واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: مسئول كتك خوردن دختر رزميكار چه كسي است؟
ديدن فيلم كتك خوردن يك ورزشكار دختر ايراني در يك مسابقه ورزشي در كشور ارمنستان كه اين روزها در شبكههاي اجتماعي منتشر شده، دل هر ايراني را به درد ميآورد...
نویسنده : سعيد احمديان
ديدن فيلم كتك خوردن يك ورزشكار دختر ايراني در يك مسابقه ورزشي در كشور ارمنستان كه اين روزها در شبكههاي اجتماعي منتشر شده، دل هر ايراني را به درد ميآورد، فيلم كوتاهي كه در چند روز گذشته واكنشهاي زيادي را به همراه داشته و سبب شده خيليها نسبت به آن موضع بگيرند. مانند هميشه هيچ كدام از فدراسيونهاي ورزشي رزمي مسئوليت سفر اين ورزشكار را برعهده نگرفتهاند و عنوان كردهاند كه اعزام اين دختر نوجوان به كشور ارمنستان براي شركت در اين مسابقه، ارتباطي به آنها ندارد. با اين حال موضوعي كه امروز اهميت دارد، جريحهدار شدن غرور مردم كشورمان با تماشاي مسابقه اين دختر نوجوان است، ورزشكاري كه زير ضربات ناجوانمردانه حريفش قرار ميگيرد و داور مسابقه هم در عين قساوت حاضر به جدا كردن اين دو حريف از هم نميشود. هرچند شركت اين دختر نوجوان در مسابقهاي كه بيشتر شبيه جنگهاي تن به تن است، ممكن است از طريق فدراسيونهاي رزمي صورت نگرفته باشد اما اين سؤال مطرح ميشود كه چه شرايطي سبب شده تا چنين اتفاقي رخ دهد و چنين صحنههاي تلخي رقم بخورد. به همين خاطر بايد در اولين قدم با مسببان اعزام اين دختر نوجوان به چنين مسابقات خشونتباري برخورد شود. اگرچه مسئولان رسمي ورزشهاي رزمي در ايران، چنين اعزامي را تكذيب ميكنند با اين حال به نظر ميرسد نهادهاي نظارتي و انضباطي ورزش در كنار قوه قضائيه بايد پيگير چگونگي شركت ورزشكاران ايراني در چنين مسابقاتي باشند و با مسئولان و مربياني كه دست به چنين اقداماتي ميزنند برخوردهاي لازم صورت بگيرد.
البته چنين برخوردي تنها قدم اول است و در مرحله بعد بايد از اعزامهايي كه تنها به حيثيت ملي كشورمان ضربه ميزند، جلوگيري شود. در اين بخش هم مسئولان وزارت ورزش و فدراسيونهاي ورزشي نقش مهمي را برعهده دارند. در بين فدراسيونهاي ورزشي هم رشتههاي رزمي با توجه به تنوع سبكي كه اين رشتهها دارند، سنگينتر است، به خصوص اينكه دختر نوجواني كه در فيلم منتشر شده در شبكههاي اجتماعي مورد ضرب و شتم شديد قرار ميگيرد، يك رزميكار است كه در يكي از سبكهاي رزمي فعاليت ميكند و بدين وسيله به اين مسابقات اعزام شده است. البته بايد گفت انتشار چنين ويدئويي تنها يكي از اتفاقات تلخي است كه براساس اعزامهاي غيررسمي ورزشكاران ايراني به رقابتهاي خارج از كشور به خصوص در رشتههاي رزمي صورت ميگيرد و ممكن است اتفاقات تكاندهندهتري نسبت به اين اتفاق تلخ رخ داده باشد اما رسانهاي نشده است. لزوم برخورد با عوامل شركت ورزشكاران ايراني در چنين مسابقاتي از آنجا اهميت پيدا ميكند كه حضور در چنين مسابقاتي علاوه خشونت بالاي چنين سبكهايي در رشتههاي رزمي، وجهه و غرور جامعه را مانند زماني كه ويدئوي كتك خوردن اين دختر رزميكار منتشر شد، خدشهدار ميكند و در همين راستا نبايد از كنار چنين مسئلهاي به راحتي گذشت. به هر حال نداشتن حساسيتهايي كه تا امروز درباره اعزامهايي كه مجوز وزارت ورزش را ندارند و همچنين تكثير سبكهاي خشونتبار رشتههاي رزمي وجود داشته، سبب شده تا چنين اتفاقات تلخي رقم بخورد.
البته مديران وزارت ورزش و فدراسيونهاي رزمي، با بيان اينكه چنين سبكهايي در ورزش رزمي مورد حمايت آنها نيست، سعي دارند از زير بار مسئوليت شانه خالي كنند. به نظر ميرسد اما سازماندهي سبكهاي ورزشهاي رزمي مجاز در كشور ميتواند به كاهش اعزامهاي خودسرانه و توريستي ورزشكاران به مسابقات بينالمللي كمك كند تا در آينده، ورزش شاهد چنين اتفاقات تلخي در خارج از مرزها نباشد. به هر حال اتفاقي كه در ارمنستان افتاد، اتفاق تلخي بود كه باعث شده تا احساسات جامعه جريحه دار شود، به همين خاطر تسريع در برخورد با عوامل اعزام ورزشكاران نوجوان به چنين مسابقاتي الزامي است، به خصوص اينكه چنين ورزشي به گفته مسئولان ورزش، مجوزي در ايران ندارد و به صورت غيرقانوني فعاليت ميكند و دستاندركاران اين رشتهها با فرستادن نوجواناني كمسن و سال، آن هم به رقابتهايي كه با خشونت لازمه آن است، نشان دادهاند تنها كسب درآمد از شركت در چنين مسابقاتي كه شرطبنديهاي گستردهاي در آن صورت ميگيرد، برايشان اهميت دارد و مسائل انساني براي چنين افرادي محلي از اعراب ندارد.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۴ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۰:۰۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 268]