تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 15 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):ردم دو گروه‏اند: دانشمند و دانش‏اندوز و در غير اين دو، خيرى نيست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1838098663




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

هيچ كس موضوع هسته‌اي ايران را بحران تلقي نمي‌كند


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: هيچ كس موضوع هسته‌اي ايران را بحران تلقي نمي‌كند


سياست - زهرا ابراهيمي:
درست در همان روزي كه سولانا نماينده كشورهاي ۵+۱ براي انجام گفت‌وگو با مسئولان ايراني به كشورمان سفر كرد

فرهنگسراي رسانه مناظره‌اي را ميان عبدالله رمضان‌زاده سخنگوي سابق دولت خاتمي و عضو حزب مشاركت و مهدي فضائلي رئيس انجمن صنفي روزنامه نگاران مسلمان و رئيس سابق خبرگزاري فارس درخصوص «سير پرونده هسته‌اي ايران در تاريخ» برگزار كرد كه بيشتر تشريح ۲ نظر متفاوت اصلاح طلبان و اصولگرايان درباره نحوه ادامه مسير پرونده هسته‌اي ايران بود.

ابتداي اين مناظره عبدالله رمضان زاده تصريح كرد: دولت فعلي اعلام كرد كه نگاه به غرب اشتباه بوده و بايد به سمت شرق نگاهمان را عوض كنيم؛ دراجراي اين سياست امتيازات زيادي به چين و روسيه داديم ولي پوتين قطعنامه‌ها را عليه ما امضا كرد و بانك‌هاي چين هم الان براي ما ال سي باز نمي‌كنند و حتي پول نقد ما را هم براي خريد اسباب بازي هم قبول ندارند. دوباره به سمت اروپا و غرب آمديم كه اين نشان از بي‌تدبيري در عرصه سياست خارجي دارد.

پس از اين سخنان رمضان زاده، مهدي فضائلي، مدير عامل سابق خبرگزاري فارس، تحليل مسائل كلان كشور با ديدگاه‌هاي حزبي و سياسي را مورد انتقاد قرارداد و گفت: جريان‌هاي سياسي يك موضوع ملي را خارج از منافع ملي بررسي و نتيجه مي‌گيرند هر آنچه آنها انجام داده‌اند درست و صحيح و آنچه ديگران انجام داده‌اند خطا و اشتباه بوده است.

وي با اشاره به اينكه تمامي مسئولان از اول انقلاب در دستيابي به فناوري هسته‌اي اتفاق نظر داشته‌اند گفت: در دهه ۸۰ ميلادي، دو اتفاق يكي در آژانس و ديگري در سازمان ملل افتاد كه به همه كشورها ثابت كرد هيچ اميدي نمي‌توانند داشته باشند كه از كشورهاي توليد‌كننده انرژي هسته‌اي نيازهاي خود را تأمين كنند؛ بنابراين با اين نتيجه‌گيري‌ها، جمهوري اسلامي ايران يا مي‌بايست از دستيابي به انرژي هسته‌اي چشم‌پوشي مي‌كرد يا خودش وارد توليد سوخت هسته‌اي مي‌شد.

فضائلي متذكر شد: براي رسيدن به اين خواسته ۲ راه وجود دارد؛ يكي راهي كه دوستان مي‌گويند كه چون ديگران ناراحت مي‌شوند و به ما فشار وارد مي‌كنند پس ما از سوخت هسته‌اي دست بكشيم؛ اما نگاه ديگر آن است كه نبايد به خاطر ناراحتي آنها برخواسته‌هايمان چشم ببنديم.

پس از اين سخنان فضائلي، رمضان‌زاده پاسخ داد: ما در آن زمان از سياست راهبردي كشور عدول نكرديم، اگر مسئله هسته‌اي سياست راهبرد ملي ما است، چرا مسئله‌ ديگري براي كشور درست مي‌كنيد؟ طرح مسئله هولوكاست كه هزينه زيادي به كشور تحميل كرد چه ربطي به مسئله راهبردي هسته‌اي داشت؟

شكستن اجماع جهاني، يك پيروزي بود

رمضان‌زاده شكستن اجماع جهاني عليه ايران دردوره اصلاحات را يادآور شد كه رهبري آن را پيروزي بزرگي دانستند و نتيجه گرفت الان كه اجماع جهاني عليه ايران درست شده شكست است يا پيروزي؟

رمضان‌زاده تاكيد كرد: راهبردي‌ترين مسئله ايران، جمله‌اي است كه امام راحل پس از پذيرفتن قطعنامه فرمودند كه جمهوري اسلامي بايد به سنگرهاي كليدي جهان دست پيدا كند و به‌نظر ما اين سنگر در دنياي امروز سازمان ملل است نه دستيابي به نيروگاه‌هاي برق هسته‌اي آن هم به قيمت بحران اقتصادي و مشكل درست كردن براي مردم.

دراين حال مهدي فضائلي با جمله‌ معترضه‌ خود خطاب به رمضان‌زاده گفت: شما طوري حرف مي‌زنيد كه گويي در دولت اصلاحات به همه مردم يك ماشين مي‌دادند و درآمدهاي مردم رو به افزايش بود كه يك دفعه در دولت نهم همه از بين رفت، البته قصد ندارم بحث را از مسير اصلي خارج كنم؛ اما اشاره به گراني‌ها، هولوكاست، سازمان ملل، گفت‌وگوي تمدن‌ها و اينگونه مسائل هيچ ربطي به بحث هسته‌اي ندارد.

فضائلي با بيان اينكه بحث، تنها نيروگاه هسته‌اي نيست و اين تخفيف موضوع است، تصريح كرد: براي همه ما به خوبي اهميت دستيابي به انرژي هسته‌اي روشن است. رفتار شش سال گذشته قدرتهاي جهاني و تحريم و تهديدها براي نرسيدن ما به اين نقطه، كفايت دارد براي اينكه ما بدانيم اين مسئله چقدر ارزش داشته است. پس اگر ما مي‌خواستيم چند نيروگاه برق داشته باشيم اين همه هياهو در دنيا لازم نبود.

به‌دنبال اظهارات فضائلي، رمضان‌زاده گفت: تدبير ما اين بود كه پرونده ما به شوراي امنيت كه به منزله پذيرش دادگاهي كه قاضي آن آمريكا بود نرود؛ اما درحال حاضر ما دودستي سرنوشت خودمان را به قاضي آمريكايي سپرده‌ايم كه عليه ما قطعنامه صادر كند. ما در آن دوران سريعا وارد باشگاه هسته‌اي شديم به‌طوري كه ضمن مذاكرات تمام نيازهاي فناوري كشور را تامين مي‌كرديم اما اكنون كوچكترين فناوري هسته‌اي پزشكي را هم به ما نمي‌دهند. وقتي كار به دست افراد ماجراجو افتاد چنين اتفاقاتي رخ داد.

مقايسه سياست هسته‌اي احمدي‌نژاد با خاتمي

فضائلي خاطر نشان كرد: هيچ اجماع بين‌المللي هم‌اكنون عليه ما وجود ندارد و اين تنها اجماع چند كشور انحصارطلب است كه در آن موقع نيز بوده و الان هم هست. شما اگر تحليل‌ها و تحقيقات مؤسسات پژوهشي غربي را مطالعه كنيد مي‌بينيد كه سياست‌هاي هسته‌اي احمدي‌نژاد را بسيار موفق‌تر از دولت خاتمي ارزيابي كرده و تصريح مي‌كنند سياست‌هاي وي آمريكا را به چالش كشيده است.

رمضان‌زاده در اين زمان با بيان اينكه ما سياستي به كار برديم كه تاثير بحران ساز در زندگي مردم نداشت؛‌ گفت: ما در آن زمان سعي مي‌كرديم مسير اعتماد‌سازي با آمريكا و اروپا را جدا كنيم و نه مثل الان كه يكي شده است و اين دو يك حرف را به ما تحميل مي‌كنند. اعتماد‌سازي‌ هم يعني اينكه به سؤال‌هاي آنها مثلا وقتي مي‌گويند شما كه نيروگاه هسته‌اي نداريد غني‌سازي‌ را براي چه مي‌خواهيد؟ جواب قانع‌كننده بدهيم. اگر اين حق را براي ساخت بمب بخواهيم كه نمي‌خواهيم دنيا جلوي ما مي‌ايستد اگر براي 20 هزارمگاوات، برق مي‌خواستيم كه الان با اين بي‌تدبيري خاموشي برق هم پيدا كرديم.

رمضان‌زاده گفت: شما مي‌خواهيد اين بحران را تا كجا ادامه دهيد؟ به فرض كه با اين شرايط ۲۵ سال ديگر بتوانيم غني‌سازي‌ را كامل كنيم سوخت را از كجا مي‌آوريم؟ معادن اورانيوم ما چقدر ظرفيت دارد؟ ۲ كشور در دنيا فناوري هسته‌اي را براي چيز ديگري مي‌خواستند كه هر دو آخرش متوقف شدند يكي ليبي يكي هم كره شمالي كشوري كه مردمش از قحطي دستشان به طرف سازمان ملل است. ما ملتي هستيم كه آنقدر شأن بالايي داريم كه مي‌توانيم دردنيا به نقطه اوج رسيم كه اين نقطه اوج قطعا تنها درفناوري هسته‌اي نيست در زندگي شرافتمندانه هم هست. خاتمي دوبار خطرحمله نظامي به كشور را دفع كرد؛ يكي در دوم خرداد سال ۷۶ و يكي هم بعد از ۱۱ سپتامبر.

فضائلي نيز با واكنش به گفته‌هاي رمضان‌زاده درباره محدوديت فضاي رسانه‌اي در انتقال اخبار مربوط به بحث هسته‌اي، گفت: همان محدوديت‌هايي كه براي رسانه‌ها در زمان دولت گذشته بوده الان نيز هست و در همه دنيا در موضوعات مربوط به امنيت ملي چنين محدوديت‌هايي برقرار مي‌كنند اما شما مي‌خواهيد روحيه مردم را خراب كنيد، آيا اين نقد است يا خراب كردن روحيه‌ مردم؟ هيچ‌كس مسئله هسته‌اي ما را بحراني تلقي نمي‌كند. الان سولانا بسته‌اي آورده كه پربارتر از هميشه است.

اگر يك روز اصلا اجازه نمي‌دادند ما حتي چند سانتريفيوژ تحقيقاتي داشته باشيم الان مي‌گويند تا اينجا كه ۳۵۰۰ سانتريفيوژ داريد باشد ولي ادامه ندهيد. دردولت گذشته نسبت به هيات‌هاي ايراني با تحقير برخورد مي‌كردند و حتي درمذاكرات به طرف آنها اشيا پرتاب مي‌كردند ولي الان ما از موضع تحكم با آنها برخورد مي‌كنيم. هيچ اجماعي هم عليه ايران نيست.

تازه پارلمان اروپا هم خواسته پرونده ايران به آژانس برگردد. دانشمندان ما، صدايشان از بيكاري دردوره تعليق غني‌سازي‌ درآمده بود و جذب كشورهاي ديگر مي‌شدند به خاطر تهديدات بي‌مبنايي كه دوستان از آن مي‌ترسيدند و دستهايشان را بالا گرفته بودند.

تاريخ درج: 27 خرداد 1387 ساعت 10:24 تاريخ تاييد: 27 خرداد 1387 ساعت 17:07 تاريخ به روز رساني: 27 خرداد 1387 ساعت 16:52
 دوشنبه 27 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 279]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن