واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: مسابقات آسيايي و جهاني ورزشهاي زورخانهاي
ورزشكاران باستاني كار ايران تيرماه امسال در مقر يونسكو در كشور فرانسه به اجراي حركات ورزشي ميپردازند.
فرهاد طلوع كيان دبير فدراسيون ورزش پهلواني و زورخانهاي با بيان مطلب بالا، افزود: هم اكنون رشته باستاني و زورخانهاي جايگاه واقعي خود را در كشور پيدا كرده است و هر روز شاهد رشد و توسعه اين رشته در سطح كشور و در بين جوانان هستيم.
وي افزود: در مسابقات باستاني خردسالان كشور 15 استان شركت كرده بودند كه اين آمار نشان دهنده گسترش اين رشته در جامعه است و خوشبختانه خردسالان هم به طرف رشته باستاني گرايش پيدا كردهاند.
وي تصريح كرد: هم اكنون 35 كشور عضو فدراسيون بينالمللي زورخانه اي و پهلواني هستند كه در مجموع آمار خوبي براي اين رشته محسوب مي شود؛ از طرفي پس از گشايش زورخانه تاجيكستان، دومين زورخانه بين المللي تيرماه در كشور افغانستان راهاندازي خواهد شد.
وي در مورد برنامه هاي فدراسيون پهلواني و زورخانهاي گفت: دومين دوره مسابقات آسيايي زورخانهاي از يكم مردادماه در كشور نپال برگزار خواهد شد و اوايل مهرماه رويداد مهم قهرماني جهان در كشور كره جنوبي برگزار ميشود كه ما هم برنامه گسترده اي براي اين پيكارها تدارك ديدهايم.
احياي ورزش باستاني
رييس فدراسيون ورزش پهلواني و زورخانه اي با بيان اينكه توسعه ورزش ملي باستاني و زورخانه اي جز با
عزم ملي امكان پذير نيست، گفت: احياء اين رشته ورزشي را رسالت فدراسيون ميدانيم.
عليرضا صفارزاده با بيان اين كه ورزش هاي زورخانه اي ريشه در تاريخ ايران دارد، به تاكيد مقام معظم رهبري مبني بر توسعه همه جانبه ورزش هاي بومي محلي به ويژه ورزش باستاني اشاره كرد و گفت: رسالت ما احياء، اعتلا و توسعه اين رشته ورزشي در داخل و خارج از كشور است، چرا كه معتقديم اين رشته ورزشي متعلق به تاريخ و فرهنگ ايران است.
وي تقويت ساختار مديريتي را يكي از اساسي ترين راهكارهاي احياء و اعتلاي اين رشته ورزشي دانست و افزود: حركت توسعه در نخستين گام نيازمند تحول مديريتي در همه سطوح بود، بنابراين تغييرات در نخستين فرصت در سطح روساي كميته ها و هياتهاي ورزشي صورت گرفت.
وي با بيان اين كه ورود به عرصه تحول و توسعه، روزمرگي بر نميتابد، گفت: چشمانداز 20 ساله و طرح جامع احيا و گسترش اين رشته را تدوين و در دست اجرا داريم.
صفارزاده تقويت زير ساخت ها، احداث زورخانهها و امكانات جديد را يكي از اقدامات اساسي فدراسيون در زمينه گسترش اين رشته در سطح كشور دانست و افزود: به دليل كم توجهي كه در سال هاي اخير نسبت به اين رشته صورت گرفته بود، تمامي امكانات نرم افزاري و سخت افزاري (اعم از زورخانهها، لوازم وتجهيزات، مربيان،مرشدان وداوران) مستهلك شده بود كه در آغاز كار با رايزني هايي كه با استانداران داشتيم، مقرر شد كه احداث زورخانه هاي جديد در دستور كار قرار گيرد. وي با تاكيد بر اين كه احياي اين رشته ورزشي نيازمند عزم ملي است، گفت: براي دستيابي به توسعه همه جانبه بايد همه ارگان ها، نهادها، سازمان ها و وزارتخانه ها دراين حركت مهم و بزرگ سهيم شوند.
وي افزود: در اين راستا 39 ارگان ، نهاد و وزارتخانه كه توانمندي سهيم شدن در اين امر خطير و مهم را دارند، شناسايي شدند كه از اين تعداد برخي شان به عنوان نهادهاي هدف و برخي ديگر به عنوان نهادهاي پشتيبان در برنامهريزي توسعه اي فدراسيون تقسيم شدند.
وي، تقويت فعاليت هاي برون مرزي را يكي از راهكارهاي معرفي فرهنگ اصيل ايراني دانست و گفت: حضور در مسابقات ورزش هاي سنتي جهان به ميزباني كره و مسابقات آسيايي نپال و ثبت اين رشته در يونسكو از جمله فعاليتهاي فرا مرزي فدراسيون در اين زمينه بوده است.
وي از زورخانه به عنوان نماد فرهنگي اثرگذار در جامعه پيشين ايران نام برد و افزود: با توجه به اهميت زورخانه ها در تصميم گيري هاي اجتماعي و نقش تاثير گذار پهلوانان در تصميم سازي ها، استعمار حاكم در آن سال ها براي تخريب اين رشته اقدامات بسياري صورت داد.
در واقع تا حدودي اين تبليغات منفي موثر نيز واقع شد. بنابراين براي از بين بردن اين چهره كاذب و دور از واقعيت، نيازمند اقدامات فرهنگي و تبليغي بسيار گستردهاي هستيم. وي از برگزاري جشنواره فيلم هاي كوتاه در اين رشته ورزشي خبر داد و افزود: اين جشنواره سيزدهم رجب برگزار خواهد شد.
وي درباره مسائل و مشكلات مرشدان و زورخانه دارها، گفت: برنامه ويژهاي را درباره بيمه اين قشر در دست اجرا داريم و با صندوق حمايت از پيشكسوتان هماهنگي داشتهايم اما تا اجرايي شدن آن نياز به زمان بيشتري داريم.
يکشنبه 26 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 219]