تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):روزه پرهيز از حرامها است همچنانكه شخص از خوردنى و نوشيدنى پرهيز مى‏كند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826601159




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

استفاده از پوسته تخم‌مرغ در داروسازی !


واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
استفاده از پوسته تخم‌مرغ در داروسازی !
استفاده از پوسته تخم‌مرغ در داروسازی ! محققان دانشگاه تحصیلات تکمیلی کرمان با بهره‌گیری از پوسته تخم‌مرغ نانوکامپوزیتی زیست سازگار را برای انجام واکنش‌های صنایع داروسازی و نفت و پتروشیمی تولید کردند.


به گزارش فرهنگ نیوز؛ در صنایع تولید مواد شیمیایی و دارویی از واکنش‌ها و فرایندهای بسیاری جهت تولید ترکیبات آلی استفاده می‌شود و اغلب این واکنش‌ها به برقراری شرایط پیچیده‌ای برای پیشروی نیاز دارند.
 
زمان انجام برخی از این واکنش‌ها طولانی است و بهره‌وری پایینی دارند و از سوی دیگر استفاده از کاتالیست‌های بعضا سمی و گران‌قیمت در این واکنش‌ها نیز از مشکلات اساسی در این زمینه به شمار می‌رود. ازاین‌رو ابداع و معرفی کاتالیست‌های ارزان‌قیمت و پربازده کمک شایانی را به صنایع داروسازی و شیمیایی خواهد کرد.
 
اخیرا محققان دانشگاه تحصیلات تکمیلی کرمان کاتالیستی را در این زمینه معرفی کردند.

دکتر الهه مصدق از اعضای هیات علمی این دانشگاه، ضمن اشاره به ترکیبات آلی اکتاهیدروزانتان‌ها به‌عنوان یک حد واسط دارویی پرکاربرد، هدف از انجام این طرح را تولید کاتالیست کامپوزیتی سرامیکی مشتق از پوسته تخم‌مرغ با خاصیت مغناطیسی جهت تسریع فرایند تولید حد واسط برای انجام واکنش‌های مورد نظر عنوان کرد.
 
وی با تاکید بر این که استفاده از این نانوکامپوزیت کاتالیستی موجب افزایش بازدهی فرایندهای تولید ترکیبات دارویی می‌شود، خاطر نشان کرد: ‌با کاربردی کردن این کاتالیست مغناطیسی، نیاز صنایع به ترکیبات کاتالیستی سمی و گران‌قیمت مرتفع خواهد شد و این امر موجب کاهش آلودگی‌های زیست‌محیطی و کاهش قابل‌توجه هزینه در صنایع داروی می‌شود.
 
مصدق، با بیان این که در تولید این کاتالیست از پوسته‌ تخم‌مرغ استفاده شده است، ادامه داد: پوسته تخم مرغ بخش عمده‌ای از این نانوکامپوزیت کاتالیستی را تشکیل می‌دهد، از این رو کاهش هزینه‌تولید را به دنبال دارد.
 
این محقق در خصوص نحوه‌ عملکرد و ساختار این نانوکامپوزیت کاتالیستی توضیح داد: پوسته‌ تخم‌مرغ یکی از منابع مهم کربنات کلسیم است که سالانه صدها تن از آن به‌ صورت زباله و بدون هیچ‌گونه عملیات بازیافت دور ریخته می‌شود. ازآنجایی‌که ساختار پوسته‌ تخم‌مرغ متخلخل است، در ابعاد نانومتری سازوکار عملکرد متفاوتی را نسبت به کربنات کلسیم تجاری به نمایش می‌گذارد.
 
مجری طرح با بیان این که نانو پودر مزو متخلخل تخم‌مرغ دارای سطح ویژه‌ بالایی است، اظهار کرد: این امر موجب می‌شود این ماده قابلیت بالایی در جذب انواع فلزات بروز دهد. بنابراین می‌توان از آن به ‌عنوان یک بستر سرامیکی کاتالیستی استفاده کرد.
 
به گفته وی با توجه به نامحلول بودن این ماده در حلال‌های مرسوم آلی، با پوشش دهی نانو پودر پوسته‌ تخم‌مرغ توسط نانوذرات مغناطیسی اکسید آهن می‌توان به قابلیت جداسازی این نانوکامپوزیت پس از اتمام واکنش نیز دست یافت.
 
این محقق به سایت خبری ستاد نانو گفت: در این پژوهش نانو ذرات مزومتخلخل از پوسته‌ تخم‌مرغ سنتز شده و ازآنجایی‌ که این ذرات دارای خاصیت بازی و محافظت کنندگی قوی هستند، قادر هستند در حضور نمک آهن (II) نانوذرات مغناطیسی اکسید آهن را بدون استفاده از جو محافظت کننده و عوامل احیا کننده، سنتز کنند.
 
وی یادآور شد: این کاتالیست زیست سازگار که به تولید نیمه صنعتی نیز رسیده است، علاوه بر صنایع داروسازی، در صنایع نفت و پتروشیمی نیز کاربرد خواهد داشت.
 
محقق طرح تصریح کرد: از نتایج این طرح یک اختراع با عنوان «کاربرد پوسته‌ تخم‌مرغ به ‌عنوان یک کاتالیست زیستی سازگار با محیط‌زیست در واکنش‌ها و تبدیلات آلی» با شماره ثبت 80438 به ثبت رسیده است.
 
نتایج این تحقیقات که حاصل تلاش‌های دکتر الهه مصدق و دکتر اسدالله حسن خانی از اعضای هیأت علمی دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته‌ کرمان و فاطمه سادات حسینی نسب عضو هیأت علمی دانشگاه هرمزگان است، در مجله RSC Advances به چاپ رسیده است.
 

منبع: تسنیم


95/2/28 - 09:10 - 2016-5-17 09:10:15





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن