تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 13 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نماز شب، موجب رضايت پروردگار، دوستى فرشتگان، سنت پيامبران، نور معرفت، ريشه ايم...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837213539




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

یکی از چالش‌های نظام برنامه‌ریزی کشور فقدان برنامه عملیاتی است


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: معاون وزیر بهداشت:
یکی از چالش‌های نظام برنامه‌ریزی کشور فقدان برنامه عملیاتی است

طاهر موهبتی


شناسهٔ خبر: 3667212 - سه‌شنبه ۴ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۰:۰۵
استانها > خوزستان

اهواز- معاون برنامه ریزی، هماهنگی و امور حقوقی وزارت بهداشت گفت: یکی از چالش های اصلی نظام برنامه ریزی کشور، فقدان برنامه عملیاتی است. به گزارش خبرنگار مهر، عصر امروز سه شنبه نشست شورای هماهنگی منطقه ۴ دانشگاه های علوم پزشکی و همچنین نشست مشترک هیئت های امنای کلان منطقه ۴ آمایشی کشور در خصوص پایش برنامه عملیاتی سال ۱۳۹۵ برگزار شد. در این نشست طاهر موهبتی معاون برنامه ریزی، هماهنگی و امور حقوقی وزارت بهداشت، دکتر ملک زاده معاون توسعه تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، دکتر ایدنی رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، حجت الاسلام سید محسن شفیعی رئیس دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های استان و روسای دانشگاه های علوم پزشکی خرم آباد و دزفول و دانشکده های علوم پزشکی آبادان و شوشتر و همچنین اعضای هیئت امناء و هیئت رئیسه این دانشگاه ها و دانشکده ها در سالن آمفی تئاتر هتل پارس اهواز برگزار شد.
 
موهبتی در این جلسه با تبریک اعیاد شعبانیه و گرامیداشت حماسه آزادسازی خرمشهر و روز مقاومت و پایداری دزفول اظهار کرد: امیدواریم ما نیز ادامه دهنده راهی باشیم که شهدا جانشان را نثار آن کردند. معاون برنامه ریزی، هماهنگی و امور حقوقی وزارت بهداشت با قدردانی از دکتر ایدنی رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز برای میزبانی و برگزاری این جلسه که اولین تجربه نشست مشترک هیئت های امنا است و برای اولین بار از استان خوزستان آغاز شد، افزود: امیدواریم این نشست ها را تا قبل از آغاز ماه مبارک رمضان در سراسر کشور به صورت منطقه ای برگزار کنیم.

وی افزود: بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی دانشگاه های علوم پزشکی به ۱۰ منطقه تقسیم شدند که اگر چه این تقسیم بندی بر اساس ماهیت آموزشی بود ولی محور همه خدمات حوزه سلامت قرار گرفت و طی جلساتی که با کلان مناطق و شورای منطقه انجام شد آیین نامه آن تصویب شد و در حال طی فرآیند ابلاغ است.
 
معاون برنامه ریزی، هماهنگی و امور حقوقی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه برنامه ریزی باید به عنوان یکی از مبانی اصلی هیئت های امنای موسسات و دانشگاهها مورد توجه قرار بگیرد، بیان کرد: یکی از چالش های اصلی نظام برنامه ریزی کشور، فقدان برنامه عملیاتی است.
 
موهبتی گفت: معمولاً در هر مجموعه ای انجام یک برنامه ریزی استراتژیک در رأس و محور امور قرار دارد تا به وسیله آن، چشم انداز، مأموریتها و اهداف سازمان مشخص شود و بر اساس چشم اندازها اهداف تعیین و ماموریتها ابلاغ شود تا پیشروی و حرکت در مسیر مشخص، با یک برنامه منسجم صورت گیرد، هر چند که برای نوشتن یک برنامه روشهای متفاوتی وجود دارد ولی آنچه که مورد اهمیت است، محصول و خروجی کار است.
 
وی ادامه داد: متاسفانه بعضا مشاهده شده است که یک دستگاه اجرایی در آخرین سالهای اجرای برنامه استراتژیک تعیین شده قرار دارد ولی در حال طی کردن مسیری است که باید در آغاز کار انجام می شد و یا حتی چشم اندازهای تنظیم شده برای آن به دلیل فقدان برنامه عملیاتی محقق نشده است و در انتها عملا مسیری طی نشده و برنامه مذکور در همان حد گفتار کلی باقی مانده و عملیاتی نشده که این یکی از معضلات جدی نظام برنامه ریزی در کشور است.
 
شکست ۶۰ تا ۷۰ درصد برنامه های استراتژیک نظام برنامه ریزی معاون برنامه ریزی، هماهنگی و امور حقوقی وزارت بهداشت، عدم تدوین برنامه استراتژیک و راهبردی از درون یک برنامه عملیاتی، خلاصه شدن چشم اندازها در همان متن تدوین شده و  اجرایی نشدن برنامه ها به دلایل مختلف را از دیگر مشکلات نظام برنامه ریزی عنوان کرد و گفت: در قالب تحقیقاتی که انجام شده ۶۰ تا ۷۰ درصد برنامه های استراتژیک با شکست روبرو شده است.
 
وی در ادامه علل اجرایی نشدن برنامه ریزی های صورت گرفته را برشمرد و افزود: یکی از دلایل که مهم ترین دلیل نیز در کشور ما به شمار می آید زمانبر بودن تدوین و اجرای برنامه ریزی است که کم بودن زمان مسئولیت مدیران نیز مزید بر این مسئله است، مقاومت در برابر تغییر رفتار، بی اطلاع بودن کل سیستم از برنامه ریزی صورت گرفته، عدم هزینه کرد در بحث مشاوره و برنامه ریزی، هم راستا نبودن بودجه و برنامه و نداشتن جایگاه در اولویت کار مدیران از دیگر علل شکست برنامه ریزی محسوب می شود، بارها مشاهده شده که مدیران، فعالیت برنامه ریزی را به کارشناسان می سپارند که در آن صورت تصمیم سازی صورت می گیرد ولی هیچ گاه به تصمیم گیری نمی انجامد چراکه مدیران مشغول روزمره گی هستند.
 
موهبتی، پایش را ابزار مناسبی برای به تحقق درآوردن برنامه دانست و تصریح کرد: در صورتی که پایش از برنامه های مدنظر به صورت منظم صورت بگیرد، به کمک این پایش علت عدم تحقق و ضعف های برنامه در مسیر انجام آن مشخص و آسیب شناسی صورت می گیرد و منجر به اصلاح فرآیند خواهد شد ضمن اینکه در پایش، کیفیت و مرتبط بودن برنامه ها نیز مشخص خواهد شد.
 
معاون برنامه ریزی، هماهنگی و امور حقوقی وزارت بهداشت با بیان اینکه بخش سلامت حوزه مقدسی است که خارج از دین، مذهب، قومیت و ملیت، تنها وظیفه ارائه خدمت را دارد، با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری که نگذاریم بیمار جز رنج بیماری درد دیگری داشته باشد، گفت: نهادینه کردن برنامه ریزی، اجرای برنامه، ارائه مطالب ساده تر در تدوین برنامه، مطالبه گر شدن هیئت های امناء در برنامه عملیاتی، ارتقای جایگاه حسابرسی و رصد موضوعات مطرح شده در جلسات هیئت امناء به صورت اختصاصی از اهداف مورد نظر است و امیدوارم دستگاههای اجرایی با خرد جمعی به موفقیت های بیشتری نائل شوند.









این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن