واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
اتهام نژادپرستی در فوتبال ایران/احتمال جدی محرومیت تراکتور طبق اساسنامه فیفا
روز نو : در حالی که فوتبال بهترین وسیله برای آشتی ملتها است اما عدم آشنایی برخی مدیران فوتبال ایران این پدیده صلح را به وسیله ای برای تنش و ایجاد احتمالی اختلاف تبدیل می کند.
در حالی که روزهای داغ نقل و انتقالات فوتبال سر رسیده و قاعدتا در این میان مسایل فنی و اخلاقی برای خرید مهره ها باید حرف اول و آخر را بزند، موضوع غافلگیر کننده و البته نگران کننده دیگری در فوتبال ایران ظهور کرده است که در صورت عدم برخورد صحیح با آن، عواقبش می تواند فاجعه بار باشد.
ماجرا به توافق یک مدافع ملی پوش ارمنستانی با تیم تراکتورسازی بر می گردد که به فاصله 24ساعت با اطلاعیه عجیب مدیرعامل جدید تیم تبریزی منتفی شد. صرف لغو یا انصراف از قرارداد در ورزش فوتبال چندان عجیب و دور از ذهن نیست و بارها در لیگ های مختلف از جمله ایران اتفاق افتاده اما دلیلی که مصطفی آجورلو برای این موضوع مطرح کرده(که اصلا علنی کردنش هم چندان لازم نبود) این انصراف ناگهانی را به معضلی برای فوتبال ایران تبدیل کرده است.
بند چهارم اساسنامه فدراسیون جهانی فوتبال به صراحت می گوید: «تبعیض قائل شدن به هرشکلی علیه کشوری، فردی حقیقی یا گروهی از افراد با در نظر گرفتن اصلیت نژادی، جنسی، معلولیتی،گويشي، مذهبی، سیاسی یا دلایل دیگر بهشدت ممنوعمیباشد و از طریق اخراج یا تعلیق قابل مجازات است.»
عدم جذب مدافع ملی پوش ارمنستان توسط مدیران تراکتورسازی نه بخاطر ضعف فنی این بازیکن بلکه به دلایلی کاملا نژادی بود. یعنی بازیکنی در فوتبال ایران بخاطر ملیت و نژادش از حق قرارداد محروم شد.
متاسفانه برخی مسوولان هنوز با این اصول ابتدایی و قواعد و قوانین این رشته جهانی شده آشنایی ندارند و با اقدامات و حتی حرف های خود باعث ایجاد حاشیه و حتی ممکن است محرومیت شوند.
بازیکنان ارمنی زیادی در فوتبال ایران درخشیده اند و ستاره های زیادی از این جمع همواره از تاریخ سازان ورزش کشور به شمار رفته اند که آخرین و برجسته ترین شان آندرانیک تیموریان کاپیتان تیم ملی فوتبال است. بازیکن باتعصبی که با آرنج شکسته تیم ملی را در راه صعود به جام جهانی 2014 همراهی و کمک کرد و بارها با بر دوش کشیدن پرچم ایران اسلامی، باعث غرور ملی شد.
او حتی در بسیاری از سفرها و مراسم های استقبال از زیر کتاب مقدس مسلمین یعنی قرآن کریم و با احترام به این کلام الهی عبور کرد تا نشان دهد دین و عقاید مذهبی نیز به دلیل هدف یکتاپرستی شان، برای او تفاوتی ندارند.
همچنین همین بازیکن حتی در مراسم سوگواری سالار شهیدان برگزارشده در برخی اردوهای تیم ملی نیز شرکت کرده است تا ثابت کند به بزرگان مذهب شیعه نیز قلبا احترام می گذارد و در مصیبت ها و مراسم عزا نیز کنار هموطنان مسلمانش ایستاده...
حال اینکه چطور یک مدیر قدیمی فوتبال که تا آستانه ریاست بر فوتبال ایران پیش رفته است، چنین تصمیم و نظری از خود منتشر می کند و ماجراهای یک جنگ قدیمی در منطقه قره باغ را که بین دو همسایه شمالغرب ایران اتفاق افتاده را به زمین فوتبال تعمیم می دهد، جای ابهام و سوال دارد؟
اینکه مدیری تحت تاثیر فشار لحظه ای چند تماشاگر و یا هوادار با تحریک عوامل بیرونی و بر اساس یک تفکر اشتباه دست به اقدامی عملی در عرصه فوتبال بزند که مفهومی جز تبعیض نژادی از آن برداشت نمی شود، همچنان باعث حیرت نزد کارشناسان و اهالی فوتبال ایران است.
نکته جالب اینکه همین باشگاه قدیمی و اصیل تراکتورسازی با خیل هواداران پاک نیت و شجاع خود در تاریخ طولانی اش بازیکنان ارمنی زیادی داشته که برای اعتلای نام آذربایجان و تبریز کوشیده اند.
آجرلو، در شرایطی درخواست گروه کوچک و نامشخصی از هواداران را برای این اقدام مطرح کرده که هیچ باشگاهی در ایران، به اندازه تراکتورسازی بازیکنان ارمنستانی به ایران نیاورده است. در دوره اول لیگ برتر، چهار بازیکن ارمنستانی به نامهای آرائیک مارکوسیان٬ آدام هایراپتیان٬ آرمن ساهاکیان و آشوت دادامیان برای تراکتورسازی بازی میکردند که در بین آنها مارکوسیان جزو بازیکنان اصلی تیم بود و به استقلال هم گل زد.
حالا باید منتظر ماند و دید فدراسیون جهانی فوتبال یا حتی کمیته انضباطی یا اخلاق فوتبال ایران چه برخوردی با این پدیده شوم خواهد داشت. خبر کاملا تایید شده است و اگر با عذرخواهی یا تکذیب مدیران تراکتور مواجه نشود می تواند منجر به محرویت های سنگینی برای باشگاه بزرگ تراکتورسازی شود. احکامی که بیش از زیان مادی، تلفات اعتباری برای کلیت فوتبال ایران به دنبال خواهد داشت.
تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۰:۲۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]