تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 15 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع): آيا به شما بگويم كه مكارم اخلاق چيست؟ گذشت كردن از مردم، كمك مالى به برادر (دينى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1838126866




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

با رئیس جمهوری ترامپ، چه برسر دنیا خواهد آمد؟


واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
با رئیس جمهوری ترامپ، چه برسر دنیا خواهد آمد؟
با رئیس جمهوری ترامپ، چه برسر دنیا خواهد آمد؟ ظهور دونالد ترامپ به عنوان نامزد جمهوریخواهان آمریکا در انتخابات ریاست جمهوری، نمایانگر چالشی در برابر زیربنای ائتلاف محافظه‌کار به جای مانده از رونالد ریگان-دولت محدود، محافظه‌کاری اجتماعی و بین‌الملل‌گرایی دمکراتیک- است.


به گزارش فرهنگ نیوز، در واقع، عزیمت ترامپ از اصول اساسی و طولانی مدت محافظه‌گرایی، به ویژه در سیاست خارجی وی قابل تامل است آنجا که وی از یکجانبه‌گرایی صریح و تندی حمایت می کند که رنگ و بوی انزواگرایی نیز می دهد. ترامپ که خود را نسبت به شواهد تاریخی آثار زیانبار این شیوه بی تفاوت نشان داده و گوش ناشنوا دارد، اخیرا شعار «آمریکا در اولویت است» را برای خود برگزیده است؛ شعار جنبش انزواگرایان که مخالف ورود آمریکا به جنگ جهانی بودند برای خود انتخاب کردند تا اینکه حمله به «پرل هاربر» صورت گرفت.

وی ممکن است در این رابطه وسوسه شده و به این باور برسد که مردم آمریکا نیز همگی خواهان حرکت کشورشان در این مسیر است. اما واقعیات عکس این امر را نشان می دهد هر چند که باید پذیرفت آمریکا هر شیوه‌ای برای سیاست خارجی خود در پیش گرفته جز خسران، جنگ‌افروزی و پیچیده شدن معادلات جهانی ارمغانی برای ملل جهان و نظام جهانی به دنبال نداشته است برسد به اینکه سرمایه‌دار بی‌تجربه‌ در سیاستی چون ترامپ حال و هوای یکجانبه‌گرایی نیز در سر بپروراند.

 به عنوان مثال مرکز نظرسنجی «پیو»( Pew) جدیدترین افکارسنجی خود از مردم آمریکا در قبال سیاست خارجی و نقش کشورشان در جهان را منتشر کرد. این نظرسنجی حوزه‌های مهمی در تداوم سیاستها، برخی تغییرات دمکراتیک و شکافهای عمیق بین و حتی درون احزاب سیاسی را آشکار کرد.

در قبال تداوم‌ سیاستها باید گفت که مردم آمریکا بر این باورند(آنگونه‌ که دهه‌های گذشته نیز نشان داده) که تمرکز بر مشکلات داخلی بر سیاست خارجی ارجحیت دارد. هنوز هم یافته‌های نظرسنجی‌ها نشان می دهد که مردم این کشور در اوضاع کنونی احتمالا دیگر پذیرای یکجانبه‌گرایی یا انزواگرایی نیستند. با حاشیه تقریبی 2تا1، مردم آمریکا در این نظرسنجی به صراحت این پیشفرض را رد کردند که کشورشان بدون نگرانی در قبال آنچه که دیگر کشورها در قبال رفتار آمریکاییان می اندیشند، مسیر خاص خود را در قبال امور جهانی در پیش بگیرند و این امر مهر تاییدی بر این باور است که عملکرد واشنگتن به عنوان قدرت هژمونی که خود را در قبال جهان پاسخگو نمی داند، دیگر طرفداران پروپاقرصی در میان مردم این کشور ندارد چرا که جهان امروزی تحت تاثیر بازی و ایفای نقش بازیگران کوچک و بزرگی است که به مانند گذشته دیگر در برابر تحرکات و ولنگاری‌های «کدخدا» بی تفاوت نخواهند مانند و به تبع آن مردم آمریکا ترجیح می دهند که کشورشان در مدیریت امور جهانی با دیگر بازیگران تشریک مساعی داشته باشد. نظرسنجی پیو در عین حال که نشان داد نظرات ترامپ خواهان چندانی در میان مردم آمریکا ندارد، نگرانی در قبال ظهور چین به عنوان قدرتی تاثیرگذار در میان مردم آمریکا کاهش یافته است.

با این حال با وجود آنکه دیدگاه‌های ترامپ و مسیری که وی برای سیاست خارجی خود ترسیم کرده، مورد توجه مردم نباشد، وی از ایفای نقش اصلی حزب خود در این رابطه سخن می گوید. 62 درصد جمهوریخواهان بر این باورند که آمریکا باید اجازه دهد دیگر کشورها خود راسأ به حل و فصل مشکلاتشان بپردازند(بدون مداخله آمریکا که عمدتا نتایج عکس به دنبال داشته است) در حالی که 42 درصد بر این باورند که آمریکا باید منافع متحدانش را نیز در نظر بگیرد. جمهوریخواهان علاقه‌ای به ابعاد اقدامات آمریکا در قبال کشورهای درحال توسعه ندارند. تنها 37 درصد جمهوریخواهان بر این باورند که سرمایه‌گذاری افتصادی جهانی، اقدام مناسبی است چرا که این امر باعث گسترش بازارها و تقویت رشد اقتصادی می شود در مقایسه با 55 درصدی که بر این باورند این اقدام نامناسب است زیرا این امر باعث از بین رفتن مشاغل و دستمزدها می شود. در مقایسه 49 درصد دمکراتها از تعامل اقتصادی جهانی آمریکا در شرایط کنونی حمایت می کنند در حالی که 44 درصد آن را زیر سوال برده‌اند.ن آآن

به زبانی دیگر، مردم آمریکا با ترامپی مواجه هستند که به هر نحوی به دنبال توجیه حزب خود برای پذیرش سیاستهایش در برابر حزب دمکرات هستند که نامزد آنها-هیلاری کلینتون- دستکم به طورعلنی ازعدم راه دادن مسلمانان به خاک آمریکا حمایت نمی کند و به قواعد بین‌الملل‌گرایی آشناست. بین‌الملل‌گرایی نمایانگر روش همکاری با دیگران(دستکم در ظاهر هم شده) است، حال آنکه یکجانبه‌گرایی دارای رنگ و بوی انزواگرایی، تغییری بنیادین محسوب می شود.

تردیدی نیست که مردم آمریکا بیش از آنکه از دولتشان انتظار لشکرکشی و ماجراجویی در اقصی نقاط جهان داشته باشند، انتظار توجه به مشکلات عدیده داخلی و حل و فصل آن را دارند با این حال سردمداران آمریکایی همواره با فریبکاری به دنبال خوراندن این توهم به مردم خود بوده‌اند که واشنگتن بدون پشت کردن به متحدانش از پس مشکلات داخلی‌اش بر می‌آید. به نظر هیچ مدرک و شاهدی وجود ندارد که رهبران آمریکا این ذهنیت خود را تغییر داده یا تمایلی به پذیرش این واقعیت و دست زدن به تغییرات لازم داشته باشند. حال تصور اینکه فردی چون ترامپ در آمریکا به قدرت برسد و با این دیدگاه به دنبال ماجراجویی باشد، چه در انتظار دنیا خواهد بود؟

حامد شهبازی

منبع: فارس


95/2/25 - 14:18 - 2016-5-14 14:18:31





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن