واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
هراس اسرائیل از افزایش حضور ایران در سوریه
روز نو : این سایت می نویسد:"چندین دیپلمات سابق در خاورمیانه در این باره باور دارند که نفوذ ایران افزایش یافته است و این موضوع اسرائیل را بیش از هر زمان دیگری نگران کرده است. در طول پنج سال جنگ خونین داخلی در سوریه بیش از 250 هزار نفر جان خود را از دست داده اند. اسرائیل در این میان مدعی است که هیچ استراتژی روشنی درباره این جنگ ندارد جز آن که جانب بی طرفی را حفظ کند. با این حال، واقعیت آن است که رشد نفوذ منطقه ای دشمن اسرائیل یعنی ایران برای محافظت از متحد خود در منطقه یعنی بشار اسد رییس جمهوری سوریه کمک می کند. "تزوی ماگن" یکی از دیپلمات های پیشین اسرائیلی و یکی از پژوهشگران ارشد در موسسه امنیت ملی اسرائیل می گوید:"اسرائیل باور دارد که با تهدید در سوریه مواجه است و آن رشد نفوذ ایران و شبه نظامیان وابسته به آن به خصوص حزب الله است. اسرائیل با افزایش قدرت روزافزون ایران در منطقه و سوریه نگرانی دارد".
به گزارش خرداد، این سایت اشاره می کند که اگرچه هیچ دوستی میان اسد و اسرائیل وجود نداشته است اما در سال های زمامداری او مرزهای اسرائیل و سوریه آرام و نسبتا پایدار بوده است به خصوص در بلندی های جولان همین موضوع سبب شده بود تا سیاستگذاران اسرائیلی به دولت سوریه به دیده یک "دشمن شناخته شده" و گزینه ای امن تر از هر بازیگر جدید بالقوه ای بنگرند و او را به یک دولت متتخب دموکراتیک و یا به گروه های اسلامگرا ترجیح دهند".
این سایت اشاره می کند که علیرغم آن که برخی از سیاستگذاران اسرائیلی خوشحال هستند که نیروهای حزب الله لبنان در سوریه شبه شهادت می رسند اما واقعیت آن است که اسرائیل نگرانی هایی را درباره ارزش افزایش تجربیات نظامی نیروهای باقی مانده حزب الله در مبارزه در کنار نیروهای ارتش سوریه دارد. یک مقام ارشد سابق دفاعی اسرائیل می گوید که کار روس ها با ایرانی ها و حزب الله نیز یک تهدید برای اسرائیل است. "راتن بن باراک" مدیر سابق بخش استراتژیک وزارت سیاستگذاری اسرائیل می گوید:"با این حال، اسرائیل می تواند از سوی دیگر با روسیه به عنوان طرفی که نیروهای مهارکننده است رایزنی داشته باشد".
این سایت در ادامه اشاره می کند که در طول تاریخ روباط میان اسرائیل و روسیه پیچیده بوده است و در این باره می نویسد:"مسکو از تاسیس رژیم اسرائیل در سال 1948 میلادی پشتیبانی کرد و سپس پس از جنگ اسرائیل با کشورهای عربی در سال 1967 و 1973 میلادی اسرائیل را تهدید به حمله کرد. ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسهی نیز به رابطه مثبت با اسرائیل متمایل بوده است. او تنها رهبر روسیه است که از سرزمین های اشغالی بازدید کرده است. در سال 2014 میلادی، هیئتی از نمایندگان اسرائیلی و خاخام ها از کریمه دیدار کردند. "ماگن" دیپلمات پیشین اسرائیلی اشاره می کند که یکی از علل اصلی نزدیکی بیش تر اسرائیل به روسیه آن است که امریکا در دروان اوباما از اسرائیل دورتر شده است. اسرائیل هم چنین در حال هماهنگی با روسیه در مورد مسائل مختلف از جمله استفاده از حریم هوایی سوریه بوده تا اجازه دهد جنگنده های اسرائیلی فرصت برای حمل و نقل و انتقال احتمالی تسلیحات از نیروهای حزب الله را بگیرند".
این سایت در بخش دیگری از گزارش خود اشاره می کند که روابط عمیق حزب الله و اسد در کوتاه مدت اسرائیل را تهدید نمی کند اما اگر اسد پیروز شود حزب الله و حضور ایران می تواند رد شدن از خط قرمز تعیین شده اسرائیل باشد. "بن بارک در این باره می گوید:"در آن زمان این موضوع تهدید گسترده تری علیه ما (اسرائیل) خواهد بود". این سایت دذ ادامه اشاره می کند که تهدید متوجه از حانب حزب الله و مستشاران ایرانی در امتداد مرزهای شمالی اسرائیل آن رژیم را مجبور به نزدیکی و ارتباط با گروه های تروریستی مخالف اسد از جمله جبهه النصره کرده است. "یوری لوبرانی" مشاور سابق اسرائیلی می گوید:"هرگز نمی گذاریم که دیگران ما را به جانب داری از یک طرف جنگ متهم کنند. در نتیجه، همواره با هر دو طرف صحبت می کنیم. ارتباطات محدود شده با گروه های شورشی را حفظ می کنیم چرا که اجازه می دهد تا از وضعیت آگاه و مطلع باشیم".
تاریخ انتشار: ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۰۶:۴۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 105]