تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 17 مرداد 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):به خداوند امیدوار باش، امیدی که تو را بر انجام معصیتش جرات نبخشد و از خداو...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

آراد برندینگ

سایبان ماشین

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

خرید یخچال خارجی

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

خرید نهال سیب سبز

خرید اقساطی خودرو

امداد خودرو ارومیه

ایمپلنت دندان سعادت آباد

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

الکترود استیل

سلامتی راحت به دست نمی آید

حرف آخر

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

کپسول پرگابالین

خوب موزیک

کرکره برقی تبریز

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1809982393




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

27 راهکار علمی برای احیای دریاچه ارومیه


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: 27 راهکار علمی برای احیای دریاچه ارومیه
مسعود تجریشی رئیس گروه علمی و فناوری ستاد احیای دریاچه ارومیه در جمع منتخبین سفرا و سازمان‌های بین‌المللی، برنامه ترمیم تالاب ارومیه و تهدیدهای انسانی، اقتصادی، اجتماعی و محیطی که منطقه در معرض آن هستند را تشریح کرد.
به گزارش روابط عمومی ستاد احیای دریاچه ارومیه، مسعودتجریشی به 27 راهکار برای حل بحران دریاچه ارومیه اشاره کرد که اولین آنها، کنترل و صرفه جویی در مصرف آب در بخش کشاورزی است. بدین ترتیب لازم است طی یک برنامه پنج ساله و با مدیریت وزارت نیرو وزارت جهاد‌کشاورزی، به هدف صرفه جویی 40 درصدی در مصرف آب کشاورزی، شرب و صنعتی دست یابیم. این هدف  عمدتا از طریق تدوین و اجرای برنامه های افزایش بهره وری 60 درصدی مصرف آب تولیدات کشا.رزی توسط وزارت جهاد کشاورزی تحقق خواهد یافت.

راهکارهای بعدی، ممنوعیت هر گونه افزایش در خروج منابع آب از حوضه ارومیه و نیز جلوگیری از مصارف جدید، با تمرکز خاص بر مدیریت تولیدات کشاورزی است.

همچنین، تعلیق تمام پروژه های سد سازی به استثنای شهید مدنی و چراغ ویس، و مدیریت تامین آب پایین دست و شبکه های آبیاری در سراسر حوضه آبریز دریاچه ارومیه ضروری است.

نظارت سیستماتیک و مدیریت چاه های آب زیرزمینی در سراسر حوضه آبریز دریاچه ارومیه با استفاده از تکنولوژی اندازه گیری هوشمند، از دیگر راهکارهایی است که مورد تاکید این عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف قرار گرفت.

مطالعه و اجرای طرح حفاظت محیط زیست ارومیه بویژه پارک ملی دریاچه، با اولویت دادن به مناطق جنوبی آن، از دیگر اقدام های مورد تاکید  معاون ستاد احیای دریاچه ارومیه است.

وی همچنین بر اصلاح فوری قوانین و مقررات ناظر بر چاه های آب غیرمجاز از طریق نهادهای قانونی مسئول تاکید کرد؛ چرا که چاه های غیرمجاز، افزون بر آسیب زدن به منابع زیرزمینی آب، سطح آب های سطحی را نیز به شدت تحت تاثیر قرار می دهند.

ارائه طرح های اشتغال جدید و جایگزین توسط سازمان های دولتی مسوول به منظور کنترل مصارف آب، از جمله راهکارهایی است که می تواند به کاهش مصرف بویژه در بخش ها غیرمجاز آن کمک کند.

افزایش جریان ورودی آب دریاچه ارومیه از دیگر راهکارهایی است که در این نشست مورد تاکید قرار گرفت. به گفته تجریشی، شناسایی انهار منشعب از رودخانه‌ها و مسدود کردن انهار در فصول غیر زراعی به منظور افزایش ورودی آب به دریاچه ارومیه،  از شیوه های موثر در مدیریت حوضه آبریز دریاچه ارومیه به شمار می آید.

وی  همچنین بر ضرورت بررسی سلامت اجتماعی و مسایل زیست محیطی ناشی از بحران دریاچه ارومیه و اجرای اقدامات پیشگیرانه تاکید کرد.

شناسایی گونه‌های شورپسند بومی و مناسب جهت کشت در محدوده دریاچه ارومیه و همچنین توسعه پروژه های کشت برای منطقه از دیگر راهکارهای مورد تاکید تجریشی بود.

عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف،  در بخش دیگری از سخنانش اعلام کرد: منطقه با تهدید نابودی  بخشی از کشاورزی، بیکاری و مهاجرت روبرو  خواهد شد.

تجریشی از چالش‌های اجتماعی منطقه و بیکاری بیش از پیش به علت مستور شدن اراضی و از بین رفتن محصولات کشاورزی در کنار عوامل نگران کننده سلامتی پوست،چشم‌ و ریه مردم منطقه سخن گفت.

رئیس گروه علمی و فناوری ستاد احیای دریاچه ارومیه در ادامه از احتمال بروز بیمارهای آسم و برونشیت،عفونت‌های حاد تنفسی، عفونت‌های تنفسی فوقانی، بیماری انسداد تنفسی‌، انواع مختلفی از بیماری‌های لاعلاج و بیماری‌های قلبی عروقی به دلیل ادامه وضع موجود خبر داد و  در خصوص عوارض آن هشدار داد.

از نگاه وی  بهبود همه این عوارض، در کنار توجه به دو بحران مهم یعنی رشد بیابان‌زایی، و قهر پرندگان مهاجر با این منطقه، باید مورد توجه قرار گیرد.

تجریشی در پایان اعلام کرد:  دولت جمهوری اسلامی ایران طرح ملی نجات دریاچه ارومیه را محملی برای توسعه روابط علمی با مراکز  تحقیقاتی و دانشگاهی با تمامی کشورها می‌داند.





۰۹ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۲:۳۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن