واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مدیرکل صدور پروانه و سرویسهای رادیویی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی:مرزداری الکترونیکی ایجاد شود/امواج رادیویی مرز نمیشناسند
مدیرکل صدور پروانه و سرویسهای رادیویی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با بیان اینکه امواج رادیویی مرز نمیشناسند، گفت: کشورها باید با هم هماهنگ باشند و باید مرزداری الکترونیکی ایجاد شود.
به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان نوشهر، عظیم فرد پیش از ظهر امروز در چهارمین کنفرانس ملی الکترو مغناطیس مهندسی ایران در این شهرستان با بیان اینکه امواج رادیویی کاربردهای مختلفی دارد، اظهار کرد: امواج ارتباطاتی از نعمتهای خدادادی هستند که کاربردهای مؤثر آن را امروز میتوان در تمام علوم ارتباطات و سرویسهای رادیویی ببینیم. وی با اشاره به قدمت 120 ساله امواج رادیویی و نخستین کاربر آن در سال 1897، افزود: با پیشرفت علم، بهتدریج فرکانسهای بالاتر یعنی UHF بهکار گرفته شد. مدیرکل صدور پروانه و سرویسهای رادیویی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با بیان اینکه نخستین ماهواره را روسها در سال 1957 پرتاب کردند، گفت: این ماهواره 92 روز در فضا بود. این مسئول بیان کرد: امروزه پس از 120 سال تحقیق و فناوری در جهان، هزاران محصول الکترومغناطیسی کشف شده است که کاربردهای مختلفی دارند. فرد ادامه داد: امواج رادیویی شبکههای ناوبری هواپیما و کشتیها و حتی خودروها، سیستم جیپیاس و رادارها، هواشناسی و زمینشناسی از جمله کاربردهای امواج مغناطیسی هستند. وی با بیان اینکه تقاضا برای کاربرد امواج رادیویی زیاد است، گفت: اگر این امواج مدیریت نشوند؛ با یکدیگر تداخل پیدا کرده و تفکیک آن سخت است. مدیرکل صدور پروانه و سرویسهای رادیویی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ادامه داد: تقاضا برای طیف رادیویی بسیار است؛ دستگاههای دولتی، اپراتورهای ریز و درشت، عامه مردم، بنگاههای کاری و خصوصی به دنبال امواج رادیویی هستند. این مسئول با اشاره به اینکه امواج رادیویی مرز نمیشناسند و کشورها باید با هم هماهنگ باشند، افزود: باید مرزداری الکترونیکی ایجاد شود و مراقب بود تا تداخل امواج بین کشورها اتفاق نیفتد. فرد بیان کرد: سازمان آیتییو ژنو یکی از سازمانهای اقماری سازمان ملل است و 200 کشور از جمله ایران عضو آن هستند و یکی از وظایف آنها هماهنگی نحوه استفاده از امواج رادیویی است. وی با بیان اینکه از نظر مقررات رادیویی ایران در منطقه سه دنیا قرار گرفته است، افزود: در هر منطقه کاربردهای امواج رادیویی خاصی تعیین میشود. مدیرکل صدور پروانه و سرویسهای رادیویی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با اعلام اینکه نخستین انگیزههای ارتباطات رادیویی از دریا بهدست آمد و باید از فرکانسها پاسبانی کرد، گفت: سازمان تنظیم مقررات برای هماهنگی استفاده امواج رادیویی بخش صدور پروانه را دارد و در همین رابطه نیز 9 منطقه اداری در کشور راهاندازی شد. فرد با اشاره به ترافیک پروانههای سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی که بین 138 تا 170 است، اظهار کرد: 77 درصد ایستگاههای رادیویی کشور تکرار کننده هستند. وی در پایان با بیان اینکه 9 باند فرکانسی lora یعنی فرکانسهای بالاتر برای آینده داریم، گفت: استفاده بهینه از منابع فرکانسی، تأمین نیاز طیفی بخشهای مختلف با رعایت اولویت، حمایت از تولید و تحقیقات فناوری و حمایت از فناوریهای روز و کارآمد از جمله اهداف این سازمان است.
انتهای پیام/86019/ع30
95/01/25 :: 13:20
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]