واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: تنظيم بنزين تكنرخي روي دو نرخي!
وزير نفت گفته است سهميه را طوري تعيين كنيم كه مردم از سهميه دوم استفاده نكنند / «آمار ما ميگويد 90 درصد ميزان مصرف بنزين از محل سهميههاست» مديرعامل شركت ملي پالايش و پخش اين خبر را اعلام كرد و با پرداختن به آن از مخالفت دولت با بنزين دو نرخي گفت...
نویسنده : وحید حاجیپور
![](http://javanonline.ir/files/fa/news/1395/2/19/227497_592.jpg)
«آمار ما ميگويد 90 درصد ميزان مصرف بنزين از محل سهميههاست» مديرعامل شركت ملي پالايش و پخش اين خبر را اعلام كرد و با پرداختن به آن از مخالفت دولت با بنزين دو نرخي گفت.
به گزارش «جوان»، عباس كاظمي در آخرين روز برگزاري بيست و يكمين دوره نمايشگاه بينالمللي نفت تهران از تصميم مجلس گلايه كرد اما گفت در صورت ابلاغ آن را اجرايي ميكنيم. مجلس شوراي اسلامي در جلسات بررسي لايحه بودجه 95 به دولت تكليف كرده است براي حفظ كارت سوخت بنزين دو نرخي را در دستور كار قرار دهد كه مورد مخالفت وزارت نفت قرار گرفت.
مجلس معتقد است با تعيين سهميه و دو نرخي شدن بنزين استفاده از كارت سوخت دوباره احيا ميشود كه با تحقق اين مهم، امكان بررسي و نظارت دقيق بر مصرف سوخت و كاهش قاچاق همچنان وجود خواهد داشت.
وزير نفت سال گذشته از لزوم فعاليت كارت سوخت و چندي پيش با تغيير 180 درجهاي موضع خود، از لزوم پايان كار كارتهاي سوخت سخن گفت.
در اين ميان، مجلس با مصوبه خود اجازه حذف كارت سوخت را نداد. عباس كاظمي در اين باره گفت: وزير نفت از دو نرخي كردن به دليل تجارب گذشته دوران سهميهاي بودن بنزين اكراه دارد و سهميه را طوري تعيين ميكند كه مردم نخواهند از سهميه دوم استفاده كنند. معاون وزير نفت در شركت پالايش و پخش فرآوردههاي نفتي ادامه داد: 90 درصد از مصرفكنندگان از بنزين سهميهاي با نرخ اول استفاده ميكردند و تجارب گذشته نشان ميدهد كه مصرف كنندگان از نرخ دوم بنزين با اكراه استفاده خواهند كرد.
كاظمی همچنين اظهار داشت: يكي از فعاليتهايي كه قرار است انجام دهيم برندسازي محلهاي عرضه بنزين است كه توقع داريم بيشتر صاحبان پالايشگاه به اين عرصه وارد شوند.
بنزين پتروشيمي
معاون وزير نفت در ادامه در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس، با اشاره به مصرف بنزين پتروشيمي گفت: از اسفند ماه سال 93، پتروشيمي بندر امام توانست با تغيير فرآيند و خوراك خود بنزيني با استاندارد يورو 5 توليد كند كه پس از بررسيهاي صورت گرفته عملاً از مرداد ماه سال 94، ما اين بنزين را مورد استفاده قرار ميدهيم. وي خاطرنشان كرد: من چيزي از مسئولان پژوهشگاه صنعت نفت مبني بر بالا بودن آروماتيك اين بنزين نشنيدهام و نميدانم آنها در اين مورد چه چيزي را اعلام كردهاند و اين را ميدانم كه بنزين توليدي پتروشيمي بندر امام از بنزن پايين و عدد اكتان بالا برخوردار است.
ماليات
كاظمي به موضوع بسته شدن حسابهاي پالايشگاهها به دليل بدهي مالياتي نيز پرداخت و با تأكيد بر اينكه اين شركت به صورت ماهانه ماليات ارزش افزوده و درآمد خود را پرداخت ميكند، گفت: با اين حال اداره دارايي از ما ماليات فروش نفت را طلب ميكند در حالي كه ما نه نفت را ميخريم و نه ميفروشيم، ما نفت را رايگان به پالايشگاه ميدهيم و در مقابل شركت نفت ضامن ميشويم، بايد گفت شله زرد نذري ماليات ندارد كه ماليات فروش نفت را بدهيم.
وي ادامه داد: در واقع ما در مقابل شركت نفت ضامن تحويل نفت به پالايشگاهها ميشويم و وجه ضمانت ما نيز محصولي است كه از پالايشگاه دريافت ميكنيم. وي تصريح كرد: ما ماهانه ۶۰۰ ميليارد تومان ماليات بر ارزش افزوده و ۶ميليارد تومان ماليات بر درآمد ميپردازيم كه اين ميزان را تا كنون پرداختهايم و حاضريم روزانه پرداخت كنيم. وي با اشاره به اينكه حسابهاي شخصي مديران و حسابهاي شركت پالايش و پخش فرآوردههاي نفتي مسدود نشده گفت: شنيدهام كه به دليل اختلاف مالي حساب برخي پالايشگاهها بسته شده است.
هنديها و نوتال
مديرعامل شركت ملي صنايع پتروشيمي نيز در نشست خبري در حاشيه نمايشگاه بيست و يكم در پاسخ به پرسشي مبني بر علاقه هنديها براي سرمايهگذاري در قبال گاز دو سنتي گفت: هنديها متقاضي واحدهاي اوره و آمونياك در چابهار هستند، وزارت نفت قول خوراك را به آنها داده است كه آنها ميتوانند با هر سرمايهگذاري در ايران شريك شوند، اما نرخ گاز آنها همان نرخي است كه به شركتهاي داخلي ارائه ميشود و تا الان هنديها هنوز پاسخي دراينباره ندادهاند. مرضيه شاهدايي تصريح كرد: همه مذاكرات انجام شده با شركتهاي خارجي براي سرمايهگذاري در صنعت پتروشيمي ايران در مرحله تفاهمنامه كلي است، چنانچه بهعنوانمثال توتال هم اعلام كرده علاوهبر بالادست صنعت نفت، قصد دارد در پاييندست يعني صنعت پتروشيمي هم سرمايهگذاري كند، تفاهمنامهاي با ما امضا كرده، اما هنوز اينكه روي چه زنجيرهاي و در چه بخشي و به چه ميزان سرمايهگذاري ميكنند را مشخص نكردهاند.
وي تأكيد كرد: متأسفانه ديگر كشورها ازجمله چين و هند هم در آستانه اقدامات ضد دامپينگ عليه محصولات پتروشيمي ايران به دليل رقابت شركتهاي ايراني باهم و كاهش قيمتها عليه هم در اين بازارها هستند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۲۰:۲۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]