واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: اوضاع شیر تو شیر تولیدکنندگان فرآورده های شیری در فارس استانها > فارس - «خبرجنوب» نوشت: کارخانجات لبنیاتی فارس یکی بعد از دیگری تعطیل می شوند و بعد از کارخانه ای که ماه قبل در لارستان تعطیل شد، در یک هفته اخیر دو کارخانه لبنیاتی دیگر در فارس تعطیل شد؛ یکی در اقلید و دیگری در خرمبید.
در حالي كه اعلام مي شود حوزه صنعت فارس چند كارگروه و شوراي حمايتي در سطح استانداري به عنوان عالي ترين دستگاه اجرايي فارس دارد، اما هرماه اخباري از تعطيلي كارخانجات و بيكاري كارگران به گوش مي رسد كه در اين ميان صنايع لبني پيشتازند.با تعطيلي دو كارخانه لبني در فارس، تعداد كارخانجات لبني تعطيل در سطح استان به 26 كارخانه رسيد و ده ها كارگر ديگر به جمع كارگران بيكار استان اضافه شد.
مديرعامل شركت تعاوني صنايع شير و فرآورده هاي لبني استان با ابراز تاسف از تعطيل شدن دو كارخانه ديگر لبني در فارس، گفت: عدم توجيه اقتصادي فعاليت صنعتي در حوزه شير و فرآورده هاي آن تاكنون 26 كارخانه را در فارس به تعطيلي كشانده است.
ابراهيم معتمدي با بيان اينكه از اين تعداد 3 كارخانه در سال جاري تعطيل شده است، افزود: از اين تعداد يك كارخانه در ارديبهشت ماه و دو كارخانه ديگر در خردادماه و طي همين يك هفته اخير تعطيل شد.
وي از جمله دلايل تعطيلي اين كارخانجات را ركود حاكم بر بازار، پائين آمدن قدرت خريد مردم و عدم همخواني هزينه هاي توليد با درآمد ذكر كرد و گفت: حدود دوسال است كه قيمت لبنيات براي مصرف كننده تغيير نكرده است. اين در حالي است كه همه نوع هزينه از جمله هزينه ظروف يكبار مصرف، دستمزد كارگران، هزينه حمل ونقل، هزينه انرژي و... تغيير كرده و بالا رفته است و واضح است در اين شرايط نمي توان به توليد اقتصادي پرداخت.
وي با بيان اينكه واحدهاي توليدي و صنعتگران توان تحمل هزينه بالاي توليد را ندارند، اضافه كرد: پائين آمدن سرانه مصرف لبنيات و بالارفتن هزينه توليد باعث شده تا واحدهاي توليدي توان تامين هزينه ها را نداشته و واحدهاي توليدي ضرر كنند و نيمي از آنها به تعطيلي كشيده شوند.مديرعامل شركت تعاوني شير و فرآورده هاي لبني فارس با يادآوري آنكه از 31 تيرماه دو سال پيش تاكنون قيمت مصرف كننده فرآوردههاي لبني تغييري نكرده است، افزود: امسال دولت پيشنهاد داد به جاي آنكه كارخانجات لبني شير را از دامدار 1250 تومان بخرند آن را 1440 تومان خريداري كنند و به جاي آن قيمت محصولات لبني را 8 درصد بالا ببرند. به عبارت ديگر پيشنهاد دولت آن بود كه قيمت اصلي ترين مواد اوليه يعني شير را 15 درصد افزايش دهيم و به جاي آن قيمت ها را 8 درصد بالا ببريم كه صنايع لبني قبول نكردند و زير بار آن نرفتند.وي گفت: اصليترين دليل اين عدم موافقت آن بود كه ما معتقديم بالارفتن قيمت، ميزان فروش را بسيار كمتر از شرايط فعلي مي كند.
وي درخصوص ميزان مصرف فرآوردههاي لبني در فارس، اظهار داشت: در حال حاضر 1500 تا 1600 تن شير در فارس توليد ميشود كه يك هزار تن آن جذب صنايع لبني شده و مابقي به بستني بنديها و ماست بنديها ميرسد و يا به صورت خام عرضه مي گردد.معتمدي با اشاره به خالي بودن ظرفيت 50 درصدي كارخانجات فعال استان، افزود: در حال حاضر 25 كارخانه لبني استان فارس با نيمي از ظرفيت خود كار مي كنند و پائين بودن سرانه مصرف شير باعث شده نيم ديگر ظرفيت خالي بماند، بنابراين اگر قرار باشد قيمت ها را افزايش دهيم به ظرفيت خالي اين صنايع اضافه كرده ايم.
وي با اشاره به اينكه در كارخانجات لبنياتي استان، ميلياردها تومان سرمايه گذاري شده است، گفت: ظرفيت خالي صنايع فعال فارس به همراه 26 كارخانه تعطيل در سطح استان، سرمايههاي ملي است كه خاك مي خورد.
معتمدي بيان داشت: در كارخانجات تعطيل استان بين 3 تا 9 ميليارد تومان سرمايه گذاري شده كه اگر ميانگين اين سرمايه گذاري را 5 ميليارد تومان محاسبه كنيم در اين كارخانجات بالغ بر 125 ميليارد تومان سرمايه به حال خود رها شده و اين كارخانجات تعطيل خاك ميخورند.
وي بيان داشت: علاوه بر اين صدها كارگري كه در اين كارخانجات مشغول به كار بودند از كار بيكار شده اند.به گفته معتمدي، به طور ميانگين در هر كارخانه 30 نفر به طور مستقيم مشغول به كار بوده اند.مديرعامل شركت تعاوني شير و فرآورده هاي لبني فارس با بيان اينكه 4 كارخانه ديگر در ليست تعطيلي قرار دارند، افزود: مديران 4 كارخانه ديگر اعلام كرده اند كارخانه آنها هم در آستانه تعطيلي و ورشكستگي است.وي با ابراز اميدواري نسبت به آنكه مسئولان چارهاي به حال اين وضعيت بينديشند، اضافه كرد: در تلاشيم تا با تزريق تسهيلات 16 درصدي براي تامين سرمايه در گردش اين واحدها، از تعطيلي بيشتر كارخانجات لبني جلوگيري كنيم و بتوانيم تعدادي از كارخانجات تعطيل را نيز به حوزه توليد بازگردانيم.به گفته معتمدي، 9 واحد توليدي اعلام كرده اند كه چنانچه سرمايه در گردش لازم براي آنها تامين شود آمادگي راهاندازي دوباره كارخانجات خود را دارند.
مديرعامل شير و فرآورده هاي لبني فارس با بيان اينكه لازم است دولت براي افزايش مصرف سرانه لبنيات به فكر اقدام جدي باشد، افزود: در مصرف اين فرآورده ها دچار مشكل فرهنگي هستيم و هر روز شاهد كاهش مصرف سرانه فرآورده هاي لبني مي باشيم.وي با اشاره به معضلات عدم مصرف فرآورده هاي لبني گفت: آلزايمر، پوكي شديد استخوان، كوتاهي قد، سرطان و... از جمله اين معضلات است كه هرساله هزينه هاي زيادي را به دولت تحميل ميكند. اين در حالي است كه اگر دولت به فرهنگ سازي براي مصرف لبنيات بپردازد علاوه بر افزايش توليد و اشتغال، سطح سلامت مردم را بالا برده و از بار هزينه هاي درماني در آينده جلوگيري خواهد كرد.
کلید واژه ها: استان فارس -
چهارشنبه 26 خرداد 1395 - 22:50:43
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 131]