واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: آزادی دهها زن و کودک از چنگال بوکوحرام
دولت کامرون روز شنبه از آزادی ده ها زن و کودک اسیر گروه تروریستی بوکوحرام و نیز بازداشت پنج تروریست ارشد این گروه به دست نیروهای چند ملیتی خبر داد.
به نقل از رویترز، «عیسی چیروما» سخنگوی دولت کامرون با اعلام این خبر گفت: در اوایل ماه جاری میلادی حمله ای به یکی از مقرهای بوکوحرام در جنگل ماداویا واقع در شمال کامرون تدارک دیده شد که در نتیجه آن 28 کودک و دست کم هشت زن از چنگال این گروه تروریستی آزاد شدند.
وی افزود: بوکوحرام پس از فرار از حملات در نیجریه به این جنگل آمد و با ایجاد اردوگاه جدید، اقدام به آموزش دختران جوان و زنان برای اجرای عملیات انتحاری کرد.
سازمان عفو بین الملل در گزارشی اعلام کرده است که از زمان آغاز فعالیت بوکوحرام (7 سال پیش) تا کنون بیش از 20 هزار تن به دست این گروه تروریستی کشته شده اند.
یکی از اقدامات بارز این گروه، آدم ربایی به ویژه ربودن دختران جوان و اجبار آنها به نکاح با اعضای تکفیری این تشکیلات تروریستی و نیز آموزش زنان برای انجام عملیات های انتحاری است.
این گروه که در نیجر، چاد و شمال کامرون نیز فعال است همچنین بیش از یک میلیون نفر را مجبور به ترک خانه های خود در این کشورها کرده است.
یک مقام امنیتی- اطلاعاتی بلند پایه نیجریه که خواست نامش فاش نشود، روز جمعه گفت: بوکوحرام ضربه شدیدی متحمل شده است اما هنوز به فعالیت های تروریستی خود ادامه می دهد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، وی افزود: ما نتوانسته ایم عملیات خود را در منطقه بین نیروهای ارتش چاد و نیجریه هماهنگ کنیم و آنها به خوبی از این نقطه ضعف ما استفاده کرده اند و حملاتشان را افزایش داده اند. اگر ما کشورهای همسایه بتوانیم همکاری های نظامی خود را گسترش و هماهنگ کنیم، آنگاه بوکوحرام خیلی زود فرو می ریزد.
اظهارات این مقام نیجریه ای در حالی بیان می شود که «فرانسوا اولاند» رئیس جمهوری فرانسه در سفر به این کشور درباره ادامه فعالیت های گروه تروریستی بوکوحرام ابراز نگرانی کرد.
اولاند گفت: متاسفانه این روزها شاهد آن هستیم که بر خلاف فشارهای نظامی بین المللی و همچنین اقدامات دولت های آفریقایی، تهدید گروه تروریستی بوکوحرام همچنان به قوت خود باقیست و من در این باره بسیار نگران هستم.
رئیس جمهوری فرانسه که در نشست خبری مشترک با محمد بوهاری همتای نیجریه ای خود به پرسش های خبرنگاران پاسخ می داد، افزود: نتایج مبارزه با بوکوحرام تحسین برانگیز و قابل توجه است، چرا که آنها در بسیاری از موارد مجبور به عقب نشینی از مواضع خود شده اند، اما متاسفانه این گروه تروریستی همچنان یک تهدید محسوب می شود.
نیجریه و کشورهای همسایه این کشور (چاد، نیجر، کامرون و بنین) سال گذشته توافق کردند که ارتشی متشکل از هشت هزار و 700 نظامی، پلیس و پرسنل غیرنظامی را برای نبردی گسترده تر با بوکوحرام و تحت حمایت اتحادیه آفریقا ایجاد کنند.
بوکو حرام در زبان محلی (هوسه) به معنی «تحصیل غربی حرام» است. نام رسمی عربی این گروه «جماعة أهل السنة للدعوة والجهاد» است که در شمال نیجریه متمرکز شده و خواستار تعطیلی تمامی مدارس نوین و تحمیل احکام شریعت مورد نظر این فرقه تکفیری بر تمامی 36 ایالت نیجریه است. این گروه در سال 2002 تأسیس شده و پیشتر با شبکه القاعده ارتباط داشت، اما در مارس 2015 با ابوبکر بغدادی بیعت کرد و نام خود را به ولایت غرب آفریقای داعش تغییر داد.
منبع : ايــرنا
تاریخ انتشار: ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۰۹:۱۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]