واضح آرشیو وب فارسی:مهر: مهر گزارش میدهد؛
روابط عمومی ویترین مجموعه کاری/جایگاه مدیریت افکار در سراب فکری
شناسهٔ خبر: 3659988 - دوشنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۳:۰۲
استانها > آذربایجان شرقی
تبریز – ۲۷ اردیبهشت ماه روزی است که به عنوان روز ارتباطات و روابط عمومی نام گذاری شده و نیاز است این روز فرصتی باشد تا نقش و جایگاه روابط عمومی را به عنوان هنر هشتم مرور کنیم. خبرگزاری مهر – گروه استانها، اسد بابایی: اهمیت جایگاه روابط عمومی در عصر ارتباطات و در دورانی که اطلاع رسانی در همه عرصه ها پیشتاز است، دوچندان شده است به گونه ای که موفقیت سازمانها، ادارات و شرکتها و دوامشان در عرصه فعالیتهای تخصصی به عملکرد روابط عمومی های آن وابسته است. روابط عمومی مدون و برنامه ریزی شده یکی از ابزارهای قوی مدیریت افکار است، روابط عمومیها به عنوان اصلیترین حلقه ارتباط بین مدیران و کارکنان بوده و مسئولیت های خطیری در این زمینه بر عهده دارند. به همین دلیل توجه ویژه به روابط عمومی، به عنوان نهادی که میتواند به صورت نظام مند، برنامه ریزی شده و سنجیده در جهت ایجاد، حفظ و گسترش تعامل و تفاهم مدیران با کارکنان اقدام کند، بسیار حائز اهمیت است. ولی متاسفانه در ایران روابط عمومی در سراب فکری مدیران قرار دارد و به عنوان کار تخصصی به آن نگاه نمی شود بلکه در حد انجام کارهای مربوط به تشریفات ادارات و حتی کارهای شخصی توسط بعضی مدیران ضعیف تعریف می شود.
جایگاه روابط عمومی در ایران مدیر روابط عمومی امور مالیاتی آذربایجان شرقی و مدرس دانشگاه در گفتگو با خبرنگار مهر می گوید: با توجه به شرایط اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی کشور ما، حرفه روابط عمومی نتوانسته است به عنوان یک نیاز اجتماعی حقیقی، خود را آن گونه که شایسته است نشان دهد. حسن اسدزاده شهیر می افزاید: روابط عمومی در ایران به مانند یک کالای لوکس و حرفه ای، می ماند که بیشتر با ظواهر و با جلوه های تبلیغی خود را نشان می دهد و آن چیزی نیست که فرآیند اطلاع یابی و اطلاع رسانی را براساس تئوری ها و استقلال حرفه ای و یا براساس منطق و نیاز سازمانها انجام دهد و با محدودیت هایی رو به رو است از جمله این محدودیت ها، حقوقی، انسانی، ساختاری و اجتماعی است که اجازه نمی دهد روابط عمومی به معنای واقعی و مبنی بر دانش و حرفه ای که اساس فعالیتش نیاز اجتماعی و پاسخ به نیازهای ناشی از تقاضای اقشار و گروه ها باشد. وی سپس ادامه می دهد: در واقع روابط عمومی به طور منطقی و جهانی باید پلی باشد بین سازمان ها و مخاطبان که این چنین نیست و اساس کار روابط عمومی در ایران تبلیغاتی است. روابط عمومی ما نیازمند بازنگری وسیع و همه جانبه می باشد و باید زیرساخت های علمی و فکری در دانشگاهها به وجود بیاید و ما خودمان تولیدکننده تئوری باشیم تا بتوانیم در عرصه بین المللی با دیگران به رقابت بپردازیم.
داشتن یک روابط عمومی کارآمد لازمه پیشرفت دستگاه اجرایی است مدیر روابط عمومی جمعیت هلال احمر استان نیز در این خصوص با تبریک روز روابط عمومی به خبرنگار مهر می گوید: نقش روابط عمومی ها در دنیای امروزی که وسیله های ارتباطی بویژه فضای مجازی و شبکه های اجتماعی بصورت فزاینده و سرسام آور در حال گسترش است غیر قابل انکار است. علی شهودی سپس می افزاید: هر گونه تعلل و کندی موجب عقب ماندن از قافله پیشرفت که با سرعت زیادی در حال حرکت هست خواهد بود. وی ادامه می دهد: داشتن یک روابط عمومی به روز و کار آمد لازمه پیشرفت یک دستگاه اجرایی است. روابط عمومیها در راستای ارتقای اطلاع رسانی صحیح به مردم تلاش کنند مدیر روابط عمومی کمیته امداد استان نیز در گفتگو با خبرنگار مهر می گوید: روابط عمومی ها باید در راستای ارتقای اطلاع رسانی صحیح به مردم تلاش کنند. بهروز شریف سپس با تاکید بر اینکه انعکاس موثر خدمات کمیته امداد به مددجویان باعث اعتماد مردم به این نهاد می شود، ادامه می دهد: کمیته امداد نهادی الهی و انقلابی است و انعکاس شفاف فعالیت های آن باید افکار عمومی را اقناع و آنان را به انجام کارهای خیر ترغیب کند. وی سپس می گوید: روابط عمومی باید در راستای ارتقای اطلاع رسانی صحیح، شفاف و بهنگام از فعالیت های کمیته امداد به مردم تلاش کند.
شریف تصریح می کند: روابط عمومی باید منتقل کننده نظرات افکار عمومی به مدیران باشد و سنجش نظرات افکار عمومی در مورد عملکرد کمیته امداد می تواند به شناسائی و آگاهی از نحوه تفکر مردم و رفع نقاط ضعف و قوت عملکرد این نهاد موثر باشد. مدیر روابط عمومی کمیته امداد امام خمینی(ره) آذربایجان شرقی با بیان اینکه افکار عمومی باید نسبت به وضعیت فقرا و نیازمندان جامعه حساسیت داشته باشد، اظهار می کند: روابط عمومی این نهاد تلاش می کند با اعتماد سازی، دیدگاههای افکار عمومی را نسبت به کمیته امداد مثبت کند. شریف ضمن تبریک روز ارتباطات و روابط عمومی و تقدیر از رسانه های محلی استان، ادامه می دهد: خدمات و فعالیت های کمیته امداد به نیازمندان و مددجویان ضمن حفظ حرمت و عزت نفس آنان باید به نحو احسن در رسانه های محلی انعکاس یابد. اهمیت جایگاه روابط عمومی در عصر ارتباطات و در دورانی که اطلاعرسانی در همه عرصهها پیشتاز است، دوچندان شده است و نیاز است مدیران نهادها و سازمان ها توجه ویژه ای به راتقای جایگاه روابط عمومی ها داشته باشند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]