واضح آرشیو وب فارسی:ایسنا: سهشنبه ۴ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۵۸
روستای خمس در شهرستان خلخال گنجینه کمنظیری از گردشگری تاریخی و طبیعی است که در سالهای اخیر با احداث تنها یک مجموعه اقامتی پای گردشگران به آن باز شده است. به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه اردبیل، روستای خمس در شهرستان خلخال گنجینه کمنظیری از گردشگری تاریخی و طبیعی است که در سالهای اخیر با احداث تنها یک مجموعه اقامتی پای گردشگران به آن باز شده است. خمس روستایی است که در استان اردبیل، بخش مرکزی شهرستان خلخال قرار گرفته است. فاصله روستا تا مرکز شهرستان خلخال حدود ۱۵ کیلومتر است. از شرق و غرب توسط کوههای بلند که ارتفاع بعضی از آنها به بیش از 2000 متر میرسد، احاطه شده است. این روستا با طبیعت زیبا جزو روستاهای مورد توجه گردشگران است که از نقاط مختلف ایران و حتی از کشورهای خارجی به این منطقه از استان میآیند. از این روستا میتوان بهعنوان نخستین روستای استان اردبیل نام برد که طرح جامع گردشگری با افتتاح هتل در آن رونق گرفت و اخیراً نیز طرح تبدیل مدرسه متروک به هتل به عنوان 6 طرح برتر در میان دهیاریهای کشور انتخاب شده است. آنچه که از اهالی روستا شنیده میشود این است که روستای خمس مجموع 5 روستا به نامهای «تیکیلی داش»، «اویسی»، «دیا» (کامانایی)، «ارمنی کندی»(که هنوز هم تپه ارمنی کندی و گورستان آنها باقی است) و «دورد اولر» است که به خمس معروف است. برخی معتقدند اصطلاح روستای خمس به معنای 5 بهعلت جمع شدن این تعداد روستاست. مقبره امامزاده آقاسید ابراهیم(ع) از فرزندان امام موسی کاظم(ع) و امامزاده آقامیر زمان(ع)، مسجد علیای حاج عبدالغنی رزاقی خمسی، مسجد جامع از آثار دوره قاجاریه از مکانهای تاریخی – مذهبی این روستاست.
روستای خمس
اهمیت سرمایهگذاری در بخش گردشگری شهرستان خلخال مشهود است «عسگر سنگی» معاون سرمایهگذاری ادارهکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان اردبیل نیز در جریان بازدید از هتل پرنیان خمس در جمع خبرنگاران با بیان اینکه آداب و رسوم و سنن روستایی و مهماننوازی آنان مورد استقبال گردشگران واقع میشود، گفت: همچنین امامزاده، مسجد تاریخی و باغهای روستای خمس نیز مورد توجه اهالی استان و گردشگران داخلی و خارجی قرار گرفته است. وی با بیان اینکه این روستا دارای جاذبههای اکوتوریسمی است، افزود: روستای خمس سوغات و صنایعدستی محلی از جمله گلیم، جاجیم، جوراب پشمی، نقوش سنتی و باستانی را در خود نشان میدهد. سنگی همچنین با اشاره به آمار، تصریح کرد: با سرمایهگذاری صورت گرفته و گسترش امکانات گردشگری در مرکز و مناطق مختلف استان، زمان ماندگاری گردشگران در استان اردبیل از یک روز سال در سال 93 به 1.5 روز در سال 94 افزایش یافته است. معاون سرمایهگذاری ادارهکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان اردبیل خاطرنشان کرد: هماکنون از37 روستای هدف گردشگری و دارای بافت با ارزش و تاریخی استان اردبیل، هفت روستا از جمله دهکده گردشگری کزج و خمس درشهرستان خلخال واقع شده و این موضوع اهمیت سرمایهگذاری در بخش گردشگری این شهرستان را افزایش داده است.
روستای خمس
زیباییها و احساس آرامش در خمس «نادر رئوف» مدیر هتل پرنیان خمس در جریان بازدید خبرنگاران از دهکده گردشگری خمس با بیان اینکه خمس منطقهای طبیعی و بهعلت فاصله از شهر بزرگ منطقهای بکر است، گفت: نزدیک بودن انسان به طبیعت و رسیدن به آرامش در دهکده گردشگری خمس محقق میشود. وی افزود: دوری از فشارهای روحی و روانی شهری و حضور در آب و هوای خنک و مشاهده مناظر و چشماندازهای طبیعی که هر یک سرمایهای عظیم هستند، در دهکده گردشگری خمس امکانپذیر است. رئوف با اشاره به ویژگیهای هتل پرنیان خمس، خاطرنشان کرد: این هتل در فاصله 7 تا 100 کیلومتری آب سرد و گرم، 68 کیلومتری دریا، 100 کیلومتری دریاچه نئور، کوهستان، جنگل، چشمه و آبشار واقع شده است. وی با اشاره به تنوع آب و هوایی و وجود چهار فصل زیبا در این منطقه، تصریح کرد: این منطقه ییلاق استان گیلان محسوب میشود و زمانیکه هوای گیلان شرجی میشود، گیلانیها به سمت این منطقه سرازیر میشوند. مدیر هتل پرنیان خمس با بیان اینکه در ابتدای فصل پاییز شاهد پرواز عقابهای طلایی در این منطقه هستیم، خاطرنشان کرد: بهلحاظ گردشگری روستایی نیز از سال 1391 تاکنون شاهد افزایش 70 درصدی در این منطقه بودهایم. رئوف با بیان اینکه روستا المانها و شاخصهای خاص خود را دارد، گفت: روستا از مدرنیته خارج است و در این نوع مناطق احساس خروج از شهر به انسان دست میدهد.
روستای خمس
هتل پرنیان خمس، هتلی در دل تاریخ و طبیعت نادر رئوف مدیر هتل پرنیان خمس با بیان اینکه به نظر میرسد منطقه خمس محیط خوبی برای گردشگری باشد، گفت: در فاز اول هتل، 14 اتاق اقامتی، رستوران و سفرهخانه سنتی، در فاز دوم استخر آب گرم از چشمههای منطقه ایجاد کردیم و در فازهای بعدی نیز در نظر داریم مسیری برای سواری با کالسکه با اسب در مسیر روستا و خط تیرول بجای تلکابین از کوه سردل روبروی هتل به سمت هتل ایجاد کنیم. وی با بیان اینکه هماکنون در کنار کار هتل با حمایت روستاییهای عزیز باغ هزار و یک شب را راهاندازی کردیم، افزود: این باغ با هدف استفاده گردشگری ایجاد شده است. رئوف با بیان اینکه میکوشیم امکان ساخت و ساز اتاقهای اقامتی را در روستای خمس مهیا کنیم، تصریح کرد: هماکنون 27 خانه روستایی برای این کار شناسایی شده و میکوشیم موضوع بومگردی را در این منطقه جا بیندازیم. مدیر هتل پرنیان خمس با بیان اینکه برای ایجاد این هتل در خمس ابتدا با سرمایه 800 میلیون تومان کار را آغاز کردیم، خاطرنشان کرد: طی چهار سال گذشته نیز از درآمد هتل با مبلغ 600 میلیون تومان آنرا توسعه دادهایم. وی تصریح کرد: محل هتل مدرسه متروکهای بود که آنرا از دولت خریداری کردیم، و بخاطر رعایت مسائل زیستمحیطی روی شناژ همان مدرسه احداث کردیم. نادر رئوف مدیر هتل پرنیان خمس با بیان اینکه در بحث زیرساختها با چالشهای فراوانی مواجه بودیم، افزود: با مراودات با مسئولان استان و منطقه، در بستهای در استان اردبیل مشاهده نکردیم. وی با بیان اینکه در بحث زیرساختها میراثفرهنگی با هماهنگی بنیاد مسکن نسبت به ایجاد پل و سنگفرش کردن مسیر هتل اقدام کردند، گفت: امید میرود در زمینه زیباسازی روستا نیز گامهایی توسط مسئولان برداشته شود. مدیر هتل پرنیان خمس با بیان اینکه شرکت گاز استان در سال 1392 عملیات گازرسانی را انجام داد، در حالیکه احتمال میرفت این عملیات تا سال 1396 طول بکشد، تصریح کرد: متأسفانه در زیرساخت برق دارای مشکلاتی هستیم و هنوز اقدام خاصی در این خصوص انجام نشده است. رئوف در پایان سخنان خود خطاب به مسئولان استانی و شهری گفت: اگر میخواهیم در استان و شهر ما، گردشگری که یکی از مستعدترین فعالیتهای منطقه است، راه بیفتد، باید همه مسئولان و حتی مردم فعال شوند و در جهت توسعه گام بردارند، تا شاهد توسعه مناطق گردشگری در نقاط مختلف استان باشیم.
روستای خمس
جایگاه گردشگری در دهکده گردشگری خمس در چهار فصل رونق این روستا در فصل گرم نشان میدهد اگر جاذبههای این روستا در فصل زمستان نیز به خوبی معرفی شود میتواند یک مکان گردشگری چهار فصل برای گردشگران باشد. امید میرود با همت والای مسئولان استان اردبیل شاهد رشد و توسعه دهکدههای گردشگری از شمال تا جنوب و شرق تا غرب استان باشیم. گزارش از «علی انوار» – خبرنگار ایسنا منطقه اردبیل انتهای پیام
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]