تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 15 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):دلى كه در آن حكمتى نيست، مانند خانه ويران است، پس بياموزيد و آموزش دهيد، بفهميد...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1838128171




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نقش رییس مجلس چیست؟


واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:



نقش رییس مجلس چیست؟
علی صالح آبادی
روز نو :  قانونگذاری یکی از یافته‌های مهم بشر در چند قرن گذشته است. نخستین پارلمان به شکل کنونی در انگلیس شکل گرفت (1235م)، جالب این‌که انقلاب آرامی که در این کشور در جریان جنگ‌های داخلی صورت گرفت، باعث عزل چارلز یکم پادشاه انگلستان شد و او توسط مردم از قدرت پایین کشیده شد. در سال 1649 وی در برابر پارلمان قرار گرفت و به مرگ محکوم شد. 
در تاریخ انگلستان تنها یک پادشاه کشته شده و پس از آن دیگر کسی کشته نشده است، بلکه انگلیسی‌ها برخلاف فرانسوی‌ها آموختند که بهتر است با افراد مصالحه کنند تا مجادله و اقدامات خشن مثل اعدام یا زندانی کردن سردمداران. 
این در حالی است که در انقلاب فرانسه بین سران انقلاب جنگ در‌گرفت و در این کشور حمام خون به راه افتاد و گیوتین ابداع شد و به وسیله آن سر مخالفان بریده می‌شد. 
متفکرانی مثل ژان ‌ژاک‌روسو و مونتسکیو و آن‌چه در جریان انقلاب فرانسه رخ داد، موچب توجه به نقش تعیین‌کننده مردم در اداره کشور بود و پارلمان در دنیا شکل گرفت.
در ایران هم در سال 1285 شمسی (110 سال پیش) مجلس شورای ملی به وجود آمد، البته بر سر راه شکل‌گیری پارلمانی که صدای مردم باشد و بدون دخالت دولت‌ها شکل بگیرد بگومگو وجود داشته و هنوز هم از میان نرفته است. 
به نظر می‌رسد روند کارکرد مجلس در ایران به گونه‌ای است که در آینده نظام آن حزبی و الکترونیکی خواهد شد که تحقق این دو به مناقشه پایان می‌دهد. هرچند نظام پارلمانی کنونی حزبی نیست، ولی رفتار انتخاباتی‌ مردم در انتخابات 7 اسفند در پایتخت و بسیاری از شهر‌های دیگر فرق چندانی با نظام انتخاباتی حزبی نداشت، چون رأی‌دهندگان به لیست‌ها رأی دادند.
انتخابات 7 اسفند نشان داد که وجدان جامعه ایرانی برای تعیین سرنوشت در حال بیدار شدن است که می‌تواند پدیده‌ای میمون برای داشتن آینده‌ای متفاوت از حال و گذشته باشد. آن‌چه روشن و واضح است این است که رأی‌دهندگان ایرانی مانند بسیاری از کشورها به تغییر (change) رأی دادند. 
اگر این فرض پذیرفته ‌شده و رأی اکثریت قابل احترام است، بهتر است ریاست مجلس، ریاست کمیسیون‌ها و دیگر نقش‌هایی که مجلس می‌تواند در اداره کشور ایفا کند، به اکثریت سپرده شود. 
هر چند اقلیت هم صاحب حق است ولی به صواب نزدیک‌تر است که اقلیت هم به رأی اکثریت احترام بگذارد و اداره مجلس را به اکثریت واگذار کند. 
دربسیاری از کشورها رییس پارلمان بیشتر نقش سخنگو (speaker) را دارد تا ریاست نمایندگان. نمایندگان مشروعیت و مقبولیت خود را از رأی‌دهندگان کسب می‌کنند، بنابراین فرقی میان رییس و دیگر نمایندگان وجود ندارد. البته این تعریف در ایران عرفی نیست، چون رییس مجلس از اختیارات زیادی برخوردار است و در جلسات سران سه قوه، مجمع تشخیص مصلحت نظام،‌ شورای عالی امنیت ملی و... شرکت می‌کند و صاحب رأی می‌باشد، همچنین رییس مجلس در سفرهای داخلی و خارجی نقش مهم و مثبت می‌تواند ایفا کند، بنابراین جایگاه ریاست مجلس در ایران با بسیاری از کشورهای دیگر متفاوت است، به همین دلیل در مورد انتخاب رییس مجلس در کشور حساسیت خاصی در محافل گوناگون و در میان کنشگران وجود دارد. 
نویسنده بر این عقیده است که مردم رأی و رفتار منتخبان را رصد می‌کنند، بنابراین در مورد ریاست مجلس و کمیسیون‌ها منتخبان باید فردی را برگزینند که بتواند اکثریت رأی دهندگان را نمایندگی کند. 




تاریخ انتشار: ۰۴ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۰:۴۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن