واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: معاون سياسي نهاد رهبري در دانشگاهها: احياي معنويت و تبيين فرهنگ مهدويت اولويتهاي اصلي نظام در دهه چهارم حيات خود است
گروه سياسي: معاون سياسي نهاد رهبري در دانشگاهها، احياي معنويت و تبيين فرهنگ مهدويت را مهمترين اولويتهاي نظام اسلامي در دهه چهارم حيات خود بيان كرد
حسين شفيعي، معاون سياسي نهاد مقام معظم رهبري در دانشگاههاي سراسر كشور در گفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا) درباره علت تأكيد مقام معظم رهبري بر دو مؤلفه پيشرفت و عدالت به عنوان لازمه ورود به دهه چهارم انقلاب، گفت: از ابتداي انقلاب بحثهاي مختلفي درباره الگوي توسعه و نوع آن مطرح بوده است.
وي ادامه داد: گروهي توسعه را پديدهاي ميدانند كه احتياج به جراحيهاي مختلفي دارد و اين جراحيها بايد به هر قيمتي انجام شود ولو اينكه عامل يك سلسله نابرابريهاي اجتماعي در جامعه شود. اين گروه معتقد است كشور بايد رشديافته باشد و براي رسيدن به اين رشد بايد هزينههاي آن را نيز بپردازيم.
معاون سياسي نهاد مقام معظم رهبري در دانشگاههاي سراسر كشور، يادآور شد: در كنار مسئله فوق، مقام معظم رهبري رويكرد ديگري مبني بر توسعه متناسب با الگوهاي ارزشي و بومي و مباني انقلاب اسلامي را مطرح كردند.
شفيعي افزود: اگر ما اين مبنا را مدنظر قرار گيريم، به اين سؤالات ميتوان پاسخ داد كه علت انقلاب چه بوده و آيا در دنياي مدرن بايد تحت تأثير ايدئولوژي غربي قرار گيريم و يا بر اساس واقعيتهاي كشور خود به توسعه دست يابيم؟
وي يادآور شد: چشماندازي كه مقام معظم رهبري براي آينده كشور تعريف كردهاند اين است كه ما به يك توسعه پايدار همراه با عدالت دست يابيم و تفاوت اين ديدگاه با ديدگاه نخست در اين است كه در اين وضعيت ما نگاه آرماني و ارزشي به مسئله داريم، شعارهاي انقلاب در دفاع از محرومين را ناديده نگرفتهايم و توسعه و پيشرفت را در كنار الگوي تفكر ديني و اسلامي كه اصالت را به انسان ميدهد، ميپذيريم.
معاون سياسي نهاد مقام معظم رهبري در دانشگاهها، توسعه بدون عدالت را ناديدهگرفتن محرومين و لهكردن حقوق انسانها توصيف و تأكيد كرد: ما بايد شرايطي را فراهم كنيم تا بتوانيم عقبافتادگيهاي كشور را جبران كرده و پيشرفت كشور را در پرتو مسئوليتسازي و فرهنگسازي به پيش ببريم.
شفعيي در ادامه احياي معنويت را مهمترين اولويت نظام اسلامي در عرصه جهاني در دهه چهارم حيات خود دانست و توضيح داد: مهمترين مسئلهاي كه در حال حاضر بشر با آن مواجه است، بحران معنويت است و اين بحران آنقدر شكننده بوده كه هر فريادي همراه با معنويت مطرح شود، مخاطب بسياري خواهد داشت.
اين كارشناس مسائل سياسي ابراز كرد: در دنياي معاصر انسان از خود بيگانه شده و اگر نگاهي به دنياي سكولار بيندازيم، در مييابيم كه انسان امروز، در يك بنبست قرار دارد و ماديت او را به طور كامل ارضا نكرده است.
وي با بيان اينكه نظام اسلامي ايران براي نجات بشر از اين بحران پيامهاي خوبي دارد، متذكر شد: ما اگر معنويت برخاسته از تفكر اسلامي را مطرح كنيم به طور قطع مخاطبان بسياري در جهان خواهد داشت ولي متأسفانه در اين زمينه كمكاري كردهايم.
معاون سياسي نهاد رهبري در دانشگاههاي سراسر كشور، تبيين فرهنگ مهدويت در عرصه جهاني را اولويت ديگر نظام اسلامي در چهارمين دهه فعاليت خود دانست و ابراز كرد: فرهنگ مهدويت پويايي را ترسيم ميكند و در اين فرهنگ، انسانها آينده جهان را تاريك و پر از جنگ و بيعدالتي نميبينند.
شفيعي در بخش پاياني اين گفتوگو در بررسي و ارزيابي خود از نقاط ضعف حركت انقلاب به سمت آرمانهاي مدنظر خود، توجيه نبودن نسل سوم انقلاب نسبت به آرمانهاي انقلاب را از مهمترين چالشهايي دانست كه نظام در دهه چهارم حيات خود با آنها روبروست.
اين كارشناس مسائل سياسي تأكيد كرد: ما نتوانستهايم انگيزههاي انقلاب را به خوبي به نسلهاي بعدي منتقل كنيم. انقلاب اسلامي ملت ايران كارنامه درخشاني دارد و اين كارنامه خوب تبيين نشده و تأثيرات داخلي و خارجي آن براي نسل جوان مطرح نشده است.
وي عدم توفيق كامل در معرفي امام (ره) و ديدگاههاي ايشان در سطح جهاني را از نقاط ضعف كارنامه سيساله انقلاب بيان كرد و گفت: ما هنوز آنچه را تحت عنوان مفاهيم انقلاب اسلامي مطرح ميكنيم، به چند زبان دنيا ننوشتهايم تا جهانيان با اين مفاهيم آشنا شوند.
شفعيي با تأكيد بر لزوم تبيين شرايط و وضعيت نظام بينالملل براي نسل جوان، متذكر شد: بايد مقايسهاي بين انقلاب اسلامي و وضعيت جهان غرب انجام شود و نسل جوان با واقعيتهاي اين جوامع آشنا شوند.
معاون سياسي نهاد رهبري در دانشگاههاي سراسر كشور، ادامه داد: در كشورهاي غربي رشتههاي شرقشناسي وجود دارد ولي ما غربشناسي نداريم. اگر بتوانيم مقايسه درستي انجام دهيم، جوانان ضمن اينكه خود را ميشناسند، نگرش آنها به فرهنگ غرب تغيير ميكند.
وي عدم توجه كافي به مسائل فرهنگي را از ديگر ضعفهاي موجود در مسير حركت انقلاب بيان كرد و افزود: حفظ فرهنگ كار دولت نيست. دولت بايد برنامههاي فرهنگي داشته باشد ولي فرهنگ يك خاستگاه مردمي و نهادهاي مدني را ميطلبد؛ بايد مساجد، نهاد خانواده و ساير نهادهاي مدني در اين زمنيه فعال شوند.
معاون سياسي نهاد رهبري در دانشگاها در پايان، دستيابي به پيشرفتهاي علمي و حمايت از فرهنگ ملي و اسلامي جامعه را مهمترين وظيفه مسئولان و ملت در دهه چهارم انقلاب عنوان كرد.
دوشنبه 27 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]