واضح آرشیو وب فارسی:مهر: در شورای شهر اهواز مطرح شد:
شهرداری اهواز ۴ سال اتوبوس جدید نياورده/ استخدام ها فامیلی نباشد
شناسهٔ خبر: 3654856 - سهشنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۷
استانها > خوزستان
اهواز - انتقادات شورای شهر به شهرداری اهواز در یكصد و سی امین جلسه علنی بیشتر شد به طوری که به پیشنهاد یکی از اعضای شورا مقرر شد در جلسه ای غیرعلنی بیشتر در این خصوص گفتگو و تبادل نظر شود. به گزارش خبرنگار مهر، یكصد و سی امین جلسه علنی شورای اسلامی شهر اهواز شامگاه دوشنبه همچون هفته گذشته همراه با اعتراضات تند برخی اعضای شورای شهر اهواز نسبت به شهردار بود. اهواز چهار سال بدون اتوبوس انتقادات به شهردار را این هفته اسكندر زنگنه یكی از اعضای شورای شهر اهواز شروع کرد. وی دوشنبه شب در یكصد و سی امین جلسه علنی شورای اسلامی شهر اهواز در نطق پیش از دستوركار جلسه، اظهار كرد: با اینکه شهرداری پارسال مقرر کرده بود ۷۰۰ میلیون ریال بودجه را برای ساماندهی وضعیت اتوبوس شهری در نظر گرفته شود اما تاکنون هیچ تغییری در حمل و نقل شهری ندیدیم. وی افزود: متاسفانه دیده می شود که اعتبارات در جای خود هزینه نمی شوند و بودجه های کلانی برای طرح های مطالعاتی خرج می شود اما این طرح ها هیچ وقت عملی نمی شوند. این عضو شورای شهر اهواز همچنین یادآور شد: هر طرحی که مطالعات آن به تکمیل رسید باید کلنگ زنی و وارد عرصه اجرا شود. متاسفانه هر مدیری که می آید طرح مدیر قبلی را نادیده می گیرد که میلیون ها تومان هزینه طرح های نادیده گرفته شده در شهرداری هدر می رود. زنگنه عنوان كرد: افزایش اتوبوس های شهری از مطالبات جدی شهروندان اهوازی است. بر اساس جمعیت باید حدود ۱ هزار دستگاه اتوبوس در اهواز فعال باشد اما هم اكنون كمتر از ۲۰۰ دستگاه در این كلانشهر فعال است. وی توضیح داد: حدود چهار یا پنج سال است كه هیچ اتوبوسی به ناوگان اتوبوسرانی اهواز اضافه نشده كه این مساله نشان می دهد اهمیت اتوبوس هنوز در شهرداری جا نیفتاده است. این عضو شورای شهر اهواز همچنین هزینه خدمات شهری و جارو كردن معابر در اهواز را بیش از استاندارد دانست و گفت: قراردادهای پیمانكاران خدمات شهری، به جای یك سال، سه ساله منعقد شده است. زنگنه افزود: در صورت كاهش هزینه جاری و خدمات شهری، می توان امكانات زیربنایی در شهر را بیشتر كرد. وی بیان كرد: صدها پرونده ضد شهرداری بابت مشاغل سخت و زیان آور كاركنان مطرح شده كه در صورت بی توجهی، برای مجموعه مشكل ساز می شود. آذر زمان پور نیز از دیگر اعضای شورا است که انتقاد شدیدی نسبت به برنامه ریزی های شهرداری در خصوص اتوبوس های شهری داشت و گفت: یکی از مولفه های مهم بالا رفتن سیمای شهری همین به روز رسانی اتوبوس های شهری است که شهرداری در این خصوص کم توجهی می کند. وی توضیح داد: مدتها پیش یک سرمایه گذار از کره جنوبی آمد و گفت هر اتوبوس را ۲۵۰ میلیون تومان به شهرداری اهواز می دهم و با تمام رایزنی هایی که با رئیس شورای شهر و شهردار داشتم اما از این سرمایه گذار استقبال نشد و شهردار حاضر به همراهی با ما نبود.
دولت کمک نمیکند معاون برنامه ریزی و توسعه شهردار اهواز که برای پاسخ به سوالات اعضای شورا در جلسه حضور داشت به اعضای شورا در خصوص اتوبوس شهری توضیح داد و گفت: گرانی اتوبوس و تامین نشدن یارانه دولتی دلیل تامین نشدن نیاز ناوگان اتوبوسرانی اهواز است. ابراهیم نوشادی اظهار كرد: قیمت اتوبوس ها اخیرا بسیار بالا رفته و هر دستگاه اتوبوس هم اكنون به ۶ میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال رسیده است. وی یادآور شد: در گذشته ۸۲.۵ درصد قیمت هر اتوبوس توسط دولت تامین می شد. علاوه بر این یارانه سوخت و بلیت نیز كه باید توسط دولت تامین می شد، محقق نشده است. معاون برنامه ریزی و توسعه شهردار اهواز اظهار كرد: برای بهبود این وضعیت سعی کردیم بهترین راه یعنی نوسازی اتوبوس های کهنه در پی بگیریم. به همین منظور اتوبوس های قدیمی نوسازی و تعمیر اساسی شده و به چرخه حمل و نقل بازگشت داده می شود كه در همین راستا در سال ۹۳، ۶۵ دستگاه و پارسال ۲۳ دستگاه اتوبوس بازسازی شده كه هزینه آنها بین ۲۰۰ میلیون تا یك میلیارد ریال بوده است. شهرداری در حوزه کتاب سهم خود را به طور کامل ایفا نکرد مریم ابریشم کار از دیگر اعضای شورای شهر نیز در ادامه انتقادات اعضای شورای شهر به شهرداری به اهواز به عنوان پایتخت کتاب کشور اشاره کرد و گفت: شهرداری در این حوزه سهم خود را به طور کامل ایفا نکرده است. وی افزود: شهرداری باید همواره طبق قانون درصدی از درآمدهای خود را به کتابخوانه ها اختصاص دهد و هم اکنون شهرداری به نهادکتابخانه ها بدهکار است. متاسفانه وضع برخی کتابخانه های شهر بسیار بد است بطوری که حتی در پرداخت قبض های آب و برق با مشکل مواجه هستنند. عضو شورای شهر اهواز در خلال سخنان خود به فعالیت خبرنگاران در پوشش اخبار شورا پرداخت و گفت: متاسفانه برخی خبرنگاران تنها بخشی از سخنان اعضای شورا را برجسته سازی می کنند. من همیشه توضیحات کامل به خبرنگاران می دهم اما به نظر می رسد خبرنگاران بیشتر دنبال سوژه های داغ هستند. ابریشم کار به خبرنگاران پیشنهاد کرد: خبرنگاران زمانی را برای نشست با آنها در نظر بگیرند تا ما به طور مفصل و شفاف با آنها به گفت وگو بنشینیم. وی در نطق پیش از دستوركار، خواستار استفاده از زنان برای پست های مدیریتی در شهرداری شد. این عضو شورای شهر اهواز اظهار امیدواری كرد به تجربه و تخصص زنان شاغل در شهرداری توجه شود. ابریشم كار گفت: بیشترین مشكلات و درخواست مردم مربوط به آب و فاضلاب است و آسفالت معابر و بهداشت در رتبه بعدی قرار دارد. وی افزود: شوراهای شهر در زمینه آب و فاضلاب اختیاراتی ندارند كه امیدواریم با تصویب یكپارچه سازی مدیریت شهری بتوان به این خواسته مردم پاسخ داد. حجت مظفری از دیگر اعضای شورای شهر نیز با انتقاد از شهردار سخنانش را آغاز کرد به طوری که در میان سخنانش بین او و آذر زمانپور درگیری لفظی پیش آمد. وی با انتقاد از شهرداری اهواز عنوان كرد: ساخت هایپرماركت از وظایف شهرداری نبوده و شهرداری زمین های قیمتی خود را صرف ساخت چند هایپرماركت كرده در حالی كه هیچ سود و درآمدی از آن نداشته است .
استخدام مردمی باشد نه فامیلی این عضو شورای شهر اهواز در ادامه اظهار كرد: نزدیك شدن به موعد انتخابات شورای اسلامی شهر باعث شده كه اعضا به نطق ها و نقدهای تند رو آورند، غافل از اینكه این انتقادات عملكرد این شورا را زیر سوال میبرد. مظفری بیان كرد: جلسه غیرعلنی شورا برای رسیدگی به اتهامات برخی اعضا باید با حضور نهادهای امنیتی از جمله اداره اطلاعات، سازمان بازرسی و حراست شهرداری برگزار شود تا پیمانكاران مرتبط با برخی اعضا معرفی شوند و روشن شود كدام یك از اعضا پیمانكاران خود را در مجموعه شهرداری به كار گرفته اند. وی افزود: استخدام اگر صورت می گیرد باید از مردم شروع شود نه از خانواده های اعضای شورا. زیبا صالح پور عضو شورای اسلامی شهر اهواز پس از کشیده شدن جلسه شورا به بحث های دوطرفه و انتقادات شدید از شهرداری گفت: بهتر است یك جلسه ویژه و خاص به صورت غیرعلنی برگزار شود تا اتهاماتی كه برخی اعضا نسبت به یكدیگر دارند به راحتی مطرح و پاسخ داده شود تا در جلسه علنی شاهد این اتفاقات نباشیم. در این جلسه همچنین مطالعات انجام شده در زمینه سرمایه گذاری در حوزه سازمان میادین میوه و تره بار با حضور مدیرعامل فعلی و دو مدیر سابق آن بررسی شد. طرح مطالعاتی بازارها در سال های گذشته انجام شده بود اما این طرح ها عملیاتی نشده است. عباس وكیلی، مدیرعامل سابق سازمان میادین میوه و تره بار شهرداری اهواز در این باره گفت: طرح مطالعاتی بازار بزرگ ماهی، بازار مبل فروشان، بازار كالای خانگی، بازار سنگ فروش ها و... انجام شده اما این مطالعات به مرحله اجرا نرسیده است. وی افزود: این طرح ها ۹ هزار شغل ایجاد می كند و گردش سالیانه معادل سه هزار میلیارد ریال خواهد داشت. وكیلی اظهار كرد: این بازارها در زمین با مالكیت شهرداری به مساحت ۱۰ هكتار پیش بینی شده بود. مدیرعامل سازمان میادین میوه و تره بار نیز در این نشست با انتقاد از برخی طرح های این سازمان در گذشته گفت: بازار مبل و كالای خانه بر اساس استعلام از سازمان راه و شهرسازی فاقد مجوز است. فرزین ترهنده با انتقاد از طرح ساخت هایپرماركت توسط این سازمان اظهار كرد: هایپرماركت منطقه پردیس باید ماهانه ۵۰ میلیون ریال اجاره بپردازد اما به دلیل نقص در قرارداد تاكنون حتی یك ریال هم پرداخت نكرده است. با پیشنهاد حجت الاسلام قربانعلی سعادت نیا عضو شورای شهر، طرح تحقیق و تفحص از سازمان میوه و تره بار مصوب شد. همچنین مطالعات این سازمان به كمیسیون سرمایه گذاری و مشاركت های شورای اسلامی شهر اهواز ارجاع شد. یكصد و سی امین جلسه علنی شورای اسلامی شهر اهواز با حضور ۱۸ عضو تشكیل شد كه ناجی سواری، عاشور سواری و هوشنگ شیرمردی غایبان این جلسه بودند. همچنین با رای اكثریت اعضا مقرر شد ساعت برگزاری جلسه علنی در روزهای دوشنبه از ساعت ۱۴ به ساعت ۱۶ تغییر كند. همچنین مقرر شد جلسه آینده به صورت غیرعلنی برگزار شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]