تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 30 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام جواد (ع):اعتماد به خدا بهاى هر چیز گرانبها است و نردبانى به سوى هر بلندایى.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831438134




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

ديپلماسي بسته ها؟مسيري رو به جلو


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: ديپلماسي بسته ها؟مسيري رو به جلو
در بسته پيشنهادي كه ديروز خاوير سولانا در ديدار با منوچهر متكي وزير امور خارجه كشورمان تقديم وي كرد، نكته جديدي وجود ندارد و محتويات آن كمابيش همانند بسته‌اي است كه دو سال پيش در خرداد ‪ ۱۳۸۵‬به تهران ارائه شد، با اين تفاوت كه اين بار با درايت و هوشياري مسئولان هسته‌اي كشورمان ، شرايط متفاوت با گذشته است. شايد به همين علت است كه
اين بار ادبيات بكار رفته در بسته پيشنهادي و نحوه ارائه آن - همراهي مديران ارشد وزرات خارجه كشورهاي ‪ ( ۵+۱‬به استثناي آمريكا) -نيز اندكي متفاوت با گذشته است.

صرف نظر از برخي موارد تكراري و ادعاهاي بي‌اساس ، اين بسته نيز به زعم غربي‌ها حاوي مشوق‌هايي براي ايران است.

در بخش انرژي هسته‌اي به حمايت از ساخت نيروگاه‌هاي آب سبك منطبق با آخرين فناوري روز اشاره شده است. در بخش سياسي نيز كار با ايران و ديگر كشورهاي منطقه در جهت ارتقاي ترتيبات اعتمادسازي و امنيت منطقه‌اي مورد تاكيد قرار گرفته است. اين بسته پيشنهادي داراي سرفصل‌هايي در حوزه‌هاي اقتصادي، مشاركت در حوزه انرژي، كشاورزي، محيط زيست، همكاري در هواپيمايي غيرنظامي و مسائل اقتصادي، اجتماعي و توسعه انساني است. با اين حال بسته پيشنهادي تاكيد مي‌كند تا زماني كه ايران به شكل تصديق پذير تمام فعاليت هاي مربوط به غني‌سازي و بازفرآوري خود را طي قطعنامه ‪ ۱۸۰۳‬شوراي امنيت سازمان ملل به حالت تعليق درآورد اين مشوق‌ها قابل ارائه به ايران است.

بسته ‪ ۵+۱‬در حالي ارائه شد كه پيشتر جمهوري اسلامي ايران در ‪ ۲۵‬ارديبهشت ماه يك بسته پيشنهادي كامل درباره همكاري‌هاي اقتصادي، سياسي، امنيتي و انرژي را به جامعه بين‌الملل ارائه كرد.

ايران در بسته پيشنهادي خود كه به كشورهاي موثر در دنيا، سازمان ملل و اتحاديه اروپا ارائه شد، ضمن پيشنهاد راهكارهايي براي حل مشكلات اقتصادي، مبارزه با تهديدهاي مشترك امنيتي و موضوع‌هاي سياسي و امنيتي به ارائه راهكارهايي براي حل و فصل مساله هسته‌اي و نگراني‌هاي ناشي از گسترش سلاح‌هاي هسته‌اي در دنيا پرداخت.

از نكات مهم در ارتباط با موضوع هسته‌اي اين است كه ايران همواره بر ايجاد كنسرسيوم غني‌سازي و توليد سوخت هسته‌اي در نقاط مختلف دنيا از جمله ايران، همكاري مشترك براي دستيابي و بهره‌گيري از فناوري صلح آميز هسته‌اي و تسهيل بهره مندي عموم كشورها از آن اعلام آمادگي كرده است.

همچنين ايران در چارچوب اين بسته، آمادگي خود را براي شروع مذاكراتي جدي و هدفمند به منظور نيل به نتيجه‌اي مشخص اعلام كرده است.

با نگاهي به مذاكرات ديروز خاوير سولانا با منوچهر متكي وزير امور خارجه و سعيد جليلي دبير شوراي عالي امنيت ملي كشورمان و اظهارات هر يك از طرف ها در اين خصوص مي‌توان به اين نتيجه رسيد كه با وجود برخي ملاحظاتي كه دو طرف نسبت به بسته‌هاي پيشنهادي طرف مقابل دارد اما آنچه كه دو طرف بر آن تاكيد كردند ضرورت توجه بر مشتركات بسته پيشنهادي ايران و
‪ ۵+۱‬و ادامه مذاكرات تا رسيدن به نقطه نظر واحد بود. در حقيقت پرهيز از اظهار نظر شتاب زده و نگاه منطقي و اصولي به بسته پيشنهادي به ايران ترجيع بند اظهارات مقام‌هاي ايراني در روز گذشته بود.

منوچهر متكي ديروز در ديدار با سولانا با اشاره به آثار و نتايج بسته پيشنهادي جمهوري اسلامي ايران، اظهار داشت: بسته ايران متضمن مسائل متنوع و گسترده‌اي در عرصه‌هاي سياسي، امنيتي، اقتصادي، هسته اي، همكاري‌هاي منطقه‌اي و بين‌المللي است كه مي‌تواند با نگرش واقع بينانه نسبت به آن زمينه ساز مذاكرات سازنده و شروع فرايندهايي مثبت در تمامي زمينه ها باشد.

سولانا در نخستين ديدار خود با وزير امور خارجه با اين گفته روشن مواجه شد كه نحوه تعامل و پاسخ به بسته پيشنهادي جامع ايران به قدرت‌هاي جهاني و گروه ‪ ۵+۱‬مبناي نحوه مواجهه ايران با بسته كشورهاي ‪ ۵+۱‬خواهد بود.

متكي پس از دريافت بسته پيشنهادي ‪ ۵+۱‬گفت:دولت و ملت ايران ضمن دفاع از حقوق حقه مسلم خود همواره اعلام كرده است كه آمادگي لازم براي مذاكره در زمينه‌هاي مختلف را دارد.

خاوير سولانا نيز در اين ديدار اظهار داشت: ما درخواست داريم كه جمهوري اسلامي ايران بسته ارائه شده را به طور جامع بررسي كرده و ما براي تاريخ، تمدن و فرهنگ ايران احترام خاصي قائليم و تاكيد مي‌كنيم كه حق جمهوري اسلامي ايران را در فناوري صلح آميز به طور كامل به رسميت مي‌شناسيم. وي اظهار داشت: ما در بسته جمهوري اسلامي ايران نكات مشترك مناسبي را يافته ايم كه اين نكات مي‌تواند زمينه مشترك شروع مذاكرات را فراهم سازد.

ديروز نيز سعيد جليلي دبير شوراي عالي امنيت ملي كشورمان در ديدار با سولانا ابراز اميدواري كرد كه ارائه بسته‌هاي متقابل ايران و ‪ ۵ + ۱‬بتواند نقطه اتكاي مناسبي براي آغاز دور جديد مذاكرات جهت رفتن به سوي جهاني آكنده از صلح و امنيت براي همه باشد.

در اين ديدار سولانا تاكيد كرد : شش كشور ضمن استقبال از نكات ارزشمند بسته جمهوري اسلامي ايران، ترديدي براي آغاز گفت وگوها ندارند و خواستار از سرگيري سريعتر مذاكرات درباره مشتركات مورد قبول دو طرف هستند .

در اين مذاكرات نمايندگان ‪ ۵‬كشور روسيه ، چين ، فرانسه ، انگليس و آلمان نيز ديدگاههاي خود را درباره بسته پيشنهادي ايران و شش كشور مطرح و از مذاكره درباره مشتركات دو بسته استقبال كردند.

ديروز همچنين سولانا بعد از ديدار با جليلي به سفارت آلمان رفت تا در يك كنفرانس مطبوعاتي شركت كند.وي در گفت و گو با خبرنگاران با تاكيد بر اينكه ما در وضعيت برد - برد هستيم، گفت: بسته‌هاي پيشنهادي مي‌توانند آغازكننده گفت وگوهاي حقيقي باشند.

امروز همچنين علي لاريجاني رييس مجلس شوراي اسلامي در نشست علني مجلس شوراي اسلامي گفت: مجلس در استيفاي حقوق هسته‌اي ملت با هوشياري و نظارت كامل حضور دارد و بسته پيشنهادي كشورهاي عضو گروه ‪۱+۵‬را بررسي خواهد كرد.

با توجه به مطالبي كه ذكر شد حال بايد منتظر ماند كه آيا اين تاكيد بر اشتراكات و مذاكرات مي‌تواند به اتخاذ تصميمي كه به تعبير وزير امور خارجه ايران مي‌توان از آن به تولد بسته سوم و راه حل تازه از ميان دو بسته پيشنهادي ‪ ۵+۱‬و بسته جامع پيشنهادي ايران - به عنوان نقشه راه تعاملات خارجي ايران -نام برد، منجر خواهدشد يا خير.

رويكرد سازنده ايران به مذاكره در عين ايستادگي به اصول و حقوق ملي، زمينه اين مهم را فراهم آورده است. فرصتي كه ايران آماده بهره برداري از آن است و بايد ديد طرف غربي نيز توانايي استفاده از اين فرصت را دارد يا خير. وزير امور خارجه كشورمان گفت: منتظر دريافت نظرات مشخص ‪ ۵+۱‬درباره بسته ايران هستيم و پاسخ ايران به بسته ‪ ۵+۱‬با توجه به پاسخ منطقي و سازنده ‪ ۵+۱‬به بسته ايران خواهد بود.

پرواضح است كه مسئولين جمهوري اسلامي ايران با پرهيز از هرگونه شتابزدگي در برخورد با بسته پيشنهادي غرب ضمن حفظ اصول با رويكرد منطقي، اين بسته را مورد بررسي قرار مي‌دهند و پاسخي شايسته و در خور به اين پيشنهاد خواهند داد.
 يکشنبه 26 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 199]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن