تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):مومن برای مومن برکت و برای کافر، اتمام حجت است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798418108




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

وضعیت نظام سلامت و جایگاه طب سنتی ایران


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: وضعیت نظام سلامت و جایگاه طب سنتی ایران
امروزه با پیشرفت دانش بشری و دست یابی به تکنولوژی‌های جدید پزشکی هم، مانند سایر علوم پا به عرصه توسعه صنعتی و تجاری گذاشته است. متاسفانه نگاه تجاری به این موضوع, پزشکی را از هدف ارزشمند و ماهیت اصلی خود یعنی پیشگیری و درمان دور کرده است.


به گزارش  گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان ،   امروزه با پیشرفت دانش بشری و دست یابی به تکنولوژی‌های جدید پزشکی هم، مانند سایر علوم پا به عرصه توسعه صنعتی و تجاری گذاشته است. متاسفانه نگاه تجاری به این موضوع, پزشکی را از هدف ارزشمند و ماهیت اصلی خود یعنی پیشگیری و درمان دور کرده است.

با تغییر سبک زندگی جوامع صنعتی و در حال توسعه، و دور شدن از تمدن و فرهنگ کهن طبیعتاً ماهیت طب و پزشکی را نیز تحت تاثیر قرار داده تا جایی که این تغییر باعث بروز آسیب‌های جدی در جامعه شده است.

از جمله تخصیص هزینه‌های سنگین خرید دارو و تجهیزات پزشکی و بیمارستانی، عدم توجه به اصل تقدم پیشگیری بر درمان، افزایش نگرانی در بین مردم بر اثر طولانی شدن روند درمان، آسیب‌های جبران ناپذیر سودجویی که افراد غیر متخصص و دلالان عرصه بهداشت و درمان می‌توان اشاره کرد.

این گونه تصور نکنید که هر آنچه دنیای پیشرفته در حال تولیدش است, خودشان هم حتماً مصرف کننده است. ما تقریباً به طور کاملاً شدیدی از آن چیزی تبعیت می‌کنیم که آنها خودشان به آن اعتقادی ندارند و یا لااقل مانعش می‌شوند و به دلایل متعددی هم این کار را انجام می‌دهند، چون خیلی اعتقاد ندارند که این‌ها حتماً برای سلامت مردم مهم است، وگرنه حتماً این کار را انجام می‌دادند. از طرفی دیگر بحث اقتصاد در سلامت اینکه چقدر به مردم بحث مالی تحمیل می‌شود.

مردم 70 درصد هزینه‌های درمان را از جیب می‌دهند

مردم 70 درصد هزینه‌های درمان را از جیب می‌دهند. 70 درصد هزینه‌های درمان از جیب مردم رفتن چیز کمی نیست یعنی مردم واقعاً با این هزینه‌ها گرفتارند.چرا؟ به خاطر اینکه نظام سلامت این هزینه‌ها را گران کرده، خود طب را گران می‌کنیم. ما یک درمان ساده سرماخوردگی را توسط متخصص انجام می‌دهیم، این غلط است. متخصص هم حاضر نیست بگوید که شما می‌توانستید به پزشک عمومی مراجعه کنید.

با وجود این همه امکانات چرا روند درمان تا این اندازه دچار بی‌نظمی و اختلال است؟

پرسش اصلی اینجاست که با وجود این همه امکانات چرا روند درمان تا این اندازه دچار بی‌نظمی و اختلال است، اختلالی که اعتماد مردم را به پیشرفت طب کم رنگ کرده، تا آنجا که بیماری‌های صعب العلاج بیشتر لاعلاج جلوه می‌کند.

بحث پژوهش در هر علمی به ویژه پزشکی حائز اهمیت است. از این رو در همه جوامع خصوصاً کشورهای فرا صنعتی، اصل اقتصاد بر پایه تحقیقات علمی و مشاهدات تجربی محققین عرصه پژوهش بنیان نهاده می‌شود. لذا بودجه و امکانات بسیار خاص و ویژه‌ای به این امر تخصیص می‌یابد، نظیر مرکز تحقیقات علمی فرانسه که سالانه بودجه‌ای معادل 123/864 میلیون یورو در سال را به تحقیقات علمی اختصاص می‌دهد و یا مرکز تحقیقات تخصصی انگلستان که هزینه آن مستقیماً توسط خاندان سلطنتی تعیین می‌شود.

اما در ایران به علت عدم توجه مدیران به مقوله تحقیق و پژوهش و عدم تخصیص بودجه و منابع مالی مناسب این بخش، همواره پژوهشگران و محققین با مشکلات عدیده‌ای دست به گریبان بوده‌اند.

در واقع اگر دولت مردان و برنامه نویسان کشور، بودجه و امکانات لازم را در اختیار متخصصین قرار دهند، می‌توان با ایجاد انگیزه به مراکز علمی بسیار تخصصی و پژوهشگران کار آمد و متخصص دست یافت. بدین ترتیب بخش اندکی از هزینه‌های کلان درمان صرف پیشگیری شده و کشورمان به قطب مهمی در تحقیقات علمی خاورمیانه و حتی فراتر از آن تبدیل خواهد شد.

آشنایی و اعتماد مردم به طب سنتی از دیرباز در فرهنگ ایران زمین مشهود بوده است. در پی مطالعه روند این شیوه با نگاهی ژرف و گذرا، پایه‌های این باور و اعتماد به تدریج متزلزل شد. متاسفانه سوء استفاده از طب سنتی و طب مکمل در کشور توسط افرادی بی تعهد این باور عمیق را تحت الشعاع خود قرار داد و نگاه مردم را دگرگون ساخت؛ تغییری که چندان مطلوب نبود و اینک با آسیب‌های عمیق آن رو به رو شدیم.

منبع:تسنیم





۰۲ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۰:۱۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن