واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: امروز در آيينه تاريخ
امروز دو شنبه 27 خردا سال 1387 هجري شمسي برابر است با 12 جمادي الثاني سال 1429هجري قمري و مصادف است با 16 ژوئن سال 2008 ميلادي. سرويس فرهنگي هنري برنا نگاهي كوتاه به برخي از وقايع تاريخي در اين روز دارد:
در چنين روزي در سال 1938 ميلادي "جويس كارول اوتس" يكي از مشهورترين نويسندگان آمريكايي به دنياآمد . "جويس كارول اوتس" نويسنده آمريكايي و يكي از وزنه هاي ادبيات جهان است كه تاكنون جوايز متعددي را دريافت كرده است . وي در نيويورك بزرگ شد . زماني كه دانشجوي دانشگاه سيراكوس بود ، توانست جايزه مهم مادموزال را در رشته داستان از آن خود سازد . وي دانشنامه فوق ليسانس خود را در رشته ادبيات با درجه ممتاز از دانشگاه ويسكانسون اخذ كرد و در سال 1968 تدريس در دانشگاه وينسدور را آغاز نمود. "جويس كارول اوتس" به عنوان نويسنده شناخته شده عصر ما ، بسياري از مهم ترين و بحث انگيز ترين داستان هاي سال هاي پاياني قرن بيستم را نگاشته است . رمان "آن ها را " در سال 1970 جايزه كتاب ملي آمريكا را از آن خود كرد . رمان "تلخ است چراكه قلب من است " نيز داستاني است عاشقانه براي جوان تر ها . "آب سياه " داستاني ست كه بر اساس رسوايي كندي چاپاك ديك نگاشته شده است . اين كتاب در فهرست نامزد هاي جايزه معتبر پوليتزر ادبي قرار گرفت . " ايمان يك نويسنده : زندگي ، مهارت هنر "، ( غير داستاني ) ، "رينارد كوچولو كجاست "(داستان كودكان ) ، "چشمان سبز "( رمان ) ، "دختر خال كوبي شده" ( رمان ) ، "باغي از شادماني هاي زميني "( رمان ) و " آوارهاي كوچك و ديگر داستان ها" ( مجموعه داستان ) از جمله آخرين كتاب هاي منتشره او در سال جاري ميلادي است .
در چنين روزي در سال 1895 ميلادي "استن لورل" كمدين مشهور آمريكايي به دنيا آمد . او به همراه همكارش " هاردي" ، مجموعه آثار زيبايي را خلق كرده است كه در جهان طنزي بي نظير تلقي مي شود .
"لورل" نخستين نقشش را در شانزده سالگي در گلاسكو با نام "استن جفرسن" بازي كرد، شايد به اين منظور كه از پدرش كه نام او هم آرتور بود، بازشناخته شود. نحوه پيوستن وي به سينما جالب است چرا كه وي در انگلستان به گروه "فرد كارنو" پيوست و در 1910 با آن ها و به همراه چاپلين به آمريكا سفر كرد .
در چنين روزي در سال 1920ميلادي "گريفين" نويسنده و عكاس مشهور آمريكايي ديده به جهان گشود . "سياه شبيه من" عنوان مهمترين اثر اوست .
تقويم نگاران ايراني روز 16 ژوئن سال 632 ميلادي را مبدا تقويم يزدگردي قراردادند تا به اين وسيله ميهن دوستي خود را نشان دهند و ايرانيان امپراتوري خود در عهد ساسانيان را فراموش نكنند. اين سال، آغاز پايان امپراتوري ايرانيان به عنوان يكي از دو ابر قدرت جهان بود. ايرانيان بعدها (درقرون وسطا، عصر ظلمت در اروپا) از طريق انديشه، دانش و ادبيات وطن را ابر قدرت جهان كردند.
البته پيدايش اين تقويم را به دوره جمشيد، چهارمين شاه سلسله پيشدادي و حتي قبل از آن نسبت ميدهند. سال تقويم يزدگردي باستاني، شمسي بود شامل 12ماه 30 شبانه روزي و 5 شبانهروز اضافي.
همچنين در چنين روزي در سال 1686 پيش از ميلاد " همورابي" پدر قانونگذاري در جهان ، در بابل ( عراق امروز) درگذشت. تنها سيصد ماده از قوانين او كه بر سنگ حك شده است، در دست است. البته در گذشته ، سال درگذشت "همورابي" را 1750 پيش از ميلاد ذكر كرده بودند.
پيش از همورابي، قانون وجود داشت، ولي مدون نبود و با رسوم و عادات تفاوت نداشت و ضمانت اجرايي آن ها هم مشخص نبود. قوانين "همورابي" همه جنبه هاي زندگي را در بر مي گيرند از ازدواج تا مالكيت، كسب و كار، دستمزد، ماليات و حتي خدمت در ارتش. "همورابي" نخستين دولتمردي در جهان بود كه تعيين حداقل دستمزد را كه امروزه در كشورهاي صنعتي رعايت مي شود به صورت قانون درآورد و تكليف دولت قرار داد. از "همورابي" كه رئيس كشور بابل بود دو ابتكار ديگر باقي مانده است . يكي برنامه ريزي از قبل، براي انجام امور و ديگري اصلاح زبان و ساده سازي آن و تأمين وحدت تلفظ واژه ها.
دوشنبه 27 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 168]