واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: اصل حرف رهبری درباره زبان انگلیسی چه بود؟
اين روزها برخي با تحريف بيانات رهبر معظم انقلاب در مورد زبان انگليسي، مطالب غلطي را در اختيار مردم و رسانه ها قرار مي دهند. مخصوصا برخي چنين القاء مي کنند که ايشان فرموده اند زبان انگليسي تدريس نشود.
به گزارش نامه نیوز، ايشان کي فرمودند آموزش زبان انگليسي تعطيل شود؟ لب سخنان ايشان اين بود که: علاوه بر زبان انگليسي زبان هاي ديگر هم آموزش داده شود. چرا بايد منحصرا زبان انگليسي ترويج شود؟ ( به تعبير بنده: اگر مردم دو يا سه زبان خارجي را بلد باشند بهتر است يا چند زبان خارجي را بلد باشند؟ )
خوب است يکبار ديگر به بازخواني سخنان رهبر انقلاب بنشينيم.
متن بيانات امام خامنه اي:
من همینجا این حرفی را که گاهی هم گفتهام به مسئولین آموزش و پرورش [تکرار می کنم]؛ شاید به مسئولین محترم فعلی نگفته باشم امّا قبل ها مکرّر گفتهام؛ این اصرار بر ترویج زبان انگلیسی در کشور ما یک کار ناسالم است. بله، زبان خارجی را باید بلد بود امّا زبان خارجی که فقط انگلیسی نیست، زبان علم که فقط انگلیسی نیست. چرا زبانهای دیگر را در مدارس بهعنوان درس زبان معیّن نمیکنند؟ چه اصراری است؟
این میراث دوران طاغوت است، این میراث دوران پهلوی است.
[مثلاً] زبان اسپانیولی؛ امروز کسانی که به زبان اسپانیولی حرف میزنند کمتر از کسانی نیستند که به زبان انگلیسی حرف میزنند؛ در کشورهای مختلف، در آمریکای لاتین یا در آفریقا کسان زیادی هستند. مثلاً میگویم؛ بنده حالا مروّج [زبان] اسپانیا نیستم که بخواهم برای آنها کار بکنم، امّا مثال دارم میزنم. چرا زبان فرانسه یا زبان آلمانی تعلیم داده نمی شود؟
زبان های کشورهای پیشرفتهی شرقی هم زبان بیگانه است، اینها هم زبان علم است.
آقا جان! در کشورهای دیگر به این مسئله توجّه می کنند و جلوی نفوذ و دخالت و توسعهی زبان بیگانه را می گیرند؛ ما حالا از پاپ کاتولیکتر شدهایم! آمدهایم میدان را باز کردهایم و علاوه بر اینکه این زبان را کردهایم زبانِ خارجیِ انحصاریِ مدارسمان، مدام داریم میآوریمش [در مقاطع] پایین؛ در دبستان ها و در مهدِکودکها! چرا؟
ما که میخواهیم زبان فارسی را ترویج کنیم، باید یک عالَم خرج کنیم و زحمت بکشیم. [وقتی] کرسی زبان را در یکجا تعطیل می کنند، باید تماس های دیپلماتیک بگیریم که چرا کرسی زبان را تعطیل کردید. نمی گذارند، اجازهی دانشجو گرفتن نمی دهند، امتیاز نمی دهند، برای اینکه زبان فارسی را یکجا می خواهیم ترویج کنیم؛ آنوقت ما بیاییم زبان آن ها را خودمان با پول خودمان، با خرج خودمان، با مشکلات خودمان ترویج کنیم.
این عقلائی است؟ من نمیفهمم! این را داخل پرانتز گفتم، برای اینکه همه بدانند، توجّه کنند. [البتّه] نمیگویم که فردا برویم زبان انگلیسی را در مدارس تعطیل کنیم؛ نه، حرف من این نیست؛ حرف این است که بدانیم چهکار داریم میکنیم؛ بدانیم طرف میخواهد چگونه نسلی در این کشور پرورش بیابد، و با چه خصوصیّاتی.
پ ن۱: ملت دو زبان خارجي بلد باشند بهتر است يا يک زبان خارجي؟
پ ن ۲: زبان خارجي منحصر در زبان انگليسي باشد بهتر است يا اگر ساير زبان ها هم ترويج شود خوب است؟
پ ن۳: ايا انحصاري بودن زبان خارجي در زبان انگليسي از ميراث هاي دوران طاغوت نيست؟
متن کامل سخنان معظم اله در این موضوع
منبع: الف
۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۲۱:۵۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]