واضح آرشیو وب فارسی:مهر: معاون حفاظت امور اراضی اداره کل منابع طبیعی البرز:
«ملخ شكم بادمجانی» در مراتع استان البرز مشاهده شد
شناسهٔ خبر: 3675429 - پنجشنبه ۱۳ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۴:۳۰
استانها > البرز
کرج - معاون حفاظت امور اراضی اداره کل منابع طبیعی البرز از مشاهده «ملخ شكم بادمجانی» در مراتع استان البرز خبر داد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز، عبدالرضا ابراهیمی اظهار کرد: با توجه به مشاهده ملخ شكم بادمجانی در مراتع استان، از همه همیاران و حافظان طبیعت درخواست می کنیم در صورت مشاهده آفت مذكور، ضمن معدوم كردن، موقعیت دقیق محل را به معاونت حفاظت و یا ادارات منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان اطلاع رسانی کنند. ابراهیمی در ادامه با بیان این موضوع كه ملخ شکم بادمجانی با نام علمی Bradyporuslatipes به عنوان یک آفات polyphage یا دارای دامنه میزبانی وسیع گنجانده شده است، گفت: این حشره دارای یک نسل در سال است زمستان گذرانی به صورت تخم بوده و عموما فعالیت آفت از نیمه اسفند ماه شروع و تا اواخر خرداد ماه سال بعد به طول می انجامد. وی ادامه داد: این ملخ دارای پنج سن پورگی است حشره پلی فاژ بوده و دامنه میزبانی حداقل ۲۰۰ گیاه مرتعی از خانواده های مختلف گیاهی را دارد این آفت برای اولین بار در ۱۳۱۶ در جنگل های استان گیلان گزارش شد و در حال حاضر به طور کلی در جنگل هیرکانی و غرب و جنوب غرب جنگل های ایران پراکنده شده است.
معاون حفاظت امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز گفت: این آفت در مراتع استان البرز در شهرستان های کرج و طالقان در مرحله پورگی مشاهده شده و بهترین زمان مبارزه با این آفت قبل از تخم ریزی است كه این زمان مصادف با پورگی این حشره است و طبق نظر كارشناسان گیاهپزشكی، بهترین روش معدوم كردن آفت به روش فیزیكی است. ابراهیمی گفت: کیفیت تغذیه، دشمنان طبیعی، جفت گیری، شرایط آب و هوایی، تراکم و گسترش برخی از عوامل موثر بر بقای Bradyporus Latipes ملخ شکم بادمجانی است و از این عوامل موثرتر، کیفیت و کمیت منابع غذایی بیشترین اثر را دارد. در ادامه علی نوری مشاور گیاه پزشكی اداره كل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز گفت: ملخ شکم بادمجانی Bradyporuslatipes یکی از مهمترین آفات جنگل و مرتع بوده و به این معنی است که آفات نه تنها به درختان و گونه های گیاهی دائمی و فصلی تحت تنش و مستعد ابتلا به بیماری حمله می کند، بلکه به درختان دیگر حمله کرده و موجب ایجاد شرایط مناسب برای آلوده شدن درختان به آفات دیگر می شود. وی افزود: بیشترین خسارت ملخ شکم بادمجانی در مرحله پورگی است از مهمترین قسمت مورد تغذیه در گیاه توسط ملخ شکم بادمجانی از برگ درختان است اما گاهی اوقات، این امر منجر به خشک شدن درختان، هزینه جایگزینی درختان، تغییر ترکیبی از انواع گونه های گیاهی جنگلی و مرتعی، از دست دادن زیستگاه پستانداران و پرندگان می شود.
نوری ادامه داد: مداخلات نامنظم در اکوسیستم های جنگلی و مرتعی شرایط میزبانی برای هر نوع از حشرات فراهم کرده است و خسارت ناشی از ملخ شکم بادمجانی موجب عواقب نامطلوب مانند کاهش رشد درختان، افزایش فرسایش خاک، کاهش منابع آب زیرزمینی، افزایش اتلاف آب های سطحی است. مشاور گیاه پزشكی اداره كل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز مهمترین دشمنان طبیعی آفت را سار، گنجشک، کلاغ، لار و سوسک های خانواده Meloidae، زنبورهای خانواده Sphecidae، مگس های Asilidae و دو گونه مگس پارازیتوئید اختصاصی به نام های Sarcophila meridionalis Verves و Wolfhartia bella ButeoMacquart برشمرد. وی در پایان به دیگر روش های كنترل آفت اشاره کرد و گفت: تغییرات ناگهانی دما هنگام تفریخ تخم ها در اسفند ماه و بارندگی های مستمر روی پوره ها از عوامل تأثیر گذار در کاهش آفت بوده که می تواند اثرات منفی در نمودار رشدی ملخ شکم بادمجانی داشته باشد، نصب تله های نوری و تله های چسبنده رولی زرد رنگ، حفر کانال در مسیر حرکت ملخ شکم بادمجانی، جمع آوری ملخ توسط جوامع بومی - محلی، استفاده از سموم کم خطر یا بی خطر زیست محیطی می تواند در کاهش این پدییده تاثیرگذار باشد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 201]