تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 15 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خانه هاى عنكبوتى كه در اتاق هاى شماست، لانه شياطين است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1821108809




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

خطر انتقال ایدز در اردوگاه‌های ترک اعتیاد


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: خطر انتقال ایدز در اردوگاه‌های ترک اعتیاد
کد خبر: ۵۹۲۰۷۴
تاریخ انتشار: ۰۵ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۴۲ - 25 May 2016


رییس مرکز تحقیقات ایدز ایران، اجرای برنامه مراکز ماده 16 را خودسرانه خواند و تاکید کرد: خدماتی که مراکز کاهش آسیب‌ گذری ارائه می‌کنند، استاندارد نیست و کیفیت آنها باید به میزان زیادی افزایش پیدا کند.

به گزارش ایسنا، دکتر مینو محرز با بیان اینکه سال‌ها است در کشورهای اروپایی این سبک از جمع‌آوری معتادان منسوخ شده‌، اظهار کرد: ما از ابتدای اجرای این برنامه با آن مخالف بودیم؛ چرا که معمولا درمان‌ها در این مراکز استاندارد نیست. معتادان در بعضی اردوگاه‌ها درمان می‌شوند و در برخی خیر. کسی که اعتیاد دارد باید خودش بخواهد که درمان شود.

وی با بیان اینکه معتادان باید هدفمند تحت درمان قرار گیرند، ادامه داد: جمع کردن معتادان در یک مکان، علمی نیست؛ چرا که می‌توان آنها را به صورت سرپایی درمان کرد. برای این کار نیز لازم است مراکز کاهش آسیب گذری تقویت شوند.

محرز با تاکید بر اینکه باید بر کیفیت این مراکز افزوده شود که معتادان رغبت داشته باشند برای درمان مراجعه کنند، افزود: کاهش آسیب با زندانی کردن جور در نمی‌آید. قطعا در اردوگاه‌های ترک اعتیاد بیماری‌های عفونی ایجاد می‌شوند، چون برخی از معتادان قبل از دستگیری مبتلا به اچ آی وی مثبت هستند.

رییس مرکز تحقیقات ایدز همچنین ابراز امیدواری کرد: امیدوارم بیشتر بودجه و انرژی دستگاه‌ها روی کاهش آسیب باشد. در تمام دنیا این موضوع در خط اول درمان معتادان قرار دارد؛ چرا ما کاری را انجام می‌دهیم که کشورهای دیگر امتحان کرده‌اند و امروز منسوخ شده‌ است؟

وی در خصوص هزینه برنامه‌های کاهش آسیب گفت: هزینه برنامه‌های کاهش آسیب از ایجاد اردوگاه بسیار کمتر است. وقتی به صورت قضایی به معتاد نگاه شود، در نتیجه تصمیم‌ می‌گیریم که او را دستگیر کنیم. اما از نگاه علمی فرد معتاد بیمار است، اعتیاد به ماده‌ای دارد که باید با درمان برطرف شود، نه به زور.

محرز در ادامه اظهار کرد: باید با استفاده از برنامه‌های کاهش آسیب، معتاد را از تزریق به سمت اعتیاد خوراکی پیش برد که دیگران را به بیماری مبتلا نکند. بعد از آن کم کم او را به سمت ترک ببریم. دستگیری و جمع کردن معتادان بسیار هزینه‌بر و بی‌فایده است.

رییس مرکز تحقیقات ایدز ایران، افزایش مراکز کاهش آسیب گذری را برای این منظور ضروری دانست و گفت: برای انجام این کار باید مراکز کاهش آسیب گذری را اضافه کنیم و کیفیت آنها را نیز افزایش دهیم. در حال حاضر اعتیاد از مواد اعتیاد آور قدیمی مثل هروئین و ... به مواد روانگردان تغییر کرده که نیازمند درمان متفاوتی است. در نتیجه برای این دسته از معتادان ما می‌توانیم مراکز درمان تحت نظر متخصص روانپزشک داشته باشیم؛ چرا که نیاز به بستری دارند.

وی تاکید کرد: اجرای برنامه مراکز ماده 16 خودسرانه بود و طبق قانونی که وضع شده‌ بود، اجرا نشد. خدماتی که مراکز کاهش آسیب گذری ارائه می‌کنند، استاندارد نیست و کیفیت آنها باید به میزان زیادی افزایش پیدا کند. زمانی که باید کیفیت این مراکز را بالا می‌بردند، سیاست تغییر کرد و بودجه به راه‌اندازی مراکز ماده 16 تخصیص داده شد.

رییس مرکز تحقیقات ایدز قدم اول در درمان معتادان را اقدام از طریق مراکز کاهش آسیب معرفی کرد که در صورت موثر نبودن، می‌توان از مراکز ماده 16 استفاده کرد.























این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن