واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: امريكا مانع پيشروي در عمليات فلوجه
در حالي كه رسانههاي كشورهاي عربي و غربي تلاش ميكنند كندي عمليات آزادسازي فلوجه را سازماندهي داعش و مشكلات ارتش و نيروهاي مردمي عراق جلوه دهند
در حالي كه رسانههاي كشورهاي عربي و غربي تلاش ميكنند كندي عمليات آزادسازي فلوجه را سازماندهي داعش و مشكلات ارتش و نيروهاي مردمي عراق جلوه دهند، يك رهبر عشاير الانبار با تأكيد بر پيشرويهاي قابل توجه نيروهاي مشترك عراقي در اطراف فلوجه، گفت: در محور «حلابسه»، ائتلاف بينالمللي با توسل به زور مانع پيشروي يگانهاي نظامي عراق شد.
«صباح العيساوي»، يكي از رهبران عشاير عراق در گفتوگو با فارس در بغداد خبر داد نيروهاي امنيتي مشترك پيشروي قابل توجهي در عمليات آزادسازي فلوجه محقق كردند. وي با اشاره به اينكه نيروهاي عراقي تنها سه كيلومتر تا پل فلوجه فاصله دارند، گفت: با آزادي كامل ناحيه الكرمه و الصقلاويه در همجواري فلوجه، هرگونه ارتباط اين شهر با دنياي خارج كاملاً قطع شده است. العيساوي گفت: نيروهاي امنيتي پيشروي خوبي در منطقه «الحلابسه» در جنوب شهر داشتند اما فرماندهي ائتلاف بينالمللي به آنها دستور عقبنشيني داده و مانع پيشروي بيشتر آنها شدند.
عمليات آزادسازي فلوجه در 23 ماه مي گذشته آغاز شد. نيروهاي عراقي پس از گذشت چند روز از آغاز اين عمليات، موفق شدند وارد بخشهايي از مناطق مسكوني در شهر فلوجه و حومه آن شوند. «رائد شاكر جودت»، رئيس پليس فدرال عراق نيز يكشنبه اعلام كرد: عمليات براي آزادسازي مركز شهر فلوجه به عنوان آخرين بخش از عمليات آزادسازي اين شهر ظرف دو يا سه روز آغاز ميشود. وزارت دفاع عراق نيز ديروز در بيانيهاي اعلام كرد، از عمليات آزادسازي فلوجه تنها آزادي مركز شهر مانده و نيروهاي ارتش در دهها متري مركز فلوجه قرار دارند. وي طي اظهاراتي گفت: نيروهاي بسيج مردمي و ديگر يگانهاي نظامي آزادسازي همه مناطق و روستاهاي همجوار فلوجه را كامل كردند.
الجعفري:مداخله خارجي را نميپذيريم
وزير امور خارجه عراق گفت: از حمايت هر كشوري در نبرد فلوجه استقبال ميكنيم، به شرط آنكه اين حمايت به مداخله و تلاش براي اعمال فشار بر عراق تبديل نشود. ابراهيم الجعفري در مصاحبهاي در پاسخ به اين سؤال كه نقش ايران و امريكا در نبرد فلوجه چيست؟ گفت: وزارت امور خارجه عراق در سال 2014 در نامه خود به شوراي امنيت تأكيد كرد موافقت با مداخله خارجي به شرط آن است كه حاكميت ملي عراق نقض نشود و پايگاه يا نيروهاي نظامي خارجي در عراق ايجاد نشود. فقط نيروهاي عراقي در نبردهاي زميني مشاركت دارند.
دولت عراق به هواپيماها اجازه ميدهد با مجوز آن و با هماهنگي نيروهاي مسلح عراق به پرواز دربيايند. عراقيها خود هدايت نبردها را برعهده دارند. درباره نقش اين كشورها بايد بگويم كه ما اجازه داديم مستشاران در عراق حضور داشته باشند. آنها براي ورود به عراق رواديد ميگيرند و در زمان مشخص وارد عراق ميشوند و مأموريت خود را در مدت مشخص انجام ميدهند. اين مسئله درباره امريكا و كشورهاي منطقه صادق است. هر كشوري كه بخواهد به ما كمك كند از آن استقبال ميكنيم تا زماني كه به شرايط عراق پايبند باشد و حاكميت ملي عراق را مخدوش نكند.
ابراهيم الجعفري در پاسخ به اين سؤال كه آيا اين مسئله درباره سردار سليماني هم صادق است؟ گفت: اين مسئله درباره او و درباره همه صادق است. ما معيارهاي دوگانهاي در اين باره نداريم. او نقش خود را در اين چارچوب ايفا ميكند و ما از او استقبال ميكنيم، همانطور كه از مستشاران ديگر كشورها هم استقبال كرديم. اينكه ما ميپذيريم هر مستشاري به عراق بيايد، به معناي آن است كه او تجربه و دانش نظامي دارد. هر يك از اين مستشاران ميتوانستند در پنتاگون در امريكا يا مقر سپاه پاسداران در ايران باقي بمانند، اما با آمدن به عراق زندگي خود را به خطر مياندازند و ما از آنان استقبال ميكنيم. آنها نظرات خود را بيان ميكنند و ما با حسن ظن كامل با نظارت آنان برخورد ميكنيم.
الجعفري در پاسخ به اين سؤال كه واكنش مقامات عرب در برابر پاسخهاي شما به سؤالات آنان درباره سردار سليماني چگونه بود؟ افزود: هيچ يك از آنها به هيچ وجه در اين باره ابراز ترديد نكرد. هيچ يك از آنها اين مسئله را رد نكرد. همه آنها ديدگاه عراق را در اين باره درك كردند. من از هيچ كسي هراسي ندارم و چيزي را در اين مورد پنهان نميكنم. اين مرد (قاسم سليماني) به عنوان مستشار در خاك عراق حضور دارد و اين مسئله ناشي از شرايط جنگي است.
تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۰:۳۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]