واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: سازمان غذاودارو تنها متولی باشد
نماینده مردم آستانه اشرفیه در مجلس با تاکید بر اینکه سازمان غذاودارو باید تنها متولی نظارت بر کالاهای سلامتمحور باشد، گفت: سازمان غذاودارو به جهت داشتن امکانات کافی، بهتر می تواند نظارت بر کالاهای مرتبط با حوزه سلامت را انجام دهد.
کد خبر: ۵۹۶۷۰۶
تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۳:۳۹ - 11 June 2016
محمد حسین قربانی درگفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، درباره رد مصوبه مجلس درخصوص طرح «تقویت و توسعه نظام استاندارد» از سوی شورای نگهبان، گفت: رد این طرح از سوی شورای نگهبان از قبل پیش بینی می شد، به جهت آنکه این طرح میان وظایف موسسه استاندارد و سازمان غذا و دارو تداخل ایجاد کرده و به نوعی موازی کاری به دنبال داشت.
نماینده مردم آستانه اشرفیه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه برای نظارت بر کالاهای سلامت محور نمی توان دو متولی در نظر گرفت، افزود: اسناد و مدارک و همه قوانین مصرح، نظارت بر تمام امورات سلامت محور را به چند دلیل بر عهده سازمان غذا و دارو قرار داده است که یکی از مهم ترین دلایل این امر آن است که موسسه استاندارد در همه مراکز استان ها امکانات لازم درجهت نظارت بر کالاهای سلامت محور را در اختیار ندارد؛ ضمن آنکه در قانون نیز تاکنون سابقه نداشته نظارت بر کالاهای سلامت محور بر عهده موسسه ملی استاندارد قرار گرفته باشد.
قربانی با بیان اینکه سازمان غذا و دارو در همه استان ها با شبکه های بهداشت و دانشگاه های علوم پزشکی بسیاری در ارتباط است، تصریح کرد: به طور حتم سازمان غذا و دارو به جهت داشتن امکانات کافی، بهتر می تواند نظارت بر کالاهای مرتبط با حوزه سلامت را انجام دهد؛ البته سازمان غذا و دارو تاکنون به این وظیفه خود به خوبی عمل کرده است.
این نماینده مردم درمجلس با انتقاد از برخی نمایندگان مجلس نهم در تهیه این طرح، گفت: بهتربود که بررسی چنین طرحی در این دوره از مجلس پگیری می شد، البته در زمان لازم، اصلاحات این طرح یا در کمیسیون مربوطه یا در صحن علنی مجلس مورد بررسی قرار خواهد گرفت و با انجام اصلاحات مورد نظر، کلیه امورات مربوط به حوزه سلامت محور به سازمان غذا و دارو سپرده خواهد شد.
قربانی با بیان اینکه نمی توان توجهی به محصولات سلامت محور نداشت، تصریح کرد: اگر به سلامت محصولات تولید داخل و حتی وارداتی ها توجه نشود، به طورحتم ذائقه مردم نسبت به محصولات داخلی تغییر کرده و استفاده از محصولات خارجی افزایش پیدا می کند؛ بنابراین این موضوع اقتصاد کشور را با آسیب جدی روبه رو می کند.
وی با یادآوری اینکه بسیاری از وظایف مربوط به سازمان غذا و دارو از طرح تقویت و توسعه نظام استاندارد حذف شده است، گفت: متاسفانه در بسیاری از موارد در این طرح، متولی دوگانه درنظرگرفته شده بود، یعنی کارها به مراتب و نسبت به گذشته پیچیده تر شد؛ از این رو تایید این طرح از سوی شورای نگهبان می توانست راه را برای فرار افراد بی توجه به قانون در امر استاندارد سازی و سلامت محوری در بهبود کیفیت کالا باز کند.
نماینده مردم آستانه اشرفیه در مجلس با تاکید براینکه نمی توان درحوزه نظارت بر کالاهای سلامتمحور از سیاست یک بام و دو هوا استفاده کرد، تصریح کرد: وجود چنین رویه ای نظارت بر سلامت کالاها را کاهش می دهد.
به گزارش خبرگزاری خانه ملت، در واپسین روزهای مجلس نهم شورای اسلامی و با هدف تشدید نظارت بر کالاهای قاچاق وسلامت محور موضوعی به تصویب نمایندگان رسید که بر اساس آن، بخشی از وظایف سازمان غذا و دارو را به سازمان استاندارد واگذار می کرد تا تعیین سلامت کالاهای سلامتمحور خاص بر عهده شورای عالی استاندارد گذاشته شود، اما پس از ارسال این مصوبه به شورای نگهبان، آن شورا مصوبه طرح تقویت و توسعه نظام استاندارد به دلیل مغایرت با قانون اساسی توسط شورای نگهبان رد شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]