واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
اتوبوسرانی زنجان توقف درایستگاه اعتبارات/ایستگاها سقف ندارند
شناسهٔ خبر: 3682508 - شنبه ۲۲ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۹
استانها > زنجان
زنجان-گشتی که درشهر میزنی ایستگاههای اتوبوس نظرت راجلب میکند که حال واوضاع مناسبی ندارد؛ ایستگاههایی که محل انتظار مسافران درونشهری است و در برخی مناطق حتی یک ایستگاه نیز وجود ندارد. خبرگزاری مهر-گروه استانها: ایستگاههای اتوبوس زنجان روزانه مسافران زیادی را به خود میبیند اما پاسخگوی نیازهای آنها نیست، سایبانهایی که دیگر فرسوده شدهاند و مقاومت باد و باران و تابش آفتاب را ندارند و حال مشکلات به اینجا ختم نمیشود، کمبود ایستگاههای اتوبوس در کنار نامناسب بودن بودنشان، مشکلی افزون تر بر مشکلات دیگر است.
انگار مناطق محروم و حاشیهنشین شهر زنجان تنها برای زمان انتخابات و دادن عوارض جزو آمار جمعیتی بهحساب میآیند، بخش مهم امکانات و تجهیزات در نقاط مرفه نشین و مناطقی که مسئولان استانی و شهری سکونت دارند قرار گرفته از فضاهای سبز استاندار تا حتی ایستگاههای اتوبوس.
مدیرعامل سازمان اتوبوسرانی شهرداری زنجان دراینباره اینگونه اظهار میکند: طبق فراخوانی که در اسفندماه سال گذشته صورت گرفته است نسبت به نصب ۴۵ سایبان و دو سایبان مکانیزه برای مرکز شهر و مابقی شهرکها اقدام میکنیم. در صورت جذب سرمایهگذار تعداد سایبانها را به ۹۰ سایبان افزایش دهیم
ناصر سلطانمحمدی از جذب سرمایهگذار در این زمینه برای نصب سایبان خبر داده و میگوید: به دنبال جذب سرمایهگذار هستیم تا بتوانیم تعداد سایبانهای بیشتری را در سطح شهر داشته باشیم و سایبانهای فعلی را مناسبسازی کنیم. پیگیریهای لازم را در این زمینه انجام میدهیم تا این امر محقق شود و امیدواریم تا پایان امسال در صورت جذب سرمایهگذار تعداد سایبانها را به ۹۰ سایبان افزایش دهیم.
وی با اشاره به اینکه در بعضی از شهرکها سایبان زدهشده و در بعضی از شهرکها نیز با جذب سرمایهگذار توانستهایم سایبانها را نصب کنیم، اظهار میکند: فرسودگی ناوگانها که بهتبع آن مشکلات آلودگی هوا را به دنبال دارد نیازمند نوسازی است و در این میان خصوصی بودن ۹۵ درصدی ناوگانها مشکلاتی را به وجود میآورد و با توجه به اینکه حدود پنج سال است که در سطح کشور دولت اتوبوسی را به سازمانها نمیدهد، بنابراین نوسازی این ناوگانها در انتظار حمایت و مساعدتهای شهرداری است.
مدیرعامل سازمان اتوبوسرانی شهرداری زنجان با اشاره به اینکه ۹۵ درصد از ناوگانها در دست بخش خصوصی است و برای نوسازی ناوگانها بر اساس مساعدتها انتظار داریم تا پایان امسال شاهد خرید حداقل ۱۰ دستگاه باشیم، تصریح میکند: در حال حاضر ۲۵۶ دستگاه اتوبوس در ۲۵ مسیر استان فعال و سرویسدهی میکنند. همچنین در ارائه سرویسدهی به همشهریان مشکلی نداریم، اما به جهت بهرهوری راحت از ناوگانها به ۲۰ دستگاه نیاز داریم. این در حالی است که ۹۵ درصد از ناوگانهای اتوبوسرانی زنجان متعلق به بخش خصوصی بوده و تنها پنج درصد آن ملکی است. طبق نیازسنجیهای صورت گرفته، حداقل به ۲۰ دستگاه اتوبوس دیگر نیز نیاز داریم و معتقدیم هر چه استقبال مردم از ناوگانها بیشتر باشد سلطانمحمدی با اشاره به اینکه بر اساس استقبال مردم از وسیله حملونقل عمومی نیازسنجیها صورت میگیرد و در همین راستا تعداد ناوگان اتوبوسرانی شهر زنجان را افزایشخواهیم داد، میافزاید: بیشترین استقبال از این ناوگان از سوی اهالی اسلامآباد و شهرک پونک بوده است. طبق نیازسنجیهای صورت گرفته، حداقل به ۲۰ دستگاه اتوبوس دیگر نیز نیاز داریم و معتقدیم هر چه استقبال مردم از ناوگانها بیشتر باشد، ارائه خدمات نیز بهتر خواهد بود، به همین خاطر به افزایش ناوگانها اقدام خواهیم کرد؛ چراکه در حقیقت محقق شدن این امر سبب افزایش بهرهوری سازمان خواهد شد.
از مهمترین مشکلاتی که مردم در استفاده از اتوبوس دارند، تأخیر زمان رسیدن به مقصد است و این موضوع دلیلی شده تا بسیاری از شهروندان رغبتی برای استفاده از این نوع وسایل نداشته باشند، که این مسئول در این خصوص، تصریح میکند: دلیل تأخیر اتوبوسها ترافیک شهری است و برای هر اتوبوس با توجه به مقدار کیلومتر راهی که طی میکند، زمان مشخص کردهایم. در استان زنجان با توجه به اینکه اکثر ناوگانهای حمل و نقل عمومی از مرکز شهر عبور و مرور میکند، مشکلات ترافیکی را به وجود میآورد که برای رفع این مشکل حوزه معاونت فرهنگی مطالعاتی را در مورد ایستگاهها و مسیرهای تردد انجام داده است و امیدواریم تا پایان امسال بهرهبرداری خوبی را از مطالعات جهت اصلاح مسیرها داشته باشیم.
چندی پیش سازمان اتوبوسرانی تحولی درزمینه پرداخت هزینههای مسافرت با اتوبوس ایجاد کرد. نصب دستگاههای کارتخوان و ورود کارت بلیتهای الکترونیکی مشکلات بسیاری را ازجمله کمبود پول خرد و آلودگیهای حاصل از حمل پول را رفع میکرد. ولی پس از مدتی شاهد خرابی یا معیوب شدن دستگاههای کارتخوان در تعداد قابلتوجهی از اتوبوسها شدیم که مدیرعامل سازمان اتوبوسرانی شهرداری زنجان در این زمینه می گوید: اگر دستگاهی هم خراب شود رانندگان میتوانند به پایانه مراجعه و این دستگاهها را تعمیر و در صورت نیاز تعویض کنند. ۸۰ درصد مردم استان زنجان از کارت بلیت اتوبوس استقبال می کنند
سلطانمحمدی با اشاره به اینکه استقبال مردم از کارت اتوبوس خوب است و بیش از ۸۰ درصد مردم استان زنجان از کارت بلیت اتوبوس استقبال می کنند، یادآور میشود: ۱۲ دفتر پیشخوان خدمات دولت کارتهای الکترونیکی اتوبوس را به همشهریان ارائه میکنند که این امر باعث رعایت نکات بهداشتی شده و نیز توسعه و تسریع درحرکت ناوگان شهری در حملونقل را به دنبال دارد. وی خاطرنشان میکند: با توجه به اینکه کرایه نقدی ۳۵۰۰ ریال است و از کارت بلیت ۶۰۰ هزار ریال گران بوده و این امر باعث میشود که همه مسافران کارت بلیت تهیه کنند و با این کار خود با رانندگان همکاری کنند. خوشبختانه از زمانی که طرح استفاده از کارت بلیت در استان اجرا شد رضایت متقابل بین مردم و رانندگان بیشتر شده و در این راستا مردم استان تمایل بیشتری برای استفاده از بلیت الکترونیکی شهری (کارت بلیت اتوبوس) دارند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]