تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هركس به خدا و روز قيامت ايمان دارد، بايد سخن خير بگويد يا سكوت نمايد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816605785




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نهاوند با تامين 80 درصد گشنيز کشور يک کارخانه فرآوري هم ندارد


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: نهاوند با تامين 80 درصد گشنيز کشور يک کارخانه فرآوري هم ندارد
چند سالی است که گرایش به طب سنتی- ایرانی و استفاده ازگیاهان دارویی و داروهای گیاهی در بين مردم رواج يافته است. برخي کارشناسان معتقدند حس مطالبه‌گری مردم برای پیاده شدن طب قدیم این سرزمین در کنارطب کلاسیک واستفاده از داروهای گیاهی و گیاهان دارویی بومی به جای داروهای پر عوارض خارجي، بیدار شده و همین را برای رفتن مابقی راه کافی می‌دانند. با نامگذاري سال اقتصاد مقاومتي و اقدام و عمل بايد ديد ايا صنعت گياهان دارويي در کشور مي تواند در تحقق اين شعار مدبرانه نقشي داشته باشد؟ در اين خصوص با دکتر رمضان کلوندی دکترای سیستماتیک گیاهی و متخصص گیاهان دارویی و ‌مسئول واحد گیاهان دارویی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان به گفت‌و‌گو نشسته ايم که حاصل ان در پي مي آيد؛
نویسنده : الهام شهابی 

نهاوند با تامين 80 درصد گشنيز کشور يک کارخانه فرآوري هم ندارد


در سالی که به نام اقتصاد مقاومتی و اقدام و عمل هستیم آیا در زمینه گیاهان دارویی می‌توانیم حرفی برای گفتن داشته باشیم؟ در ابتدا باید تعریفی درست از این اقتصاد داشته باشیم، زیرا عده‌ای این اقتصاد را همراه با ریاضت و زجر و سختی می‌دانند که صد البته تعبیر اشتباهی است بلکه اقتصاد مقاومتی یعنی استفاده درست و صحیح از امکانات،‌ منابع و پتانسیل داخلی که بعد از مدیریت درست بتوانیم وابستگی کشور را در هر زمینه‌ای از کشورهای دیگر قطع کنیم.
در زمینه گیاهان دارویی نیز حرف برای گفتن بسیار است، شاید بعد از فروش سلاح، دومین حربه برای وابستگی کشورها استفاده از دارو است. اگر کشور در زمینه داروهای گیاهی به خودکفایی برسد و کارشناسان آگاه آموزش ببینند، علاوه بر اشتغال می‌توانیم وابستگی خود را از داروهای شیمیایی کم کرده و به تبع آن سلامت مردم نیز تامین می‌شود.
امروز همه می‌دانند که داروهای شیمیایی دارای عوارض زیادی هستند که در راهنمای دارو نیز قید شده است. کارشناسان حوزه طب ایرانی - اسلامی و متخصصین گیاهان دارویی معتقدند که اگر از داروهای گیاهی و گیاهان دارویی بومی خود درست و زیرنظر متخصصین امر استفاده شود در بدو امر سطح هزینه‌کرد مردم برای خرید دارو پایین آمده و همچنین عوارضی را که ممکن است بعد از گذشت سال‌ها به علت مصرف داروهای شیمیایی در بدن آنها ایجاد ‌شود، دیگر به وجود نمی‌آید. ازطرفی دیگر اشتغال برای جوانان این کشور ایجاد کرده و از نیروهای دانشگاهی و تحصیلکرده خود استفاده می‌کنیم. در این بین وابستگی به کشورهای دیگر نیز در حوزه دارو قطع شده و سپس کشور می‌تواند صادر کننده دارو به جای صادرکننده مواد خام به قیمت پایین باشد.
در بخش کشت گیاهان دارویی فارغ‌التحصیلان و حتی افراد دیگر می‌توانند وارد کارشده که این امور ارزآوری برای کشور و ایجاد اشتغال را به همراه دارد و ما را به خودکفایی در این عرصه می‌رساند.

سهم و وضع ایران در زمینه گیاهان دارویی و نیز سهم همدان در سطح کشور چگونه است؟ با توجه به تحقیقات و آمار ارائه شده در موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشورکه در استان‌ها نمایندگی دارند نزدیک به 8 هزار گونه گیاهی در کشور داریم که 2 هزار گونه آن مصرف دارویی دارند. گیاهان دارویی که در کشور ما رشد می‌کنند به علت تنش‌ها و استرس‌های محیطی و تنوع اقیلم مثلاً بارندگی کم و گاهی زیاد، روز گرم و شب سرد و... دارای ماده موثره بسیار بالا هستند اما در کشورهای اروپایی به علت اینکه تقریباً دارای آب و هوای ثابت و یکنواخت بوده و تنوع اقلیمی پایینی دارند، همیشه به دنبال گیاهان دارویی کشورهایی مانند ایران هستند تا با خرید مواد خام و انجام پروسه‌هایی بر روی آن و تبدیل به یک دارو یا ماده آرایشی - بهداشتی جدید و با تبلیغات گسترده، آن را به قیمت بسیار بالاتر به کشور ما صادر کنند.
حال باید بستر مناسبی فراهم شود که این پتانسیل بالقوه به بالفعل تبدیل شود و در مسیر فرمایشات مقام معظم رهبری در زمینه اقتصاد مقاومتی حرکت کنیم و کشور را در بخش داروهای وارداتی در چند سال آینده بی‌نیاز و داروهایی با منشا گیاهی را در داخل تولید کنیم.

مشکلات پیش رو برای عملیاتی شدن این فرایند چیست؟
اولین مشکل ما دور شدن از فرهنگ و تمدن غنی سرزمین‌مان و نیز جا افتادن فرهنگ و تفکر غرب مآبانه در میان مردم است که باید فرهنگ‌سازی مناسبی در زمینه‌های مختلفی چون تغییر سبک زندگی و معرفی طب ایرانی - اسلامی و عمل به اقتصاد مقاومتی و رو آوردن به تولید داخل انجام گیرد. دومین مشکل عدم انسجام و ناهماهنگی بین دستگاه‌های مربوطه مانند وزرات بهداشت‌، جهاد کشاورزی،‌ جهاد دانشگاهی و دانشگاه‌ها است که هرکدام مجزا از همدیگر مشغول کار بوده و مرکز واحدی برای تمرکز فعالیت‌های این دستگاه‌ها وجود ندارد تا همه در کنار هم کار تحقیقاتی انجام بدهند و خروجی مناسبی داشته باشد. سومین مشکل و شاید مهم‌ترین این مشکلات وجود مافیای واردات دارو در کشور است که اجازه نمی‌دهند ایران در زمینه گیاهان دارویی و داروهای گیاهی رشد کند زیرا 90 درصد داروهای کشور وارداتی است و این مافیا از هر راهی و به هر طریقی جلوی پیشرفت کار را گرفته است.

صنایع تبدیلی، در این چرخه چه جایگاهی می‌تواند داشته باشد و کوتاهی و کم‌کاری از کجاست؟ واقعاً در این پروسه کشت و تولید گیاهان دارویی جای صنایع تبدیلی بسیار خالی بوده، برای مثال نهاوند 80 درصد گشنیز کشور را تأمین می کند اما یک کارخانه در این محل برای فرآوری گشنیز نیست. در حالی که دانش آن را داریم اما سرمایه‌گذاری وجود ندارد و این گشنیز با قیمت پایین به کشورهای همسایه مانند هند و پاکستان صادر شده و پس از چند عملیات ساده و کم هزینه با چند برابر قیمت به کشورهای دیگر صادر می‌گردد.
یکی از زادگاه‌های گل محمدی دنیا ایران است اما متأسفانه صنعت پیشرفته اسانس‌گیری در ایران نداریم که اسانس گل را بگیرد در حالی که هر کیلو اسانس گل محمدی بین 30 تا 50 میلیون تومان قیمت دارد (بسته به کیفیت) و تنها کار ما عرق‌گیری و گلاب‌گیری، آن هم در خیلی مواقع به شکل سنتی است.
در بخش بسته‌بندی گیاهان دارویی، ‌عصاره‌گیری و اسانس‌‌گیری، صنعت درست و درمانی نداریم و اینجا می‌طلبد وزارت صنعت و معدن و تجارت به کمک مراکز تحقیقاتی و دانشگاه‌ها آمده و آستین خود را بالا بزنند و چندین صنایع تبدیلی و تولیدی را به راه بیاندازد که این خود باز ایجاد اشتغال برای جوانان و ابتکار عمل و خلاقیت میان آنها می‌شود که کمک به اقتصاد مقاومتی کشور است.





منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۰۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن