تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 30 بهمن 1403    احادیث و روایات:  امام سجاد (ع):خدايا به تو پناه مى برم از اين كه باطل را بر حق ترجيح دهم.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

کشتی تفریحی کیش

تور نوروز خارجی

خرید اسکرابر صنعتی

طراحی سایت فروشگاهی فروشگاه آنلاین راه‌اندازی کسب‌وکار آنلاین طراحی فروشگاه اینترنتی وب‌سایت

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

زومکشت

فرش آشپزخانه

خرید عسل

قرص بلک اسلیم پلاس

کاشت تخصصی ابرو در مشهد

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

مبل کلاسیک

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

کفش ایمنی و کار

دفترچه تبلیغاتی

خرید سی پی

قالیشویی کرج

سررسید 1404

تقویم رومیزی 1404

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1860618305




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

امام خميني(ره) و انديشه استكبارستيزي


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: امام خميني(ره) و انديشه استكبارستيزي
امام خميني(ره) به عنوان رهبر و بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران، همواره يك شخصيت الهام‌بخش نه فقط براي جهان اسلام بلكه براي دنيايي بوده كه خود را اسير دست حكام ظالم مي‌بينند
نویسنده : جعفر تکبیری 
امام خميني(ره) به عنوان رهبر و بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران، همواره يك شخصيت الهام‌بخش نه فقط براي جهان اسلام بلكه براي دنيايي بوده كه خود را اسير دست حكام ظالم مي‌بينند. اين موضوع از آن جهت اهميت دارد كه جمهوري اسلامي ايران به رغم تمام سنگ‌اندازي‌هاي صورت گرفته از ابتداي شكل‌گيري‌اش تا به امروز كه نزديك به 38 سال از آن مي‌گذرد، نه تنها توانسته ماهيت و هويت اصلي خود را حفظ كند، بلكه به يك الگوي الهام‌بخش براي ساير جوامع جهاني تبديل شده است؛ موضوعي كه بايد آن را مديون انديشه‌هاي سياسي امام خميني(ره) دانست؛ انديشه‌هايي كه برگرفته از متن اسلام است و كمترين ارتباط را با علم كلاسيك سياست دارد،
چراكه امام خميني(ره) به معناي واقعي به مفهوم
«سياست ما عين ديانت ماست» اعتقاد راسخ داشتند.
يكي از انديشه‌هاي ناب امام خميني(ره) كه در تناقض آشكار با علوم كلاسيك سياسي قرار دارد، موضوع استكبارستيزي است؛ واقعيتي كه اگرچه باعث شد جمهوري اسلامي ايران در تمام طول حيات خود با هجمه‌ها و نيرنگ‌هاي مختلفي از سوي جريان قلدر جهاني مواجه شود، اما ضامني براي حفظ و بقاي مردمي‌ترين انقلاب قرن بيستم شد.
تمامي اينها در حالي است كه در انديشه سياسي حضرت امام خميني(ره) مبارزه با ظلم و استكبار به عنوان يك تكليف ديني مطرح مي‌شود، طبيعي است كه اين امر در تقويت و دلگرمي نهضت‌هاي اسلامي نقش بارزي ايفا خواهد كرد: «خداى تبارك و تعالى ما را مكلف كرده كه با اين طور اشخاص، با اين طور ظَلَمه، با اينهايى كه اساس اسلام را دارند متزلزل مى‏كنند و همه مصالح مسلمين را دارند به باد مى‏دهند، ما مكلفيم كه با اينها معارضه و مبارزه بكنيم. اگر يكوقتى هم دستمان برسد، دست به تفنگ مى‏بريم و معارضه مى‏كنيم. خودمان تفنگ به دوشمان مى‏زنيم و با آنها معارضه مى‏كنيم.»

   سال 43 آغاز مسير
بر اين اساس بسياري موضوع استكبارستيزي را راهبردي براي روزهاي پس از انقلاب اسلامي و آغاز دشمني غرب و شرق با ايران بدانند، اما واقعيت آن است كه نخستين جرقه‌هاي اين راهبرد به سال 1343 و همزمان با اعتراض امام خميني (ره) به تصويب قانون كاپيتولاسيون در ايران بازمي‌گردد؛ جايي كه امام خميني (ره) با سخنراني افشاگرانه خود نه فقط زمينه‌ساز شكل‌گيري انقلابي بزرگ در سال 57 شد بلكه جرقه‌هاي نخستين راهبرد استكبارستيزي را در ميان مردم ايران زد. ماجرا از آن قرار بود كه امام كه از حضور مستشاران نظامى و امنيتى امريكايى، انگليسى و اسرائيلى و عملكرد زيانبار و اسارت‌آور آنها در كشور آگاهى داشت، چند روز پس از تصويب لايحه كاپيتولاسيون براى نظاميان امريكايى در مجلس شوراى ملى (21 مهر 1343) از ماجرا اطلاع يافت و با مطالعه متن صورت مذاكرات مجلس، به جزئيات آن ‏آگاه شد. ايشان بلافاصله مراجع و علماى قم را به تشكيل جلسه هفتگى فرا خواند و با ارسال تلگرام و پيك‏هايى علماى ساير شهرها را در جريان امر قرار داد.
سپس اعلام داشت كه در روز 20 جمادى‌الثانى (برابر با چهارم آبان) در منزل خود سخنرانى خواهد كرد. صبح آن روز امام خمينى(ره) در حالى كه بسيار برافروخته و خشمگين به نظر مى‏رسيد در حضور هزاران نفر از مردم قم و تهران كه از ساعاتى پيش در منزل و كوچه‌هاى اطراف منزل امام اجتماع كرده بودند بيانات تاريخى خود را ايراد كرد. امام سخنان خود را پس از نام خدا با آيه استرجاع (انا‌لله و انا‌اليه‌راجعون) شروع كرد كه نشان دهنده مصيبت‏بزرگى بود كه بر اسلام و مسلمين وارد آمده است. همچنين تأثر قلبى خود را از اين مصيبت ابراز داشت و اعلام عزاى عمومى كرد. شايد همين سخنراني استكبار‌ستيزانه امام خميني(ره) بود كه باعث وحشت امريكا در خصوص از بين رفتن منابع و منافعش در ايران شد و در ادامه باعث آن شد كه امام خميني(ره) از ايران تبعيد شود.

   پيگيري راهبرد استكبارستيزي
امام خميني(ره) در طول مبارزات انقلابي خود كه زمينه‌ساز شكل‌گيري جمهوري اسلامي نيز شد، همچنان محور اصلي مبارزات را بر استكبارستيزي قرار دادند. امام خميني(ره) با فرياد برآوردن آنكه «همه بدبختي ما از امريكاست» از خوي تجاوزطلبي و ضرورت مبارزه و عدم رابطه با استكبار سخن گفت. ايشان در اوج روزهاي انقلاب و درست در زماني كه تهديدات جدي از سوي ايالات متحده متوجه نهضت مردم ايران شده بود، ‌در پاسخ به توهين‌هاي كارتر، رئيس‌جمهور وقت ايالات متحده فرمودند: «ثبات تابع قدرتمندي و استقلال است و ما قدرتمندي مي‏خواهيم و استقلال. قدرتمندي به اين است كه نظاممان را از گرفتاري‏اي كه امريكا برايش پيش آورده نجات بدهيم و يك نظام متكي بر ملت ما ايجاد بكنيم نه يك نظام متكي بر مستشارهاي امريكا و استقلالمان را هم حفظ بكنيم و يك مملكت مستقل باشيم نه يك مملكتي كه همه چيز آن در دست ديگران است تا به واسطه اين، ثبات پيدا بكند مملكت ما. وقتي ثبات پيدا كرد نه شما حق داريد كه نفت اينجا را مجاني و بلكه بدتر از مجاني ببريد- بدتر از مجاني، براي اينكه نفت را مي‏برند پايگاه براي خودشان درست مي‏كنند! اين مصيبت است خدا مي‏داند براي يك مملكتي كه نفت را ببرند، آن وقت با اسم اينكه ما مي‏خواهيم يك مملكت قدرتمند باشيم در ازايش اسلحه 18 بيليون دلاري را بخرند و بياورند در ايران پايگاه براي آقاي كارتر يا امريكا درست بكنند! خب، ملت ايران مي‏خواهد اين نباشد. مي‏خواهد پيوسته به ديگران نباشد، مستقل باشد. يك مملكت مستقل نمي‏گذارد يك همچو چيزي بشود.»
شايد همين ايستادگي عظيم امام و مردم در مقابل جبهه استكبار باعث شد كه استكبارستيزي در اصول قانون اساسي جايگاهي ويژه پيدا كند و حتي در اصل 152 قانون به صراحت عنوان شود كه «سياست خارجي جمهوري اسلامي ايران برپايه نفي هرگونه سلطه خارجي، سلطه‌پذيري، حفظ استقلال همه‌جانبه، دفاع از حقوق مسلمانان، حمايت از نهضت‌هاي آزاديبخش و اسلامي، عدم تعهد در برابر قدرت‌هاي سلطه‌گر و روابط صلح‌آميز متقابل با دولت‌هاي غيرمحارب استوار است.

   استكبارستيزي پس از انقلاب
اما با پيروزي انقلاب اسلامي و قطع شدن منافع قدرت‌هاي استكباري از كشور، ‌عناد و دشمني آنان با ملت ايران بيش از پيش نمايان شد. تحريم‌هاي شديد اقتصادي، آغاز جنگ عليه جمهوري اسلامي و هدف قرار دادن منافع ايران همه حاصل همين استكبارستيزي بنيانگذار جمهوري اسلامي و خشم جريان استكبار از ملت ايران بود كه همه اين اقدامات با هدف به زانو در‌آوردن انقلاب نوپاي ايران طراحي و اجرا شد اما به رغم بالا رفتن تهديدها، تحريم‌ها و فشارها كه مي‌توانست بزرگ‌ترين نظام‌هاي دنيا را نيز به زانو دربياورد، اما خميني كبير هيچ‌گاه حاضر به تغيير رويكرد خود و كنار آمدن با جبهه استكبار نبود.

    پيشرفت در پس استكبارستيزي
حال وجود همين دشمني‌ها و تداوم راهبرد استكبار‌ستيزي توسط جمهوري اسلامي ايران، باعث شده قوه خلاقيت و ابتكار در ميان آحاد ملت به عنوان يك باور عمومي نهادينه شود و ايران را نه فقط به عنوان يك قدرت منطقه‌اي بلكه به عنوان يك قدرت جهاني در بسياري از عرصه‌ها به دنيا معرفي كند؛ قدرتي كه هر روز هژموني خود را به دنيا ديكته مي‌كند و الگويي موفق براي ديگر كشورهاي مورد ستم قدرت‌هاي استكباري مبدل شده است. پيشرفت‌هاي بزرگ و شگرف در عرصه‌هاي نظامي، تكنولوژي‌هاي نوين نظير هسته‌اي، تراريخته، نانو، سلول‌هاي بنيادين و علوم پايه همگي حاصل همين ايستادگي و خودباوري منبعث از تفكرات بنيانگذار كبير انقلاب اسلامي در برابر قدرت‌هاي استكباري است كه امروز ثمره آن نه فقط براي مردم ايران بلكه براي ديگر كشورها نيز قابل درك و لمس است. اين در حالي است كه در رژيم گذشته به رغم نزديكي بيش از حد سردمداران آن به قدرت‌هاي استكباري، كمترين پيشرفت تكنولوژيكي در كشور صورت نمي‌گرفت و علوم مختلف تنها در انحصار باشگاه قدرت‌هاي استعماري قرار داشت كه هيچ‌گاه اجازه تسري آن را به ديگر ملل نمي‌دادند.

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۰:۰۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن