واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
دلیل عقب ماندگی ایران درصنعت تورسیم
روز نو : صنعت تورسیم امروزه در کشورهای در حال توسعه و پیشرفته یکی از مهمترین منابع اقتصادی است. گردشگری یا توریسم، صنعتی پویا و رقابتی است که نیاز به این توانایی دارد تا به طور ثابت با نیازها و امیال در حال تغییر مشتریان سازگار شوند چون رضایت، امنیت و لذت مشتری به طور ویژه ای نقطه تمرکز تجارت توریسم است. صنعت گردشگری برای رونق بيشتر به نگاه اقتصادی ويژه نياز دارد تا بسترهای لازم را برای جذب گردشگر فراهم سازد، در حال حاضر کشورهايی که از تاريخچه باستانی و تاريخی برخوردارند، درآمد هنگفتی از آن کسب میکنند.
به گزارش پایتخت، یکی از کشورهایی که در این صنعت توانسته است در یک دهه اخیر موفق ظاهر شود کشور ترکیه است. این کشور با توجه به بناهای تاریخی و مناطق زیبایی که دارد سالانه میزبان خیل عظیمی از گردشگران خارجی است. دو بنا از ۷ بنای عجیب دوران کهن جهان در این کشور واقع شده است. در سال های اخیر ترکیه به عنوان یکی از محبوب ترین مقاصد گردشگری در جهان تبدیل شده به طوری که بین سال های ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۸ تعداد گردشگرانی که به این کشور سفر کرده اند از ۸ میلیون نفر به ۲۵ میلیون نفر افزایش پیدا کرده است. به همین خاطر این کشور از لحاظ تعداد بازدید در رتبه ی هفتم جهان و از لحاظ کسب درآمد در رتبه ی نهم جهان قرار دارد. درآمد گردشگری ترکیه را سالانه بالغ بر ۵۰ میلیارد دلار برآورد می کنند که این حجم از درآمد باعث شده تا امروزه ترکیه یکی از پردرامدترین کشورهایی باشد که توانسته است قسمت قابل توجهی از بودجه خود را از صنعت گردشگری و تورسیم تامین کند.
ایران و تورسیم های سرگردان
ايران از جمله کشورهايی است که از نظر باستانی ارزش تاريخی بسيار دارد و با توجه به اینکه ایران از نظر جاذبه های غنی فرهنگی و طبیعی و آثار باستانی جزء کشورهای اول جهان محسوب می شود ولی آمارهای مربوط به میزان درآمد و ورود جهانگردان به ایران نشان میدهد که ما از این پتانسیل بالا استفاده نکردهایم و سهم قابل توجهی در مقایسه با جهان و منطقه جنوب آسیا نداریم و در عین حال دارای ترازی منفی هستیم. گردشگران خارجی به دلیل محدودیتهایی که در داخل کشور وجود دارد و به دلیل زیرساختهای نامناسب در این زمینه معمولا ترجیح میدهند به این کشور سفر نکنند چراکه دردسرهایش را بیشتر از لذتش میدانند.
دلیل عقب ماندگی ایران درصنعت تورسیم
وجود قوانین خاص در کشور از جمله استفاده از حجاب برای جهانگردان زن غیر مسلمان، عدم سرمایه گذاری بخش خصوصی فعال در صنعت هتل سازی و آژانس های مسافرتی، نداشتن امکانات مناسب، نبود هتل های مناسب و راه های دسترسی مناسب به محل های باستانی و عدم امکانات تفریحی برای جهانگردان از یک طرف و کهنه و قدیمی بودن صنعت حمل و نقل، نبودن ناوگان مسافربری و منطبق با تکنولوژی روز، عدم تبلیغ و اطلاعرسانی در اینترنت که یکی از ابزارهای جذب توریست برای زمانها و فصلهای مختلف است تا به این وسیله در تمامی فصول توریست را به دیدار از ایران دعوت کرد از طرف دیگر، باعث ناکارامدی صنعت توریسم در کشور شده است.
با توجه به اکوسیستم ایران که میتوان هم علاقمندان به گنجینه های فرهنگی و توریستی را جذب کرد و هم علاقمندان به طبیعت را چرا نباید به این اتفاق مهم در کشور توجه کرد؟
نرخ گران ورودی نیز باعث شده است مردم کمتر از موزه های کشور بازدید کنند و موقعیت مکانی نامناسب موزه ها بکارگیری افراد ناکارآمد و غیر متخصص در صنعت جهانگردی، عدم اعطای تسهیلات وسیع اقتصادی در زمینه های مالیاتی، بانکی و گمرکی به صنعت توریسم، فقدان وسایل ارتباطی صحیح و کافی، نازل بودن سطح فرهنگ عمومی در برخورد با جهانگردان (از نظر آشنایی عامه مردم با زبانهای بین المللی، همه این مشکلات ذکر شده باعث می شود تا کشور ایران نتواند در صنعت تورسیم موفق ظاهر شود. سهل انگاری در این زمینه باعث شده تا ایران از یک منبع عظیم درآمدی به دور باشد. با اینکه مسئولین بارها بر رشد صنعت توریسم تاکید کردند اما متاسفانه اقدام قابل توجهی در این زمینه انجام نشده است. بهتر است که در پسابرجام دولت سرمایه گذاری جدی در این زمینه انجام دهد تا هم بتواند بخش قابل توجهی از منابع مالی خود را از این طریق تامین کند و هم اینکه کشور ایران را با این قدمت و پیشینه چند هزار ساله به جهانیان بشناساند.
تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۶:۲۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]