واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: قیمت یک هندوانه حدود ۱۲ هزار تومان است، با این اوصاف چه کسی تورم ۱۱ درصدی را باور میکند؟ اگر از رکود خارج شدیم، چرا هر روز به تعداد بیکاران اضافه میشود
به گزارش تراز ،مسعود دانشمند دبیرکل خانه اقتصاد ایران و رئیس اتاق بازرگانی ایران و امارات در گفتگو با «نسیم آنلاین» در خصوص تاثیرات برجام بر اقتصاد ایران طی 4 ماه گذشته اظهار کرد: بعد از برجام هیچ گشایشی در اقتصاد ایران اتفاق نیفتاده است. یک سری افراد خارجی به ایران آمدند و رفتند و فقط کشور ما را نگاه کردند. یک سری از خارجیهای دیگر هم به ایران آمدند و فقط یک یادداشت تفاهم امضا کردند! بنابراین رفت و آمد بیش از 150 هیات تجاری خارجی به کشور دستاورد خاصی نداشت.
وی افزود: در این سفرها یک قرارداد که به معنای واقعی کلمه "قرارداد" باشد و طرفین بر اساس آن متعهد به انجام کاری در زمان مشخص شده باشند، امضا نشد. اگر قراردادی منعقد میشد باید نظام بانکی ما به نظام بانکی جهانی متصل می شد، آیا این اتفاق افتاده است؟
دبیرکل خانه اقتصاد ایران گفت: تمام گفتگوهای ما با آمریکایی ها در چند وقت اخیر این بود که شما جلوی فعالیت نظام بانکی ما را گرفته اید. وقتی نفت خود را می فروشیم، باید پول نفت ر ا به نظام بانکی بیاوریم و به وسیله آن کالاهای مورد نیازمان را از هر کجای دنیا که مایل هستیم تهیه کنیم. در حال حاضر نمی توانیم این کار را انجام دهیم.
دانشمند با انتقاد از سیاستهای اقتصادی دولت تدبیر و امید به نسیم آنلاین عنوان کرد: در زمینه اقتصاد دولت آقای روحانی نمره خوبی را نمی گیرد. با توجه به وعده هایی که به مردم دادند و وضعیتی که الان وجود دارد، ایشان و تیم اقتصادی وی عملکرد خوبی در اقتصاد نداشتند. چه کسی تورم 10 یا 11 درصد کنونی را باور می کند؟ وقتی قیمت بنزین 25 درصد افزایش پیدا میکند چگونه باید تورم 10 یا 11 درصدی را باور کنیم؟
وی تصریح کرد: آیا قیمت بنزین با توجه به تاثیری که روی حمل و نقل دارد روی همه جوانب زندگی اثر نمی گذارد؟ وقتی قیمت آب و برق را بالا می برند چه انتظاری باید داشت. حتی افزایش قیمت خرمای ماه رمضان مردم هم ناشی از همین مسئله است.
دبیرکل خانه اقتصاد ایران خاطرنشان کرد: در حال حاضر قیمت یک هندوانه متوسط بین 12 تا 15 هزار تومان قیمت دارد. وقتی مردم این قیمتها را می بینند، چطور باید تورم 10 یا 11 درصدی را باور کنند؟ رکود هم که سر جای خودش است. اگر رکود برطرف شده باشد ،باید اثر آن را در اشتغال ببینیم. شما آیا در حال حاضر رونق بخش اشتغال را در اقتصاد کشور می بیند؟ نمره اقتصادی دولت در سه سال اخیر در حد 12 است.
دانشمند در خصوص علل افزایش واردات از چین در دولت یازدهم نیز به نسیم آنلاین عنوان کرد: وقتی تحریم را به ما تحمیل کردند، گفتند که ما مجاز هستیم که نفت را فقط به چند کشور مشخص مثل چین و هند و کره بفروشیم و بعد کالاهای آن کشور را وارد کنیم. این قدر این معامله یک سویه بود که ما چیزی در حدود 20 تا 30 میلیارد دلار از چین و هند از این بابت طلب داریم. در این شرایط که پول ما پیش چینی هاست و از جای دیگری هم نمی توانیم جنس بخریم، طبیعی است که از چینی ها می خریم. این تحریمها بعد از برجام هم پابرجاست.
وی افزود: در حال حاضر هزینه کار کردن با پول چینی زیاد است، زیرا اگر بخواهیم پول چینی را به پول اروپایی تبدیل کنیم باید چیزی در حدود 10 تا 15 درصد هزینه کنیم. طبیعی است که چینی ها از این شرایط سواستفاده می کنند. یعنی می دانند که ما مجبوریم که آنها کالا بخریم، در غیر این صورت باید پول خود را به پول اروپایی تبدیل کنیم بعد جنس بخریم. بنابراین چینی ها هم برای نقل و انتقال پول کارمزدهای بسیار بالای در حد 11 و 15 درصد می گیرند.
دبیرکل خانه اقتصاد ایران در خصوص تبعات افزایش واردات از چین نیز گفت: کالاهایی که ما از چین وارد می کنیم معمولا کیفیت بسیار پایینی دارد. چینی ها هم ماشین ساز نیستند که به ما خط تولید بدهند. آنها کالای آماده به مصرف به ما می دهند. در حال حاضر خیابانهای شهر مملو از ماشینهای چینی است که تنها دو سال می توانند عمر کنند و بعد از دو سال کیفیت خود را از دست می دهند.
دانشمند خاطرنشان کرد: آقای دکتر نیلی در زمان آقای احمدی نژاد از افزایش واردات از چین انتقاد می کردند و امروز هم خودشان باید در این خصوص پاسخ دهند. ما آن زمان هم از دکتر نیلی انتقاد می کردیم. آقای نیلی باید دست از تئوری پردازی بردارد و شرایط اجتماعی را هم لحاظ کند تا قضاوت صحیح تری را ارائه کند. ما مجبوریم از چین کالا وارد کنیم.
وی بیان کرد: دولت به این دلیل تن به واردات می دهد که باید به یک شکلی ارز حاصل از فروش نفت را تبدیل به واردات کند و ریال را به سمت هزینه جاری ببرد. هر کسی در دولت قرار بگیرد همین روش را در پیش خواهد گرفت.
زمانبندی انتشار: 18 خرداد 1395 - 11:36
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]