واضح آرشیو وب فارسی:مهر: خوشنویسان گلستانی اشعار امام (ره) را کتابت کردند
ترویج اندیشههای رهبر کبیر انقلاب در قالب هنر
شناسهٔ خبر: 3672894 - سهشنبه ۱۱ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۷
استانها > گلستان
گرگان – دومین همایش کتابت اشعار حضرت امام خمینی (ره) با هدف ترویج اندیشه های رهبر کبیر انقلاب، با حضور خوشنویسان و تذهیبکاران برجسته گلستان در گرگان برگزار شد. خبرگزاری مهر- گروه استانها: چه زیباست قلمی که در مرکبی فرو میرود و با حرکات دست هنرمندی روی کاغذ هنرنمایی میکند و جاوید میسازد شعری پر گهر از دامان شاعری که معرفت اشعارش گویای اندیشه نابش است. اشعار حضرت امام خمینی (ره) با حضور خوشنویسان و تذهیبکاران برجسته گلستانی برای دومین بار در استان گلستان کتابت شد. حجتالله آقا بابایی، مدرس انجمن خوشنویسان تهران و مدیر اجرایی این همایش به خبرنگار مهر گفت: برای کتابت اشعار امام خمینی (ره)، ۹۰ الی ۱۰۰ نفر از خوشنویسان و تذهیبکاران برجسته گلستان در این همایش شرکت کردهاند و اشعار حضرت امام خمینی (ره) در اختیار این هنرمندان قرار دادهشده تا در قالب خط نستعلیق، شکستهنستعلیق، ثلث، نثر و قالب آزاد به کتابت بپردازند. آقا بابایی افزود: در حاشیه این همایش، نمایشگاهی از آثار برگزیده نخستین دوره کتابت اشعار امام خمینی (ره) که در سال ۹۳ در گرگان برگزار شده، به نمایش عموم درآمده است؛ همچنین آثار انجامشده در این همایش به دبیرخانه دائمی این همایش تحویل داده میشود و نمایشگاهی از این آثار برای بازدید عموم به نمایش درمیآید.
مدیر اجرایی همایش به عوامل مشارکتکننده در اجرای این همایش اشاره کرد و گفت: این همایش با مشارکت سازمان فرهنگ و ورزش جوانان، اداره کل فرهنگ و ارشاد گلستان و اداره ارشاد شهرستان گرگان باهدف ترویج اندیشه حضرت امام (ره) و جنبههای عرفانی شعر ایشان برای هنرمندان برگزار شد. برگزاری چهارمین دوره کتابت قرآن کریم در گلستان آقابابایی از برگزاری چهارمین همایش کتابت قرآن کریم در ماه مبارک رمضان خبر داد و تصریح کرد: رایزنیهایی انجامشده که این همایش در سطح ملی و حتی فراملی برگزار شود و ما تلاش میکنیم تا افرادی که از سایر کشورها نمیتوانند در این همایش شرکت کنند آثار خود را ارسال کنند. مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گلستان در حاشیه برگزاری این همایش به خبرنگار مهر گفت: در چنین همایشهایی که هنرمندان به دورهم جمع میشوند و آثار یکدیگر را با آثار خودارزیابی میکنند، سعی میکنند نقاط قوت و ضعف خود را شناسایی می کنند و نتیجه برگزاری اینچنین همایشهایی پویایی برای هنرمندان است. حجتالاسلام علی اصغر فضیلت با اشاره به ایام ارتحال امام راحل اظهار کرد: هر بخش از دیوان شعر امام خمینی (ره) به یک بخش از معارف اشاره دارد و افرادی که این اشعار را کتابت میکنند اگر در معانی و مضامین آن دقت کنند میتوانند از آن اشعار نهایت استفاده را ببرند.
وی تصریح کرد: دیوان حضرت امام یا هر کتاب دیگری که برای کتابت قرار بگیرد شاید برای بعضی از هنرمندان فرصتی نباشد در طول سال به سراغ این کتابها برود ولی وقتی چنین همایشی برگزار میشود با این کتابها آشنا میشود. در بین افرادی که برای خوشنویسی و تذهیبکاری در همایش شرکت کردهاند ردههای سنی ۱۲ سال گرفته تا بالای ۶۰سال دیده میشود؛ رؤیا انتظاری و زهرا احمدی ۱۲ و ۱۵ ساله که کوچکترین خوشنویسان این همایش هستند دو سال است که به حرفه خطاطی و خوشنویسی مشغولاند و آشنا شدن با دیگر خطاطان و روشهای مختلف خوشنویسی را دستاورد خود از این همایش میدانند. سرپرست انجمن خوشنویسان شهرستان کردکوی یکی دیگر از افرادی است که مشغول کتابت است و به گفته خودش از سال ۱۳۶۵ تا به امروز مشغول فعالیت فرهنگی و خوشنویسی بوده است. یحیی حسینی اظهار کرد: در سال ۷۰ از انجمن خوشنویسان ایران فارغالتحصیل شدم و در سال ۹۰ فوق ممتاز خود را از انجمن خوشنویسان ایران اخذ کردم؛ همچنین در این چند سال گذشته که همایشهای کتابت با موضوعات مختلف ازجمله کتابت قرآن کریم در گرگان برگزارشده بهعنوان یک پای ثابت در تمامی آنها شرکت داشتم. از کتابت اشعار امام خمینی (ره) تا جلب توجه جوانان به ریشه های فرهنگی سرپرست انجمن خوشنویسان شهرستان کردکوی در رابطه با این همایش گفت: به دلیل وجود ابزارهای گمراهکننده و ضد فرهنگ ازجمله ماهواره که امروزه بهوفور در اختیار جوانان ما قرار دارد باید برگزاری این دسته از همایشها را در جامعه زیاد کنیم تا توجه جوانانمان به ریشههای فرهنگی جلب شود. تذهیب هنر آرایشگری خط در این همایش علاوه بر خوشنویسان که اشعار را کتابت میکردند تذهیبکارانی هم بودند که این اشعار خوشنویسی شده را با هنر خود میآراستند. تذهیب را میتوان مجموعهای از نقشهای بدیع و زیبا دانست که نقاشان برای هرچه زیباتر کردن کتابهای مذهبی، علمی، فرهنگی، تاریخی، دیوان اشعار، جنگهای هنری و قطعههای زیبای خط به کار میبرند.
حمیده زرگران یکی از این افرادی است که به تذهیبکاری مشغول است و هنر تذهیب را آرایشگر خط میداند. برایم توضیح میدهد که تذهیب انواع گوناگونی دارد مثلاً اگر گرد باشد به آن شمسه گفته میشود و یکسری از تذهیبها برای کنج و کنار صفحه به کار میرود. زرگران به فواید این نمایشگاه اشاره کرد و گفت: در این همایش خیلی از افرادی که برای بازدید آمده بودند نمیدانستند تذهیب چیست و برای چهکاری استفاده میشود و اینجا با توضیحات تذهیبکاران تا حدودی با این هنر آشنا شدند. این بانوی هنرمند به تعامل بین خطاطان و تذهیبکاران اشاره کرد و گفت: در این همایش فرصتی به وجود آمد تا خطاطان و تذهیبکاران باهم آشنا شوند و باب همکاری آنها باز شود. در صحبت با اکثر هنرمندانی که مشغول هنرنمایی در این همایش بودند، کم بودن تبلیغات و اطلاعرسانی را یکی از ضعفهای این همایش عنوان کردند و بعضی از هنرمندان شهرستانی گله داشتند که چرا فقط اینگونه همایشها در گرگان برگزار میشود و شهرهای دیگر ازجمله گنبد هم میتواند پذیرای اینگونه همایشها باشد. در پایان این همایش از ۲۰ نفر از پیشکسوتان و افرادی که آثار فاخری ارائه کردند تقدیر شد و همچنین از تابلویی رونمایی شد که برای نخستین بار در استان گلستان ساخته شده بود.
محسن هاشمی استاد معرقکاری که این تابلو ساختهوپرداخته دستان هنرمند اوست، در توضیح این تابلو که نامش منبت مشبک یا منبت خط هست به خبرنگار مهر گفت: نوشتههای این تابلو در ابتدا به شکل معرق از چوبهایی ازجمله افرا، نارنج و سنجد تهیهشده و پس از تکنیک منبت، اصول خوشنویسی در آن رعایت شده و جایی که دانگ قلم از پهنا بوده چوب ضخیم و دارای شیب و جایی که با تیزی دانگ قلم بوده بهصورت نازک اجراشده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 149]