واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: اگر امام(ره) نبود جبهه ملي سرنوشت مشروطه را براي انقلاب رقم ميزد
امام(ره) نگذاشت انقلاب به سرنوشت مشروطه دچار شود زيرا به گروههايي نظير جبهه ملي و نهضت آزادي ميدان نداد تا به اسم مبارزه، مسير نهضت را به انحراف بكشانند.
امام(ره) نگذاشت انقلاب به سرنوشت مشروطه دچار شود زيرا به گروههايي نظير جبهه ملي و نهضت آزادي ميدان نداد تا به اسم مبارزه، مسير نهضت را به انحراف بكشانند.
حجتالاسلام حميد روحاني رئيس بنياد تاريخپژوهي و دانشنامه انقلاب اسلامي در گفتوگو با مهر با اشاره به ماجراي اهانت جبهه ملي به لايحه قصاص در ۲۵ خرداد سال ۶۰ و واكنش امام(ره) در برابر آنها، اظهار كرد: اصولاً مصدقيها چه جبهه ملي و چه نهضت آزادي، اعتقادي به اسلام و اجراي احكام و قوانين قرآن نداشتند.
وي افزود: در آغاز پيروزي انقلاب اسلامي، «حسن نزيه» كه يكي از بنيانگذاران نهضت آزادي بود، در يك سخنراني گفت اجراي اسلام نه ممكن است و نه مفيد. در واقع اينها دنبالهرو انديشههاي غربي و ليبراليستي بودهاند و نظرشان اين بود كه بايد اسلام را به گونهاي در كشور پياده كنيم كه مورد تأييد فرهنگ غرب باشد. اسلامي كه آنها مد نظر داشتند، صرفاً يك اسلام فردي و عبادي بود. رئيس بنياد تاريخپژوهي و دانشنامه انقلاب اسلامي گفت: آنها به عنوان پيروان انديشههاي ليبراليستي معتقد بودند چون غرب با نقشآفريني اسلام در حكومت و سياست مخالف است، پس ما هم مخالف دخالت اسلام در مسائل حكومتي هستيم. روحاني ادامه داد: در جريان مسئله لايحه قصاص و غيرانساني خواندن اين لايحه توسط جبهه ملي و پس از اتمام حجتي كه امام(ره) كردند و اولتيماتومي كه دادند، نهضت آزادي اهانت به قرآن را به نحوي محكوم كرد و گفت ما در راهپيمايي عليه لايحه قصاص حضور نداشتيم اما اين به معناي آن نبود كه نهضت آزادي اعتقادي به اجراي قوانين اسلام در كشور داشت. وي تصريح كرد: بعد از اين ماجرا بازرگان مقالهاي نوشت و گفت اصولاً اسلام براي آخرت آمده است و با دنياي كسي كاري ندارد، اين نشان ميداد كه اصولاً آنها اسلام را درست نشناختند و طبق يك سلسله جو حركت ميكردند. رئيس بنياد تاريخپژوهي و دانشنامه انقلاب اسلامي گفت: زماني جو اقتضا ميكرد كه مهندس بازرگان قبل از آغاز نهضت امام(ره) براي نفوذ در ملت ايران و مقابله با روحانيت، به اين قشر بتازد كه چرا در سياست دخالت ميكنند اما وقتي امام(ره) آمدند و حكومت اسلامي تشكيل دادند و آنها را به عنوان دولت موقت انتخاب كردند، آنها طرفدار اسلام ولايتي شدند.
روحاني خاطرنشان كرد: سران نهضت آزادي پيش از آن معتقد به اسلام منهاي روحانيت بودند ولي در آن مقطع كه امام(ره) دولت را به آنها واگذار كرد، رسماً اعلاميه دادند و با استناد به آيه «اطيعوالله و اطيعوالرسول و اوليالامر منكم» گفتند ما پيرو ولايت هستيم و آن را قبول داريم. وي ادامه داد: وقتي آنها از دولت موقت كنار رفتند كتابي نوشتند و گفتند در قرآن و احكام روايي، هيچ سند و دليلي وجود ندارد كه وليفقيه ميتواند حكومت و ولايت داشته باشد، بنابراين اينها هميشه تابع جو حركت ميكردند. رئيس بنياد تاريخپژوهي و دانشنامه انقلاب اسلامي تأكيد كرد: امروز نيز آنها همان سياست امريكايي را دنبال ميكنند كه اسلام نبايد در مسائل كشور دخالت كند. در واقع اينها همان پيروان اسلام امريكايي هستند. روحاني گفت: متأسفانه سياست آنها امروز توسط دولت يازدهم دنبال ميشود، محور اين سياست حاكم كردن اسلام ذلت، اشرافيگري و رفاهطلبي و داشتن آلاف و الوف و سرمايهداري است. وي افزود: اين افراد و گروهها، اسلامي كه در راستاي منافع مستضعفان و پابرهنگان باشد، قبول ندارند، بنابراين جبهه ملي و نهضت آزادي و برخي گروههاي سياسي به علت پايبندي به انديشههاي ليبراليستي دنبال اين بودند و هستند كه سياست امريكا را در كشور ملحوظ دارند. اين سياست با سياست اسلام راستين و اسلام ناب مغايرت كلي دارد و از اين جهت راه امام(ره) و انقلاب از آنها جداست.
رئيس بنياد تاريخپژوهي و دانشنامه انقلاب اسلامي تصريح كرد: علت اينكه امام (ره) نگذاشت سرنوشت انقلاب ما به سرنوشت مشروطه دچار شود، اين بود كه ايشان به گروههايي نظير جبهه ملي و نهضت آزادي ميدان نداد تا به اسم مبارزه، مسير نهضت را به انحراف بكشانند. هر مقطعي كه هر گونه سخن انحرافي داشتند، امام(ره) با قاطعيت و جديت با آنها برخورد كرد. روحاني با بيان اينكه نهضت آزادي در سال ۵۶ اعلاميه داد و از قانون اساسي سخن گفت، اظهار كرد: امام(ره) پس از اعلاميه نهضت آزادي، از نجف پيام دادند و فرمودند كساني كه ميخواهند با دم زدن قانون اساسي حكومت شاه را از سقوط نجات دهند، مسير خود را عوض كنند و الا من آنها را به مردم معرفي خواهم كرد. وي ادامه داد: پس از پيام امام (ره) هم نهضت آزادي و هم جبهه ملي جا زدند و ناگزير شدند كه دنبال امام (ره) حركت كنند، البته دنبالهرو آنها صرفاً يك تاكتيك بود چراكه ميخواستند قدرت را از دست امام(ره) و ملت دربياورند و يك انقلابي در ايران حاكم كنند كه با خواست، سياست و منافع امريكا مغايرتي نداشته باشد.
رئيس بنياد تاريخپژوهي و دانشنامه انقلاب اسلامي تصريح كرد: نهضت آزادي پس از سخنراني امام (ره) در ۲۵ خرداد سال ۶۰ يك اطلاعيه داد و عليه راهپيمايي جبهه ملي موضعگيري كرد و به نحوي خواست خود را از آن جريان جدا نگه دارد تا بعداً بتواند زمينه نفوذي در نظام داشته باشد. روحاني با بيان اينكه راه و تفكر نهضت آزادي با جبهه ملي يكي بود، اظهار كرد: آنگونه نبود كه سران و اعضاي نهضت آزادي بيايند با جبهه ملي خطكشي كنند و خودشان را از اين جبهه جدا نگه دارند. مرزبندي آنها با جبهه ملي فقط در حدي بود كه بتوانند بگويند ما پيرو امام(ره) هستيم. آنها به دليل اينكه اعتبارشان را نزد مردم از دست ندهند، در سال ۶۰ يك اطلاعيه دادند و گفتند ما در راهپيمايي عليه لايحه قصاص مشاركت نداشتيم.
وي تفكر نهضت آزادي را كاملاً مطابق با تفكر جبهه ملي دانست و گفت: وقتي حسن نزيه در مقطعي اظهار كرد اجراي اسلام نه ممكن است نه مفيد، هيچكدام از سران نهضت آزادي حرفهاي او را محكوم نكردند. اين مسئله نشان داد كه سران اين نهضت سخنان نزيه را قبول دارند. رئيس بنياد تاريخپژوهي و دانشنامه انقلاب اسلامي با بيان اينكه نهضت آزادي و جبهه ملي نه تخصص داشتند و نه تجربه، تأكيد كرد: آنها وقتي دولت موقت را تشكيل دادند، معلوم شد كه در عمل چيزي جز ادعا نداشتند. تخصص نهضت آزادي در مملكتفروشي و بازگرداندن امريكا به كشور بود. روحاني گفت: آنها اگر ادعاي تخصص دارند بيايند براي اقتصاد و حل مشكلات مربوط به آن برنامهو طرح بدهند اما اين در حالي است كه آنها يك سطر نظريه و طرحي كه قابل توجه باشد، ندارند و فقط مدعي هستند.
وي افزود: نهضت آزادي و جبهه ملي هيچ تخصصي ندارند و نداشتند كه يك عده ميآيند بگويند نبايد كشور را از تجارب و تخصص آنها محروم كنيم. امروز راه براي هر كسي كه بخواهد طبق قانون اساسي جمهوري اسلامي عمل كند، باز است. رئيس بنياد تاريخپژوهي و دانشنامه انقلاب اسلامي گفت: در عمل، نهضت آزادي وقتي قدرتي نداشت، خيلي شعار ميداد ولي تجربه بنيصدر به ما ثابت كرد كه آنها در عمل جز اينكه خواستند كشور را به بيراهه بكشانند و انقلاب را به مسلخ ببرند و زير پاي شيطان ذبح كنند، كاري نميدانستند. روحاني تأكيد كرد: تفكر نهضت آزادي امروز به وسيله دولت يازدهم اجرا ميشود، اين دولت راهي را ادامه ميدهد كه جبهه ملي و نهضت آزادي و كساني كه قبلهگاهشان كاخ سفيد است، دنبال ميكردند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۰:۲۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 120]