واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: ايران در پيخريد زمان نيست
سرويس سياسي ---- اجتماعي: منوچهر متكي با تاكيد براين كه ايران با ارائه بسته پيشنهادي خود گامهاي لازم را در مسير حقوق و الزامات بينالمللياش برداشته است، اظهار داشت: مشتركات اين بسته و بسته گروه 1+5 ميتواند نگاه جديدي را در مساله هستهاي ايجاد كند.
به گزارش ايسنا، وزير امور خارجه ايران در گفتگو با روزنامه لوموند در پاسخ به سؤالي در خصوص شايعه اقدام نظامي آمريكا عليه ايران گفت: جورج بوش (رئيسجمهوري آمريكا) آخرين سفرش را به اروپا انجام داد و هرچه ميگويد و هر كاري كه انجام ميدهد، بايد براساس استفادههاي انتخابات داخلي تعبير شود. در واشنگتن حلقه تصميمگيرنده وجود ندارد. در هر حال ما فكر نميكنيم كه آمريكا توان تحمل يك رويارويي منطقهاي جديد را داشته باشد.
به نوشته لوموند متكي اين پيام و را ارائه كرد كه ايران به دنبال زمان خريدن نيست. مساله چانهزني براي طول دادن زمان و سود بردن از موقعيت نيست و چيزي كه به تهران انگيزه ميدهد، تمايل براي برقراري گفتگو است، اما اعتماد بايد در هر دو مسير برقرار شود. وي افزود: ايران به حقوق و الزامات منطقهاي و بينالمللي خود متعهد است و با ارائه بسته پيشنهادي تمامي گامهاي لازم را در اين مسير برداشت.
وزير امور خارجه ايران كه قبل از سفر خاوير سولانا، مسئول امور سياست خارجي اتحاديه اروپا به تهران در پاريس با لوموند صحبت ميكرد، با اشاره به بسته پيشنهادي جامع ايران و نيز بسته پيشنهادي گروه 1+5 گفت: اين دو بسته بايد محورهاي مشتركي داشته باشند و اين ميتواند نگاه جديدي را در خصوص اين پرونده ايجاد كند.
وي در پاسخ به پرسشي درباره تحريمهاي بينالمللي عليه ايران كه تاكنون در قالب سه قطعنامه جمهوري اسلامي تحميل شده است، آنها را خواند و گفت: ما براين باوريم كه آمريكاييها در نهايت فهميدهاند كه تحريمها هيچ نتيجهاي نداشته و به شكست منجر خواهد شد.
گفتگويحسيني با
سخنگوي وزارت خارجه ايران هم در گفتگو با روزنامه بر صلحآميز بودن ماهيت برنامه هستهاي ايران تاكيد كرد و گفت: تهران همواره طبق اصول و قوانين عمل كرده است.
به گزارش ايسنا،سيد محمدعلي حسيني با بيان اين كه كاهش منابع سوخت فسيلي دستيابي به انرژي هستهاي ارزان و با دوامتر را براي ايران الزامي ميكند، گفت: معتقديم استفاده صلحآميز از انرژي هستهاي الزامي است و بايد بلافاصله انجام گيرد.
حسيني در ادامه تاكيد كرد كه ايران به همه الزامات آژانس بينالمللي انرژي اتمي و معاهده منع گسترش تسليحات عمل كرده است.
سخنگوي وزارت خارجه ايران تاكيد كرد: ما هيچگونه فعاليت مخفيانه نداريم، همه فعاليتهاي ما كاملا شفاف است و بسياري از دوربينهاي آژانس در نيروگاههاي ما نصب شده است و آژانس بر همه فعاليتهاي ما نظارت دارد.
حسيني در ادامه با اشاره به مساله مطالعات ادعايي، گفت: اين ادعاها مبني بر اين كه ايران يك دستوركار پنهاني دارد هيچگونه مبناي قانوني يا منطقي ندارد و حاصل رويكرد سياسي خصمانه به ويژه از جانب دولت جورج بوش است.
واكنشها به بسته پيشنهادي
قائم مقام سابق شوراي عالي امنيت ملي معتقد است بسته پيشنهادي جديد گروه 1+5 تفاوتي با آنچه در سال 2006 ارائه شد، نداشته و اين بسته بيانگر ادامه تلاش غرب براي نشان دادن چهرهاي غير منطقي از ايران در دنياست.
عبدالرضا رحماني فضلي در گفتگو با فارس افزود: پيشنهادهاي جديد گروه 1+5 سخني فراتر از پيشنهادهاي ارائه شده در 2006 نداشت و به اعتقاد بنده، غربيها دنبال جلب توجه افكار عمومي نسبت به خود هستند و از طريق تبليغات و عمليات رواني قصد دارند چهره ايران را غيرمنطقي جلوه دهند.
اين كارشناس مسائل بينالمللي افزود: موضوع انرژي هستهاي مسير مشخص فني و حقوقي دارد و متولي بررسي فعاليتهاي كشورها در اين حوزه آژانس بينالمللي انرژي اتمي است و جمهوري اسلامي در طول مدت بررسي موضوع هستهاي خود در اين نهاد، همكاري مستمر و مناسبي داشته و حتي در مقاطعي خارج از عرف نيز با آژانس همكاري كرده است.
وي گفت: موضوع هستهاي مسير كاملا مشخص دارد و گرچه مذاكرات اقتصادي و سياسي و همكاريهاي امنيتي ايران با كشورهاي ديگر لازم است، اما مرتبطكردن اين مسائل با موضوع هستهاي توسط غربيها، باجخواهي است.
معاون وزير امور خارجه روسيه هم با تاكيد براين كه مذاكرات اعضاي گروه 1+5 و سولانا در تهران سازنده بود، گفت: مباحثات در تهران بسيار جدي بود و اميد است امكان توسعه گفتگوها را فراهم سازند.
به گزارش فارس سرگئي كيسلياك با اشاره به سفر خاوير سولانا مسئول امور سياست خارجي اتحاديه اروپا خاطرنشان ساخت: مباحثات در تهران بسيار جدي و جنبه كاري داشتند. مقامات ايران وعده دادند امكان توسعه گفتگوها با نمايندگان گروه 1+5 را فراهم سازند كه منجر به بهبود روابط بين ايران و ساير كشورها خواهد شد. مقامات تهران همچنين به رژيم منع گسترش سلاحهاي هستهاي كه باعث تقويت اقتصاد ايران خواهد شد، كمك ميكنند.
معاون وزير خارجه روسيه كه به اتفاق ساير مديران سياسي كشورهاي گروه 1+5 به غير از آمريكا در سفر به تهران سولانا را همراهي ميكرد، در نشست مطبوعاتي تصريح كرد كه روسيه از پيشنهادهاي جديد گروه 1+5 در خصوص برنامه هستهاي ايران كه بسيار جامع و كامل است، حمايت ميكند.
كيسلياك همچنين اعلام كرد، پيشنهاد مسكو در خصوص غنيسازي مشترك براي رفع نيازهاي ايران در توليد سوخت هستهاي در خاك روسيه همچنان به قوت خود باقي است.
تهديدهاي بوش
در همين حال رئيس جمهوري آمريكا بار ديگر بر تعهد واشنگتن در يافتن راهحل ديپلماتيك در قبال ايران تاكيد كرد.
به گزارش ايسنا رئيس جمهوري آمريكا در گفتگو با روزنامه گاردين گفت: ما به تحريمهاي بيشتري نيازمنديم، گام بعدي اين است كه كشورهاي اروپايي، آمريكا، روسيه و چين درك كنند كه ديپلماسي تنها زماني تاثيرگذار خواهد بود كه عواقبي داشته باشد؛ اين يك مساله بينالمللي است كه همگي ما با آن روبرو هستيم. اگر مردم خاورميانه مطمئن نباشند كه براي مثال آمريكا و اروپا براي برقراري امنيت تلاش نميكنند، آنها خود براي اين كار اقدام خواهند كرد و تنها چيزي كه خاورميانه به آن نياز ندارد، يك رقابت تسليحاتي هستهاي است.
بوش زود قضاوت كرد
خبرنگار بي.بي.سي از تهران گزارش داد: رئيس جمهوري آمريكا در مورد بسته پيشنهادي گروه 1+5 به ايران زود قضاوت كرد.
خبرنگار بي.بي.سي در تهران در پاسخ مجري برنامه شبكه خبري ياد شده در اين باره كه اظهارات جورج بوش در مورد رد بسته پيشنهادي گروه 1+5 از سوي ايران موقعيت تهران را چگونه ميبيند، گفت: بوش در اين مورد زود قضاوت كرد، چرا كه ايران هنوز در آن موقع بسته را دريافت نكرده بود و مقامات ايراني با گفتمان ديپلماسي با اين قضيه برخورد كردند.
وي پيشداوري كرد: نميتوان به بسته پيشنهادي جديد ارائه شده به ايران و پذيرش آن از سوي تهران چندان خوشبينانه نگريست، چرا كه ايران به برنامه غنيسازي همچنان ادامه ميدهد.
دوشنبه 27 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 182]