واضح آرشیو وب فارسی:برنا نيوز: سازمان جنگلها 10 برابر وزارت نيرو آب تامين مي كند
معاون وزير جهادكشاورزي با اشاره به تعهد وزارت نيرو مبني بر استحصال 10 ميليارد مترمكعب آب تا سال1400 گفت: درصورت تأمين اعتبار مناسب سازمان جنگلها قادر به تأمين 10 برابر اين ميزان معادل 100 ميليارد مترمكعب آب خواهد بود.
به گزارش خبرنگار اقتصادي برنا، "فرود شريفي"- رييس سازمان جنگلها، مراتع و آبخيزداري كشور- در نشست خبري "روز جهاني بيابان زدايي" گفت: هم اكنون ميزان استحصال آب كشور نزديك به 100 ميليارد مترمكعب است كه اين ميزان با انجام عمليات آبخيزداري و استحصال مناسب آب به راحتي قابل افزايش به 200 ميليارد متر مكعب خواهد بود.
وي فرسايش سالانه خاك را 250 ميليون مترمكعب عنوان كرد و افزود: با اين ميزان رسوب مي توان 5 سد 50 ميليون متر مكعبي را پر كرد.
شريفي با بيان اينكه از كمتر از 10درصد نزولات جوي در كشور استفاده مي شود، افزود: هم اكنون ميزان برداشت محصول به ازاي هر مترمكعب آب 6/0 تا 7/0 كيلوگرم است كه با بهره وري مناسب اين ميزان به 20 برابر افزايش مي يابد.
وي تصريح كرد: با يك حركت جدي مي توان بهره وري 40 درصدي آبياري دركشور را به 70 درصد رساند كه به تبع آن ميزان توليد محصولات كشاورزي افزايش مي يابد.
معاون وزير جهادكشاورزي از توزيع 250 ميليارد تومان اعتبار از ابتداي سال جاري خبرداد و گفت: اين ميزان اعتبار از محل حوادث غيرمترقبه و در جهت جلوگيري از خسارت احتمالي توليد به صورت استاني توزيع شده است.
وي با اشاره به لايحه 2 هزار ميليارد توماني دولت براي جبران خسارت خشكسالي و سرمازدگي افزود: يك هزار ميليارد تومان از اعتبار فوق مختص سازمان جنگلها است كه صرف مبارزه با بيابانزدايي و استحصال مناسب آب مي شود.
شريفي خريد دام مازاد عشاير و تامين آب شرب روستاييان از طريق تانكرهاي آب رساني را از ديگر اقدام هاي سازمان در سال جاري عنوان كرد و گفت: خريد علوفه از ديگر اهداف سازمان جهت مبارزه با خشكسالي است كه در اين راستا يك ميليون تن جو نيز از خارج وارد مي شود.
وي در خصوص ميزان تحقق برنامه هاي بيابانزدايي در سازمان جنگلها اظهارداشت:براساس قانون برنامه چهارم سازمان جنگلها موظف به كنترل 5/1ميليون هكتار از مجموع 4/6 هزار هكتار از كانونهاي بحراني است كه به دليل اختصاص 20 درصدي اعتبارات، انجام عمليات فوق با مشكل روبرو است.
رييس سازمان جنگلها مراتع و آبخيزداري كشور اجراي لايحه آبخيزداري و آبخوانداري را مستلزم تصويب در مجلس هشتم دانست و افزود: تصويب اين لايحه بخشي از انتظارات سازمان جنگلها را مي تواند برطرف سازد.
وي با تاكيد بر مشاركت مردمي در اجراي پروژه هاي بيابان زدايي گفت:با استفاده از كمكهاي فني و اعتباري و تسهيلات بلندمدت يارانه اي در 10 سال اخير 230 هزار هكتار از بيابانهاي كشور بيابان زدايي شده است.
شريفي به مهمترين آثار اقدامات بيابان زدايي و كنترل فرسايش بادي در كشور اشاره كرد و گفت: تثبيت ماسه هاي روان و جلوگيري از بياباني شدن در 5 ميليون هكتار از عرصه هاي منابع طبيعي، ايجاد بيش از 2ميليون هكتار جنگلهاي دست كاشت بياباني همراه با ايجاد 54 پارك جنگلي بياباني به مساحت بيش از 6 هزار هكتار، حفاظت، كاهش وكنترل خسارات ناشي از فرسايش بادي بر تاسيسات زيربنايي، اقتصادي،اجتماعي،فرهنگي و توليدي، همراه با اثرات وسيع اكولوژيكي اقتصادي، اجتماعي از جمله حدود 9 هزار كيلومتر خطوط مواصلاتي و راه و راه آهن از جمله اقدامات دستاوردهاي سازمان در اين بخش است.
وي درخصوص سياستهاي اجرايي سازمان درسال 87 گفت: رعايت اصول جامع نگري و مشاركت پذيري مردم و بهره برداران ودستگاههاي دولتي در تهيه و اجراي طرحهاي مديريت مناطق بياباني، بازنگري و به روز كردن بخش برنامه ريزي طرحهاي مصوب قديمي، كاهش فاصله تهيه و تصويب و اجراي طرحهاي بيابانزدايي استفاده از پتانسيل هاي بالقوه مناطق بياباني در تهيه طرحها، اعلام نيازهاي تحقيقاتي كاربردي به مراكز تحقيقاتي و پژوهشي و تعيين تكاليف طرحهاي بيابانزدايي كه در سنوات گذشته تهيه شده ولي به دليل وجود برخي اشكالات به تصويب نرسيده است.
در ادامه "ناصر مقدسي"-معاون مناطق خشك و نيمه خشك سازمان جنگلها، مراتع و آبخيزداري كشور-حفظ مراتع و جنگلهاي موجود را از اولويت هاي سازمان ذكر كرد و گفت: استفاده از روشهاي صحيح كشت نظير عدم شخم در جهت شيب، اصلاح روشهاي آبياري تبديل اراضي ديم به مراتع از عمده اهداف سازمان جنگلها در جهت حفظ و جلوگيري از تخريب منابع طبيعي موجود محسوب مي شود.
وي اضافه كرد: بالغ بر 5/1 ميليون هكتار از اراضي ديم كه در معرض تخريب قرار دارند به مراتع دايمي مشجر تبديل مي شود.
مقدسي با بيان اينكه با اعتبارات محدود امكان پوشش تمام اراضي وجود ندارد افزود: 6 ميليون هكتار از اراضي كشور، مراكز مسكوني و صنعتي را تهديد مي كند كه اعتبارات فعلي جوابگوي اين سطح نيست.
مقدسي در ادامه با اشاره به عضويت ايران در كنوانسيون بين المللي بيابان زدايي گفت: از ديد اين كنوانسيون ايران يكي از كشورهاي موفق در زمينه بيابانزدايي است.
معاون مناطق خشك و نيمه خشك به مهمترين اقدامات انجام شده در زمينه كنترل بيابان زدايي اشاره كرد و افزود: تهيه برنامه اقدام ملي بيابان زدايي ايران و ارايه به كنوانسيون فوق در سال 83 ،تعيين و كاليبراسيون شاخصها و معيارهاي بيابانزدايي براساس ويژگي هاي خاص اكولوژيكي به اجتماعي و اقتصادي، تشكيل كميته ملي بيابان زدايي، تهيه و تصويب مرحله اول و دوم پروژه بزرگ بين المللي ظرفيت سازي و غيره از ديگر دستاوردهاي ايران در جهت كنترل بيابان زدايي محسوب مي شود.
يکشنبه 26 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برنا نيوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 125]