تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 14 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):روزه و حج آرام‏بخش دل‏هاست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837969695




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

خانه موزه نیما را با اسناد و نوشته های نیما به همگان بشناسانیم


واضح آرشیو وب فارسی:ایلنا: خانه موزه نیما را با اسناد و نوشته های نیما به همگان بشناسانیم ایلنا: مکان خانه موزه نیما، به موزه مردم شناسی و اشیای مردم تبدیل شد و در آن خبری از اسناد و نوشته ها و هنر نیما نیست.
خانه موزه نیما را با اسناد و نوشته های نیما به همگان بشناسانیم

به گزارش خبرگزاری ایلنا، به مناسبت هفته میراث فرهنگی شاعران مازندران در حیاط خانه نیما امروز گرد هم آمدند تا با هم آوایی شعرهای نیما یادی از وی کنند.
 
نیما در 1276 در یوش به دنیا آمد از خاندان اسفندیاری ها است خانه نیما یوشیج در روستای یوش، بنایی مربوط به دوره قاجار است این خانه به شماره ۱۸۰۲ از طرف سازمان میراث فرهنگی به عنوان اثر ملی ثبت شد  خانه نیما محل زندگی پدر و نیاکان نیما یوشیج است و این خانه در سال ۱۲۰۷ هجری قمری توسط ناظم الایاله در محله لالوی یوش ساخته شد.
 
این بنا دارای ۳ ورودی، شاه‌نشین و اتاق‌های زیادی است خانه نیما یوشیچ با داشتن آجرکاری و گچ‌کاری‌های  زیبا از جاذبه‌های گردشگری استان مازندران به شمار می‌آید.
 
پدر بزرگش ناظم الایاله مازندران در زمان ناصرادین شاه بود و نفر دوم حکومت در این استان با چندین آبادی و پدرش ابراهیم خان اعزام السلطنه به تعبیر نیما فرد روستایی عصبانی و طرفدار مشروطه بود و مادرش طوبی مفتاح پدر آن از علمای منطقه بود و نیما دوران کودکی خود را در یوش گذراند و سواد خواندن و نوشتن را در کنار ملای روستا یاد می گیرد و در12 سالگی خانواده نیما به تهران می روند و وی هم در انجا به ادامه تحصیل می پردازد و در نهایت در مدرسه عالی سندلویی مربوط به لازاریت های فرانسوی دیپلم می گیرد.
 
در طول زندگیش بیشتر تابستان به یوش می آمد و تعلق خاطر زیادی به یوش داشت به طوری که می گفت من هنگامی که کلمه وطن را به کار می برم منظورم یوش و کجور است و در سال 1307 به بابل آمد و بعد به لنگرود رفت و مجددا به یوش برمی گردد.
 
محمد عظیمی محقق تاریخ و شاعر در گفت و گو با ایلنا، درباره خانه نیما با اشاره به اینکه اینجا خانه جد نیما است این خانه ها از ساختار خاصی برخوردار است و اندرونی و بیرونی داشت، اظهار کرد: اساسا درهای خانه نیما چوبی و از سه کوبه که یکی از آن مخصوص مردان و کوبه مخصوص زنان و غریبه ها است که وقتی کوبه زنانه را به صدا در می آوردند صاحب خانه متوجه می شد زن پشت در است و خانمی در را باز می کرد و هیچ وقت برعکس نمی شد.
 
وی افزود: هر فردی که وارد می شد در اتاق مخصوص مهمان پذیرایی می شدند اندورنی خانه نیما به شکل دایره وار است که پسران نایب الایاله در کنار هم زندگی می کردند به دلیل آنکه در گذشته زندگی ها به شکل قبیله ای بود.
 
ای محقق تاریخ با بیان اینکه این خانه در طول گذر زمان در اثر بی توجهی بازماندگان میرزا ابراهیم خان نایب الایاله ویرانه شد و بر اساس اسناد این خانه خریداری می شود و بر طبق عکس های به جا مانده از آن زمان این ساختمان توسط میراث فرهنگی بازسازی و ثبت شد.
 
عظیمی با اشاره به اینکه در سازمان یونسکو نام نیما در لیست مشاهیر جهان قرار می گیرد، گفت: با قرار گرفتن نام نیما در یونسکو سبب توجه بیشتر به این منطقه شد اما به دلیل بی توجهی متولیان میراث فرهنگی اینجا هنوز به شرایط شایسته اش نرسید.
 
وی با اشاره به اینکه در خانه موزه نیما ابزار و لوازمی دیده می شود که نمی توان به عنوان موزه نیما نامگذاری شود و در واقع هدف این بود خانه نیما خانه شعر ایران باشد و متأسفانه میسر نشد، تصریح کرد: مکان خانه موزه نیما، موزه مردم شناسی و اشیای مردم شده است به جای آنکه با اسناد و نوشته های نیما و هنر نیما آشنا شویم.
 
این شاعر با بیان اینکه بخش زیادی از خانه نیما بر اثر بی توجهی نیاز به مرمت دارد، افزود: بر روی قبر نیما در گذشته مقبره چوبی قرار داشت که به دلیل فرسودگی تخریب شد بنابراین بنای یادمانی از نیما نداریم و آنچه که به راه و هدف نیما بود در این مکان توسط میراث فرهنگی ایجاد نشد.
 
به گزارش ایلنا، در پشت خانه نیما حیاطی وجود دارد و روبه روی خانه اش هم باغی است که درآنجا فعالیت درختکاری معمول باغی انجام می شد.
 
نیما از قول پدر بزرگش می گوید: پدربزرگم همیشه در خانه دو کیسه پول داشت و که یکی از آن مربوط به هزینه های حکومت و دیگری زراعت بود که کیسه پول حکومت به نیازمندان می داد و برای هزینه های جاری خود و خانواده اش از کیسه پول زراعت استفاده می کرد به دلیل آنکه آن کیسه پول حکومت را برای مخارج خود حرام می دانست.
 
نیما  در سال 13 دی 1338 در یک زمستان سرد آن سال به یوش آمد و به دلیل سرمای شدید به ذات الریه مبتلا شد  و سپس خاموش رفت.
 
در آن زمان جسد ایشان در تهران دفن شد و در دهه 70 با همت وزیز ارشاد و حضور پسر نیما دوباره به خانه پدریش برمی گردد.
 
گزارش: زهرا اشکیود
 

۱۳۹۵/۰۲/۳۱ ۱۸:۵۹:۳۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایلنا]
[مشاهده در: www.ilna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 4]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن