با چه قیمتی قرار است به ترکیه و یا سایر کشورهای همسایه صادر شود؟ آیا وزارت نیرو حاضر است این امتیاز را در اختیار شرکتهای داخلی قرار دهد؟
۵- در صورت مثبت بودن پاسخ سوال قبل، قیمت گاز تحویلی به این شرکت برای صادرات برق قیمت یارانهای است یا معادل قیمت گاز صادراتی به ترکیه؟
۶- در توضیحات ارائه شده به رسانهها توسط شرکت تولید برق حرارتی (مورخ ۲۳/۳/۹۵) آمده است: «براساس قرارداد منعقد شده با شرکت یونیت به صورت رسمی و قانونی توافق شده است از حداکثر توان داخلی در ساخت نیروگاه های مذکور استفاده گردد.» در این زمینه این سؤال مطرح است که چه سازوکار مشخصی از طرف وزارت نیرو برای این شرکت خارجی تعیین شده است؟ با توجه به توانمندی داخلی صنعت برق چه بخشهایی از فرآیند طراحی، تأمین تجهیزات و اجرا (EPC) توسط طرف ایرانی انجام میشود؟ چه تجهیزاتی قرار است از شرکتهای داخلی تأمین شود؟ این تجهیزات چند درصد از مقدار و قیمت کل پروژه را تشکیل میدهد؟
۷- با توجه به اینکه شرکت ترکیهای اعلام کرده است در این طرح ازنیروگاههای سیکل ترکیبی با بازده ۶۰% استفاده شود و فناوری این نیروگاهها هنوز در کشور وجود ندارد، آیا برای این قرارداد پیوست انتقال فناوری تعبیه شده است؟ اگر انتقال فناوری در قرارداد مذکور نظر گرفته شده است؛ فناوری به چه شرکتی در داخل منتقل خواهد شد و این شرکت چگونه انتخاب شده است ؟
لازم به ذکر است که تجربه توانمندسازی شرکت مپنا نشان داد که سازوکار سفارش کار مشروط بر ارتقاء فناوری است که میتواند موجب اکتساب و درونزایی فناوری شود. با توجه به معدود بودن تعداد سفارشهای نیروگاهی در کشور، آیا با واگذاری ساخت نیروگاه در کشور به شرکتهای خارجی، این فرصت از شرکتهای توانمند داخلی نظیر مپنا سلب نمیشود؟ آیا بررسی شده است که انعقاد این نوع قراردادها چه تأثیری بر آینده شرکت مپنا و سایر شرکتهای تولیدکننده تجهیزات نیروگاهی و اشتغال متخصصان و فارغ التحصیلان ایرانی دارد؟
۸- تجربه فروش اوراق مشارکت نفتی به میزان ۵۰۰۰ میلیارد تومان در اسفندماه سال ۹۴ در کمتر از یک ساعت از طریق سازوکار بازار سرمایه نشان میدهد نقدینگی بیش از هزار هزار میلیاردتومانی کشور تشنه حضور در پروژههای اقتصادی است. مقام معظم رهبری نیز اخیرا در مراسم سالگرد رحلت امام خمینی (ره) فرمودند: «سرمایهگذاری خارجی البتّه چیز خوبی است امّا این یکی از خانههای جدول اقتصاد مقاومتی را پر میکند. مهمتر از سرمایهگذاری خارجی، فعّال کردن ظرفیّتهای درونی و داخلی است. ما ظرفیّتهای فعّالنشدهی فراوانی داریم که اینها را بایستی فعّال کنیم؛ این مهمتر است.» برای تأمین نقدینگی مورد نیاز پروژههای زیر ساختی کشور اخیرا ابزارهای تأمین مالی متنوعی از جمله صندوقهای سرمایهگذاری پروژه و اوراق صکوک در بازار سرمایه توسعه داده شده است. با توجه به توانمندی فنی شرکتهای داخلی سازنده نیروگاه از یک سو و وجود نقدینگی بالا در جامعه این سوال مطرح است که وزارت نیرو برای شناسایی و فعالسازی این ظرفیتهای جدید، چه فعالیتهایی را انجام داده است؟
در پایان خاطر نشان میگردد که با توجه به ابعاد قابل توجه این قرارداد و مطالبه به حق فعالان و افکار عمومی صنعت برق کشور برای شفافسازی آن، پاسخهای صریح و شفاف وزارت نیرو به سوالات فوق میتواند ابهامهای پیش آمده را رفع و جایگاه این قرارداد را در تحقق اقتصاد مقاومتی روشن کند.
منبع: الف
مطالب مرتبط
دیپلماسی"ظریف" ایران در قارۀ سبز
کمالوندی:"آب سنگین" را در ازای دریافت پول، تحویل میدهیم
شریعتمداری: همکاری با قاره آفریقا همواره از اولویتهای سیاست خارجی ایران است
جاهطلبی هستهای روسیه در خاورمیانه
عراقچی: آمادهایم مشکلاتمان با عربستان را از طریق گفتوگو حل کنیم
۲۹ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۸:۲۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]
صفحات پیشنهادی
شرکت ترکیهای برای ساخت 7 نیروگاه در ایران توافق امضا کرد
یکشنبه ۱۶ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۱ ۰۷ شرکت انرژی ترکیه ای یونیت اینترنشنال با وزارت نیرو ایران برای ساخت هفت نیروگاه گازسوز قراردادی به ارزش 4 2 میلیارد دلار بسته است که بزرگترین سرمایه گذاری خارجی این شرکت در ایران در دوران پساتحریم است به گزارش ایسنا شرکت یونیت اینترنشنال اعلام کرشرکت ترکیهای مسئول ساختمانسازی در تلآویو
شرکت ترکیهای مسئول ساختمانسازی در تلآویو شرکت ساختمانسازی یلماز ترکیه با ۱۲۰۰ کارگر ترک پروژههای ساختمانسازی بسیاری را در تل آویو مرکز رژیم صهیونیستی به راه انداخته و به نوعی صنعت ساختمانسازی در این شهر را بدست گرفته است شرکت یلماز ترکیه به مالکیت برادران احمد یشرکت - یونیت - موظف به استفاده حداکثری از توان ساخت داخل شده است - هشدار نیوز
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم انتشار گزارش " شاهکار دولت یازدهم در جذب سرمایه گذار خارجی "هتل ساز" ترکیه قرارداد 4 میلیارد دلاری "نیروگاه سازی" با ایران امضا کرد سند " در خبرگزاری تسنیم واکنش های متفاوتی را در روزهای بعدی به دنبال داشتعقد قرارداد ۴.۲ میلیارد دلاری یک شرکت انرژی ترکیهای با ایران
در بیانیه یک شرکت ترک مطرح شد عقد قرارداد ۴ ۲ میلیارد دلاری یک شرکت انرژی ترکیهای با ایران شرکت یونیت اینترنشنال ترکیه در قراردادی به ارزش ۴ ۲ میلیارد دلار قرار است ۷ نیروگاه گاز طبیعی در ۷ نقطه ایران احداث کند به گزارش ایلنا به نقل از رویترز یک کمپانی انرژی ترکیهای براایران قرارداد ساخت نیروگاه 50 مگاواتی بادی در قزاقستان را امضا کرد
مذاکره برای ساخت دو نیروگاه سیکل ترکیبی 250 مگاواتی در آلماتی ایران قرارداد ساخت نیروگاه 50 مگاواتی بادی در قزاقستان را امضا کرد تهران- ایرنا- شرکت صادرات خدمات و تجهیزات آب و برق ایران صانیر با همکاری شرکت اوراسیا اینوست گروپ نیروگاه 50 مگاواتی بادی در سواحل شرقی دریای خزرساخت بزرگترین نیروگاه خورشیدی در دبی
ساخت بزرگترین نیروگاه خورشیدی در دبی سازمان آب و برق دبی امروز خبر داد که بزرگ ترین نیروگاه انرژی خورشیدی متمرکز دنیا CSP به زودی در این شهر تاسیس می شود این سایت که بنا شده در داخل پارکی به اسم محمد بن راشد آل مکتوم احداث گردد در برگیرنده 5 نیروگاه خواهد بود وب سایت دیجیاتوشاهکار دولت یازدهم در جذب سرمایهگذار خارجی/ هتلساز ترکیه قرارداد ۴میلیارد دلاری نیروگاهسازی با ایران امضا ک
شاهکار دولت یازدهم در جذب سرمایهگذار خارجی هتلساز ترکیه قرارداد ۴میلیارد دلاری نیروگاهسازی با ایران امضا کرد سند بزرگترین قرارداد جذب سرمایه مستقیم خارجی ساخت نیروگاه در ایران با شرکتی به امضا رسیده که فعالیت اصلیاش هتلسازی است و در حالی که در هیچکدام از کشورهای دنیاترکیه هفت نیروگاه گازی در ایران خواهد ساخت
نفت نیوز شرکت یونیت اینترناشنال ترکیه اعلام کرد هفت نیروگاه گازی به ارزش 4 2 میلیارد دلار در ایران خواهد ساخت به گزارش ایرنا در اطلاعیه ای که روز شنبه از سوی این شرکت صادر شد آمده است ظرفیت تولید برق این نیروگاهها برابر با 10 درصد نیاز برق ایران خواهد بود در اطلاعیه با اشارکشتیرانی قرارداد جدید برای ساخت کشتی با خارجی ها امضا نکرده است - شبکه خبری صنعت حمل و نقل
تین نیوز | کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران تا کنون هیچ قرارداد ساخت کشتی با کارخانجات کشتی سازی خارجی امضا نکرده و صرفا در پی احیای قراردادهای دوران تحریم است کاپیتان امیر سامان ترابی زاده موضوع قرارداد ساخت کشتی توسط خارجی ها را رد کرده و اظهار داشت چنین موضوعی که اخیرا در برخی امدت قراردادهای آبزی پروران با شرکت آب منطقهای و جهادکشاورزی افزایش می یابد
مدت قراردادهای آبزی پروران با شرکت آب منطقهای و جهادکشاورزی افزایش می یابد زنجان - ایرنا - مدیر امور شیلات و آبزیان استان زنجان گفت مدت قراردادهای آبزی پروران ماهیان گرمابی با شرکت آب منطقهای و جهاد کشاورزی این استان از یک سال به سه سال افزایش خواهد یافت و این موضوع در دست پیگ-
گوناگون
پربازدیدترینها