تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 22 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):زراعت در زمين هموار مى رويد، نه بر سنگ سخت و چنين است كه حكمت، در دل هاى متواضع...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1840586551




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آداب البرزی‌ها در رمضان؛ از «آش‌ و آشتی» تا مراسم «ماه دَر مِه»


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: آئین‌های رمضان در استان‌ها - ۲۱
آداب البرزی‌ها در رمضان؛ از «آش‌ و آشتی» تا مراسم «ماه دَر مِه»

البرز.jpg


شناسهٔ خبر: 3683289 - سه‌شنبه ۲۵ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۴۴
استانها > البرز

کرج- رمضان در البرز یادآور «آش‌ و آشتی» و پخت نان «اگردک» است، البرزنشینان با اجرای «همچه کاسه» زمینه نزدیکی دل‌ها را فراهم کرده و طالقانی‌ها نیز مراسم «ماه دَر مِه» را برپا می‌کنند. خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها؛ ستاره محمدی: استان مهاجرپذیر البرز با روستاهای هزارساله که برای خود تاریخچه ای جالب و خواندنی دارند از دیرباز میزبان مردم ایران زمین با آداب و رسوم مختلف بوده است کرج که به تعبیر مقام معظم رهبری معروف به ایران کوچک است مانند نگینی در دل سلسله جبال البرز می‌درخشد و البرزنشینان همانند دیگر مردم ایران زمین علاقه مند به برگزاری رسوم و جشن های کهن هستند. مردمان ساکن البرز در ماه های مختلف سال از جمله ماه مبارک رمضان آداب و رسوم ویژه و مختص خود را دارند که در نوع خود دیدنی و شنیدنی است. در این رهگذر محراب رجبی رئیس بنیاد البرزشناسی در گفتگو با خبرنگار مهر، در تشریح این آداب و رسوم، اظهار کرد: مراسم ماه مبارک رمضان در البرز چندان متفاوت از سایر مناطق کشور نیست ولی در روستاهای استان آداب و رسومی ویژه وجود دارد. وی در ادامه با تاکید بر اینکه البرز از سه اقلیم کوهستان، کوهپایه و دشت تشکیل شده است، گفت: اقلیم کوهستان بالای سه هزار متر ارتفاع از سطح دریا، اقلیم کوهپایه بین دو هزار متر و دشت در اتفاع هزار متری از سطح دریا واقع شده است.

مراسم ویژه «ماه دَر مِه» در طالقان  رئیس بنیاد البرزشناسی با اشاره به اینکه در هر سه اقلیم آداب ماه رمضان تقریبا مشابه برگزار می شود، گفت: منطقه جغرافیایی البرز استان البرز، تهران، قزوین، گیلان، مازندران، گلستان، سمنان، قم و مرکزی را در خود جای داده که مردمان این استان ها آداب و رسوم مشابهی در ماه مبارک رمضان دارند. به گفته رجبی یک مراسم ویژه به نام «ماه دَر مِه» به معنای «ماه در آمدن» در شهرستان طالقان وجود دارد که این مراسم به منظور  رؤیت ماه انجام می شود و صرفا مختص ماه رمضان نیست. در برخی مناطق کوهستانی البرز در ابتدای هر ماه جشنی برپا و در این جشن ها عیدی و طعام میان همسایگان توزیع می شود که این مراسم بهانه ای برای توجه به همدیگر از جمله درماندگان است. مشاور استاندار البرز در ادامه اضافه کرد: مراسم دیگری به نام «هَمچه کاسه» در البرز وجود دارد که این مراسم در ماه رمضان بیشتر برگزار می شود و ممکن است در ۳۰ روز ماه رمضان برگزار شود. رجبی در توضیح مراسم هَمچه کاسه، گفت: در این مراسم، همسایگان معمولا شیربرنج، فرنی، حلوا و آش را به یکدیگر تقدیم می کنند که این امر سبب نزدیکی دل ها می شود.

برطرف کردن اختلاف ها در البرز با برگزاری مراسم آش پزان رئیس بنیاد البرزشناسی با تاکید بر اینکه مراسمی مشابه «هَمچه کاسه» در زاگرس نیز برپا می شود، گفت: در این مراسم مائده ای (سفره) میان همسایگان توزیع می شود. وی تاکید کرد: در گذشته دهه سوم ماه مبارک رمضان را شب های برات می نامیدند، این رسم در بین مسلمانان پاکستانی و افغانستان نیز برپا می شود. مشاور استاندار البرز با اشاره به اینکه رمضان به سه دهه تقسیم می شود و با تاکید بر اینکه این مصرع از حافظ «آن شب قدر که این تازه براتم دادند» یاداور دهه برات است، گفت: دهه سوم را دهه برات می نامند این دهه به نوعی همان شب های قدر است و در البرز شب ۲۷ رمضان نیز گرامی داشته می شود. رئیس بنیاد البرزشناسی در ادامه سخنان خود گفت: قبل از ماه رمضان در البرز معمول بود اگر خانواده هایی اختلاف دارند قبل از رویت ماه رمضان با یک آش پزان با یکدیگر آشتی کنند این مراسم را «آش و آشتی» می نامیدند که البته این رسم در حال فراموشی است. رجبی در خصوص رسم آش و آشتی، گفت: در این مراسم  افرادی که کدورت داشتند با آش پذیرایی می شدند تا با قهر وارد رمضان نشوند این مراسم در نوروز از جمله شب چهارشنبه سوری نیز اجرا می شود.

نان اگردک آداب و روسم آذری زبانان البرزنشین وی ادامه داد: پخت نان های محلی نظیر «اگردک» و «تفتان» میان آذری زبانان مقیم البرز رواج دارد و شاید کمتر سفره افطار آذری زبانان را می توان در این ایام خالی از این دو نان محلی یافت. رئیس بنیاد البرزشناسی با تاکید بر اینکه دیدار با دوستان و آشنایان از جمله اموری است که در ساعات بعد از افطار انجام می شود، گفت: گاه این دیدارها تا هنگام سحر به طول می کشد. رجبی با اشاره به اینکه شهرستان های طالقان، ساوجبلاغ، اشتهارد و نظرآباد از جمله شهرهای استان البرز به شمار می آیند که از قدمت تاریخی بالایی برخوردار هستند، گفت: طالقان، شهری است که همچنان بافت روستایی خود را حفظ کرده است. مراسم اذان گفتن بر پشت بام‌ ها و بیدارکردن یکدیگر برای سحر همچنان در این منطقه پا برجاست و تکنولوژی امروزی هم نتواسته این رسوم را از مردم این شهرستان بگیرد.

نان تفتان اجرای مراسم «سحرخوانی» و «رمضان‌خوانی» در طالقان مشاور استاندار البرز تاکید کرد: مراسم «سحرخوانی» و «رمضان‌خوانی» در آیین کهن معنوی استان البرز از جمله شهرستان طالقان همچنان پابرجا است. وی در خصوص شب های پایانی ماه مبارک رمضان، گفت: شب های پایانی ماه مبارک رمضان شور و شوق فراوانی را به همراه داشت. مردم برای رؤیت ماه به قله ها می رفتند،  قدیم ها پیشوازی از روحانی محل انجام می گرفت و مردم با آدابی خاص وی را به مسجد می بردند و با «چاووشی خوانی» روحانی را روانه مسجد می کردند.









این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 139]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن