واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: ظريف همچنان به دنبال كري
راديو فرانسه در يك ارزيابي درباره گذشت پنج ماه از توافق هستهاي بين ايران و 1+5 نوشته كه هنوز تغيير محسوسي در وضعيت اقتصادي و معيشت ايرانيها ديده نميشود. ظاهراً محمدجواد ظريف وزير امور خارجه همچنان به اين اميد دارد كه از مسير مذاكره با همتاي امريكايي خودش، گشايشي در وضع موجود پيدا شود و براي چندمين بار بعد از توافق هستهاي، قصد دارد با جان كري ملاقات كند.
راديو فرانسه در يك ارزيابي درباره گذشت پنج ماه از توافق هستهاي بين ايران و 1+5 نوشته كه هنوز تغيير محسوسي در وضعيت اقتصادي و معيشت ايرانيها ديده نميشود. ظاهراً محمدجواد ظريف وزير امور خارجه همچنان به اين اميد دارد كه از مسير مذاكره با همتاي امريكايي خودش، گشايشي در وضع موجود پيدا شود و براي چندمين بار بعد از توافق هستهاي، قصد دارد با جان كري ملاقات كند.
ظريف كه براي انجام ديداري به اسلو، پايتخت نروژ رفته، در حاشيه نشست موسوم به «اسلو فروم» با جان كري، وزير امور خارجه امريكا ديدار ميكند؛ ملاقاتي كه هدف آن «پيگيري تعهدات امريكا» در روند اجراي برجام است. برخي منابع ميگويند كه دو وزير خارجه تاكنون بيش از 50 ديدار رسمي و غيررسمي(قبل و بعد توافق) داشتهاند. آخرين ملاقات ظريف با كري در حاشيه نشست گروه تماس بينالمللي سوريه در وين انجام شد؛ جايي كه كري، وزير امور خارجه امريكا تأكيد كرد كشورش مخالفتي با فعاليت بانكهاي خارجي در ايران در مسير اجراي توافق هستهاي ندارد و بانكها و مؤسسات مالي ديگر نبايد از معامله با ايران بترسند.
ظريف هم ابراز اميدواري كرد اظهارات كري بانكها را از نگراني برهاند. نتيجه اين ملاقات، ديدار پشت درهاي بسته مديران چندين بانك بزرگ اروپايي با وزير خارجه امريكا در وين بود ولي اين ملاقات نيز باعث نشد كه از نگراني بانكهاي اروپايي كاسته شود. حالا ظريف يك بار ديگر، اين بار در اسلو با همتاي امريكايياش ديدار ميكند. او روز يكشنبه براي ارائه گزارشي از وضعيت اجراي برجام به مجلس رفت و آنجا گفت كه توافقنامه هستهاي ايران با دولتهاي غربي، موسوم به برجام، به «معناي پايان خصومت و دشمني آنها (كشورهاي غربي عليه ايران) نيست. به گفته ظريف، اين توافقنامه به آن معنا نيست كه آنها كارشكنيها را كنار گذاشته باشند يا امروز از در همراهي و همكاري با جمهوري اسلامي ايران بيرون آمده باشند و بخواهند با ما از اين مسير گفتوگو كنند.
ظريف البته حرف ديگري هم زد و گفت كه كدام قراردادي پنج ماهه به نتيجه رسيده كه انتظار داريد پنج ماه پس از برجام، اقتصاد شكوفا شود؟ اظهاراتي كه در ظاهر چندان غيرمنطقي به نظر نميرسد ولي نتوانسته منتقدان برجام را متقاعد كند. آنها ميگويند كه از همان ابتدا از برجام انتظار معجزه نداشتهاند ولي با اشاره به تقويت انتظارات فراهستهاي امريكا و متحدانش در فضاي پس از برجام ميگويند: «اگر اين امامزاده شفا نميدهد، لااقل كور نكند.» راديو فرانسه در گزارشي با ارزيابي توافق هستهاي ميان ايران و 1+5 نوشت: پنج ماه از توافق هستهاي ميان ايران و كشورهاي غربي ميگذرد اما هنوز تغيير محسوسي در وضعيت اقتصادي و معيشت ايرانيها مشاهده نشده است. در ادامه اين گزارش آمده است: وضعيت نابسامان اقتصادي در حالي است كه در اين پنج ماه بيش از يكهزار مسئول دولتي و نماينده بيش از 2 هزار شركت خارجي به منظور انعقاد قراردادهاي تجاري و اقتصادي به اين كشور سفر كردهاند اما هنوز سرمايهگذاري در اين كشور صورت نگرفته است. اكنون بعد از برداشته شدن تحريمها، بسياري از بانكهاي بزرگ از بيم مجازاتهاي اقتصادي كاخ سفيد جرئت نميكنند با ايران وارد داد و ستد پولي و بانكي شوند. راديو فرانسه خاطرنشان كرد: حسن روحاني در واكنش به پرسشهايي مبني بر ركود اقتصادي گفته است كه براي آنكه ايران به رشد اقتصادي 8 درصدي برسد، به 30 تا 50 ميليارد دلار سرمايهگذاري خارجي نياز دارد. اين در حالي است كه بسياري از كارشناسان و تحليلگران اقتصادي معتقدند ركود اقتصادي موجود سالها ادامه خواهد داشت. در پايان گزارش راديو فرانسه خاطرنشان شده است در حالي كه تنها يك سال به پايان رياست جمهوري حسن روحاني باقي مانده ركود اقتصادي ميتواند كار وي را براي پيروزي مجدد در رقابتهاي انتخاباتي مشكل كند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۱:۲۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]