واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: كامرون: خروج انگليس از اتحاديه ميتواند منجر به جنگ در اروپا شود
نخستوزير انگليس ضمن مخالفت صريح با خروج كشورش از اتحاديه اروپا پيشبيني كرد كه اين رخداد ميتواند منجر به جنگ در اروپا شود. رئيس كميسيون اروپا نيز هشدار داد، خروج انگليس از اتحاديه اروپا پيامدهاي غيرقابل پيشبيني به همراه خواهد داشت.
در شرايطي كه مردم انگليس خود را براي برگزاري همه پرسي خروج از اتحاديه اروپا در 23 ژوئن 2016 آماده ميكنند هشدارها نسبت به عواقب خروج اين كشور از حوزه «يورو» روز به روز افزايش مييابد. ديويد كامرون، نخستوزير انگليس كه خواهان ادامه حضور اين كشور در اتحاديه اروپاست روز دوشنبه در سخنراني خود در لندن، با اشاره به جنگهاي صورت گرفته در قاره اروپا طي قرنهاي گذشته ازجمله دو جنگ جهاني اول و دوم، مدعي شد كه با خروج انگليس از اتحاديه اروپا صلح در اين قاره در معرض خطر قرار گرفته و نميتوان تضميني براي آن قائل شد. نخست وزير انگليس با بيان اينكه تأسيس اتحاديه اروپا كمك كرد كه كشورهاي اين قاره به هم نزديك شوند، نسبت به تهديدات ناشي از گروه تروريستي داعش و روسيه عليه صلح و ثبات در اين قاره هشدار داد. به گزارش روزنامه ديلي تلگراف، كامرون ضمن رد سياست انزواگرايي و بيان اينكه اين سياست هرگز به نفع انگليس نخواهد بود، افزود: «جنگهاي گذشته مؤيد آن است كه انگليس نميتواند خودش را از نتايج وقايعي كه در اروپا رخ ميدهد، مصون بدارد.»
مردم انگليس روز 23 ژوئن در يك همهپرسي عمومي درخصوص ماندن يا خروج از اتحاديه ۲۸ عضوي اروپا تصميمگيري خواهند كرد. اين تصميم مردم انگليس داراي تبعاتي فرامرزي در حوزههاي تجاري، سرمايهگذاري، دفاعي و سياسي خواهد بود. نتايج نظرسنجيهاي مختلف از مردم انگليس نشان ميدهد كه تعداد موافقان و مخالفان با ادامه عضويت اين كشور در اتحاديه اروپا مساوي است. كامرون در ادامه با بيان اينكه خروج از اتحاديه پيامدهاي ناگواري در پي دارد، گفت: «ما اگر از اروپا روي برگردانيم، بهزودي يا بعداً ازآنچه صورت دادهايم پشيمان خواهيم شد. ما هرگاه به اروپا پشت كردهايم هزينههاي خيلي زيادي بابت آن پرداخت كردهايم.» نخستوزير انگليس همچنين با اشاره به وقايع اخير اوكراين و گرجستان به دنبال دخالتهاي روسيه، تصريح كرد كه كشورش در صورت بروز بيثباتي و جنگ در قاره اروپا، از رويدادها در امان نخواهد ماند. اظهارات كامرون درشرايطي است كه سازمان ناتو براي مقابله با تهديدات روسيه، بيش از 6هزار نيرو به كشورهاي شرق اروپا اعزام كرده و به زودي قرار است 4هزار نيروي ديگر نيز به اين تعداد اضافه شوند.
هشدار اروپا
تلاش انگليس براي خروج از اتحاديه اروپا نگراني مقامات اروپايي را در پي داشته و آنها بارها نسبت به عواقب اين اتفاق هشدار دادهاند. ژان كلود يونكر، رئيس كميسيون اروپا روز دوشنبه در مصاحبه با گروه خبري فونكه مدين گروپه با هشدار نسبت به خروج انگليس از اروپا، گفت: «قطعاً خروج انگليس از اتحاديه اروپا پيامدهاي غيرقابل پيشبيني براي همكاري اروپا خواهد داشت اما مطمئنم مردم انگليس تصميم منطقي خواهند گرفت.» وي تأكيد كرد: «تمامي اروپاييها ميخواهند انگليس در اين اتحاديه باقي بماند.» مارتين شولتز، رئيس پارلمان اروپا نيز روز جمعه با ابراز نگراني از اين مسئله گفت كه چنين همهپرسياي همه اروپا را گرفتار دشواريهايي ميكند. پس از سه سال چانهزني انگليسيها با اتحاديه اروپا، ديويد كامرون موفق شد با رهبران 27 كشور اروپايي در جريان نشست بروكسل بر سر مفادي كه به اين كشور همچنان موقعيت ويژهاي را در اين اتحاديه ميدهد، به توافق برسد ولي با اين حال اختلافات عميقي بين احزاب اين كشور بر سر ماندن يا خروج از اتحاديه اروپا به وجود آمده است، حتي ژاپن نيز به انگليس هشدار داده كه با خروج از اتحاديه اروپا جذابيتهاي سرمايهگذاري بينالمللي براي اين كشور از بين ميرود. انگليس ششمين قدرت اقتصادي دنياست كه با خروج آن از اتحاديه اروپا، مشكلات اقتصادي گريبانگير آن ميشود.
تمايل اروپاييها به برگزاري همهپرسي
مقامات اروپايي از اين هراس دارند كه با خروج انگليس از اتحاديه اروپا، مردم ساير كشورها نيز به خروج از اين اتحاديه تحريك شوند. همچنانكه نتايج نظرسنجي آنلاين مؤسسه افكارسنجي انگليسي ايپسوس- موري (Ipsos-MORI) كه ديروز منتشر شد، نشان ميدهد 45 درصد از بيش از 6هزار شهروند كشورهاي بلژيك، فرانسه، آلمان، مجارستان، ايتاليا، لهستان، اسپانيا و سوئد تمايل دارند تا همه پرسي مشابهي در مورد عضويت كشور آنها در اتحاديه اروپا انجام شود.
تاریخ انتشار: ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۲۱:۰۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 140]