واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: چالشهاي پيشروي ديميتري مدودف در زمينه سياست خارجي - ترجمه: مهردخت مهاجراني
ديميتري مدودف، ديپلمات تازهكار، در حالي بر كرسي رياستجمهوري روسيه تكيه ميزد كه كوهي از چالشها در حيطه سياستخارجي، روسيه را در برگرفته است. بعضي از موضوعاتي كه مدودف بهعنوان رئيسجمهور روسيه، جانشين ولاديمير پوتين، در حوزه بينالملل با آنها روبهرو خواهد شد، از اين قرار است.
توسعه ناتو
طي اجلاس اخير بخارست، متحدان نظامي غرب بر سر عضويت مشروط گرجستان و اوكراين در ناتو به توافق رسيدند؛ گرچه برنامه زماني براي اين هدف مشخص نشده است.
اما روسيه مخالف چنين امري است، چراكه باور دارد اين موضوع تعادل نهچندان محكم قدرت در اروپا را برهم ميزند و با حركت دادن تجهيزات و سربازان ناتو به سمت جبههجنوب، امنيت روسيه را تهديد خواهد كرد.
طرح سپر موشكي
مدودف با اين مشكل نيز روبهرو خواهد بود كه چگونه برنامهسپر موشكي دفاعي ايالات متحده در اروپاي شرقي را متوقف كند. واشنگتن ميگويد براي دفاع در مقابل بهويژه ايران به موشكهاي رهگير و رادار در لهستان و جمهوري چك نياز دارد.
كرملين گمان ميكند اين سپر موشكي بهمنظور جاسوسي از زرادخانه موشكي روسيه بهكار گرفته خواهد شد. تلاشبراي ايجاد تفاهم در اين زمينه تنها جريان را متوقف كرده است.
مناسبات اتحاديه اروپا
اتحاديه اروپا بزرگترين شريك تجاري روسيه محسوب ميشود، اما تلاش براي توافق در مشاركت استراتژيك و تنظيم نقشه راهي به منظور تحكيم روابط، عملا متوقف شده است. لهستان با شروع مذاكرات در اين خصوص مخالفت كرده است و ليتواني نيز فعلا مانعي بر سر راه بهشمار ميرود. احتمالا با شروع مذاكرات، آنها با موجي از مخالفتها در حيطه انرژي، تجارت و حقوق بشر مواجه خواهند شد.
برنامه هستهاي ايران
روسيه و غرب در برخورد با برنامههستهاي ايران به نحوي متفاوت عمل ميكنند. درحالي كه ايالات متحده خواستار تحريمهاي شديدتر است و اقدام نظامي را جايز ميداند، مسكو قطعنامههاي سازمان ملل در خصوص تحريمها را ملايمتر كرده و معتقد است مداخلهنظامي پيامدهاي فاجعهآميزي به همراه خواهد داشت.
چين
مدودف بايد ميانجيگريهايي هم در خصوص روابط روسيه و چين انجام دهد. چين خريدار مشتاق و حريص ذخاير معدني روسيه است اما بسياري از نخبگان روسيه به قدرت روبهرشد چين در عرصههاي اقتصادي، نظامي و سياسي بدگمان هستند. جمعيت بالاي چينيهايي كه براي كار و زندگي از خاوردور به روسيه آمدهاند نيز موجب نگراني مقامات روسيه شده است.
گرجستان
روابط مسكو با گرجستان كمونيستي سابق هيچگاه دوستانه نبوده است اما در سالهاي اخير، مساله مربوط به ناحيه خودمختار ابخازيا، روابطشان را بهشدت تيره كرد. به گفته برخي از ديپلماتها، تندروهاي روسيه فشارها را بر مدودف بيشتر ميكند تا جايي كه وي موضعي ضدغرب اتخاذ كند.
سازمان تجارت جهاني
روسيه بزرگترين اقتصاد خارج از سازمان تجارت جهاني بوده و بيش از 10 سال است كه مشغول مذاكراتي در خصوص پيوستن به اين سازمان است، ولي اكنون كه روسيه در شرف پيوستن به اين سازمان ميباشد، موانعي پيدا شدهاند.
اتحاديه اروپا از افزايش تعرفههاي صادرات چوب ناخرسند است، چراكه عوارض گمركي به واردكنندگان چوب در اسكانديناوي صدمه وارد ميكند. گرجستان تلاش ميكند مذاكراتي در خصوص پيوستن روسيه به سازمان تجارت جهاني را به چگونگي حل و فصل مناقشهابخازيا مرتبط كند. اين كشور همچنان بهعنوان يك عضو سازمان تجارت جهاني ميتواند با پيوستن روسيه مخالفت كند.
انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------
------------
يکشنبه 26 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 171]