تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 11 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):شتاب کردن در کاری پیش از بدست آوردن توانایی و سستی کردن بعد از به دست آوردن فرصت...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836306787




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آیت‌الله هادوی: برخی پزشکان توصیه‌هایی می‌کنند که حرام است


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: آیت‌الله هادوی: برخی پزشکان توصیه‌هایی می‌کنند که حرام است
یک استاد حوزه، نگاه اسلام نسبت به سلامت را نگرشی مدون و سیستماتیک خواند که می‌تواند نظریه خاص و قابل ارایه به جهان را مطرح کند.
به گزارش نامه نیوز ، آیت الله هادوی تهرانی عصر چهارشنبه در همایش جامعه، انسان، سلامت در دانشگاه قم، گفت: تلقی ما از انسان دارای دو بعد فردی و اجتماعی است و در عرصه سلامت نیز قطعا این سلامت به دو عرصه فردی و اجتماعی تلقی می‌شود.


این استاد حوزه بیان کرد: آن چه از انسان باقی می‌ماند، روح انسان است که این روح در معاد جسمی به جسم باز می‌گردد و این جسم همان جسمی است که در دنیا نیز وجود داشته است.


او گفت: جسم انسان جسم خود او است زیرا تحت هیمنه روح او است زیرا اگر این هیمنه روح نبود، جسم خود انسان محسوب نمی‌شد و این مساله در حکمت متعالیه بیان شده است؛ این مساله در علم پزشکی مطرح است که جسم انسان همیشه در حال تغییر است ولی روح انسان است که این کلیت را حفظ کرده است.


هادوی گفت: درست است که سلامت روح بالاتر از سلامت جسم است ولی بین این دو مقوله، ارتباط موثری واقع شده است؛ آن چه در پزشکی به عنوان روان یاد می‌شود با روحی که در کلام و فلسفه اسلامی ذکر می شود متفاوت است.


این استاد حوزه بیان کرد: در این میان این سوال مطرح می‌شود که آیا نگرش ما به سلامت، یک نگرش سیستمی است یا خیر؟ در طب سنتی، نگاه نسبت به سلامت، نگاهی سیستمی است یعنی در طب سنتی وقتی مزاج‌ها مورد بحث قرار می‌گیرد، همیشه نگاهی سیستمی را مورد نظر قرار داده است.


او گفت: طب جدید، نگاهی موردی و غیر سیستماتیک به سلامت دارد یعنی افرادی که متخصص برخی اجزا هستند ارتباط سیستماتیکی با شقوق دیگر پزشکی ندارند.


هادوی گفت: در بین پزشکان جدید دو نگرش مثبت و منفی نسبت به طب سنتی وجود دارد؛ مشکلی که در زمینه فعالان طب سنتی وجود دارد این است که برخی اوقات با منابع طب سنتی برخورد درستی ندارند و آثار پژوهشی روی آثار گذشتگان انجام نمی دهند.


این استاد حوزه بیان کرد: اگر طرفداران طب سنتی با پزشکانی که این روش را قبول ندارند محافل علمی را تشکیل بدهند تا روش‌های طب سنتی را از مسیرهای تجربی بگذرانند ظرفیت عالی در این زمینه شکل می‌گیرد.


او گفت: مساله سلامت و آن چه در مباحث معنوی و دینی مطرح است، بحث سلامت نیست بلکه بحث سعادت است؛ از نظر اسلام سلامت جسمی امری حاشیه‌یی است ولی سعادت، امری است که در نگرش اسلامی به عنوان اصل مطرح است.


هادوی گفت: یکی از دعاهای امام سجاد (ع) در صحیفه سجادیه، دعا برای سلامت است؛ در این دعا حضرت امام سجاد (ع) بیان می‌کنند که خداوندا نمی‌دانم سلامتی که با آن عبادت تو را به جای آوردم بهتر است یا بیماری که به سبب آن تو مرا خالص کردی و نعمات خاص هدیه دادی؛ در پایان این دعا حضرت سلامت را طلب می‌کنند ولی محدوده سلامت، عالم دنیا است؛ در واقع سلامت ظرفی است که انسان می‌تواند با آن به عروج در این دنیا برسد.


این استاد حوزه بیان کرد: معتقد هستیم که نگاه اسلام و دین به بحث سلامت کاملا سیستمی است که در عرصه نظریه اندیشه مدون اسلام در باب سلامت این رویکرد بیان شده است که در این عرصه باید در عرصه سیستمی در پزشکی نیز ادامه داشته باشد و اگر این نگاه سیستمی نباشد نمی‌توانیم به یک منظومه منظمی از این بحث برسیم.


او گفت: نظریه اندیشه مدون بر این مدعاست اگر در زمینه‌ای از زمینه‌ها به دین مراجعه می‌کنیم، دین یک سری عناصر جهان شمول که وابسته به شرایط نیست را ارایه می‌دهد و به همین شکل نظراتی را ارایه می‌دهد که وابسته به شرایطی بوده که این مساله باعث ایجاد آن شرایط شده است.


هادوی گفت: در این نظریه فلسفه مدونی شامل هستی‌شناسی، خداشناسی و انسان‌شناسی وجود دارد؛ در دیگر وجه این نظریه به اخلاق و خلق و خوی انسانی می‌پردازد.


این استاد حوزه بیان کرد: متاسفانه امروزه در بین برخی پزشکان گرایشی وجود دارد که توصیه‌هایی می کنند که خودشان می‌دانند که این توصیه‌ها از نظر شرعی حرام است ولی علم را بهانه می‌کنند ولی این علم علمی است که بومی نشده است و مطالعه نشده است که این علم آخرین راهی است که می‌توان از آن به سلامت محض رسید.




منبع: ایسنا


۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۴:۴۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن