واضح آرشیو وب فارسی:ایلنا: اژهای در نشست خبری: بدون تبعیض احکام را اجرا میکنیم/ ۱۷۳۰ میلیارد تومان به سپردهگذاران تعاونی ثامن پرداخت شد
معاون اول قوه قضاییه گفت: ما میخواهیم بر مبنای قانون اقدام کنیم و اگر کسی محکوم و حکم او قطعی شد بدون تبعیض حکم اجرا شود. خیلی وقتها در تشکیل پروندهها فشارها و غوفاسالاریها میشود، صحبتهایی میشود که خارج از انصاف و واقعیت است. مردم هم میبینند که واقعیت نیست و به منتشرکننده آن بیاعتماد میشوند. به گزارش خبرنگار ایلنا، غلامحسین محسنی اژهای در نود و ششمین نشست خبری خود عنوان کرد: در سال ۹۴ اقدام خوبی از طرف مردم شد. ۳۷۰ محکوم قصاص در سالهای گذشته با رضایت اولیای دم رهایی پیدا کردند. الیته این حق اولیای دم است و میتوانند قصاص کنند یا رضایت دهند در این میان برخی دیه گرفتند و برخی حتی بدون اخذ وجهی رضایت دادند. وی افزود: در سال ۹۴، ۶۹۴ هزار پرونده در شوراهای حل اختلاف منجر به صلح و سازش شد که کار مطلوبی است. تاجایی که ممکن است مردم تا وقتی ناگزیر نیستند با صلح و سازش کار خود را انجام دهند تا کار دستگاه قضایی هم سبک شود. اژهای با اشاره به موضوع تعاونی ثامن گفت: ۱۷۳۰ میلیارد تومان به سپردهگذارانی که پولشان را میخواستند پرداخت شده تلاش میشود این مشکل به نفع مردم به پایان برسد. معاون اول قوه قضاییه یادآور شد: در سال ۹۳ در نیمه دوم که رئیسی دادستان کل کشور شد، مسئولیت ستاد اصل ۴۹ به من سپرده شد. تا پایان سال ۹۴ از ۶ استان بازرسی دقیقی داشتیم در برخی موارد پروندهها متراکم شده بود برای همین تدبیری شد تا این روند متعارف شود. برای مثال در استانهای بوشهر و مازندران پروندهها زیاد شده بود که الان این تراکم متعارف شده است. وی ادامه داد: تجدیدنظر اصل ۴۹ متمرکز در تهران است این شعبه ۱۱۳۰ پرونده داشت که این تعداد هم عدد بالایی بود و اگر به صورت عادی میخواستیم به آنها رسیدگی کنیم ممکن بود سه سال طول بکشد اقدام فوقالعادهای شد قضاتی زحمت کشیدند تا این میزان در پایان سال ۹۴ به ۴۲ پرونده رسید البته امیدوار بودیم به صفر برسد اما همین هم خوب است. اژهای با اشاره به پروندههایی که درخواست رسیدگی فوق العاده به آنها شده بود، گفت: از حدود ۲۴۹ پرونده تا پایان سال ۹۴ همه به نحوی در دستور کار قرار گرفت و در اقدام اولیه این تعداد به ۷۲ پرونده کاهش یافت که اینها هم نیاز به استعلامها و تحقیقاتی داشت. وی ادامه داد: در اردیبهشت ماه تعداد کشفیات مواد مخدر قابل توجه بود. در این ماه فقط حدود ۵۷۰۰ کیلوگرم مواد مخدر از انواع مختلف کشف شده است که از این میزان حدود ۵۰۰ کیلوگرم فقط هروئین بوده است اگر این میزان مواد مخدر توزیع میشد چه اتفاقی میافتاد.
سخنگوی قوه قضاییه خاطرنشان کرد: از مسائلی که همسایگان ما و ناتو باعث آن شدند قاچاق مواد مخدر است این مقدار مخدر چه میزان افراد را به مرگ تدریجی میبرد. در این میان کسانی هم مدعیاند چرا قاچاقچیان را مجازات سنگین میکنید خانوادهها مراقب باشند فرزندانشان در دام این قاچاقچیان نیفتند. وی با تاکید بر اینکه جوسازی و غوغاسالاری در مقاطعی علیه قوه قضاییه صورت میگیرد، گفت: ما میخواهیم بر مبنای قانون اقدام کنیم و اگر کسی محکوم و حکم او قطعی شد بدون تبعیض حکم اجرا شود. خیلی وقتها در تشکیل پروندهها فشارها و غوفاسالاریها میشود، صحبتهایی میشود که خارج از انصاف و واقعیت است. مردم هم میبینند که واقعیت نیست و به منتشرکننده آن بیاعتماد میشوند.
اژهای گفت: میخواهیم بدون تبعیض اقدام کنیم گاهی شکایتها و گزارشهای رسیده به قوه قضاییه ثابت نمیشود و گاهی در دادسرا ثابت میشود اما دادگاه جرم را احزار نمیکند. این مسائلی که در داسرا کیفرخواست میخورد اما بعد ثابت نمیشود دلیلی بر بیطرفی دستگاه قضاست.
وی افزود: گاهی در مورد محکومین حرفهایی زده میشود میگویند فلانی را قوه قضاییه تحت فشار آزاد کرد یا به مرخصی فرستاد من میگویم اگر مجرمان توبه کنند و اخلاقشان مناسب باشد، میتوانند از عفو و آزادی مشروط و مرخصی استفاده کنند. اینها در قانون پیشبینی شده است ممکن است اشتباهی هم در این میان صورت گیرد مثلا به ظاهر فکر کنیم کسی توبه است. کرده امکان اشتباه را در این میان را نفی نمیکنم.
معاون اول قوه ضاییه تاکید کرد: تلاش ما بر این است تاجایی که ضرورت ندارد افراد در زندان نمانند در سال قبل ۲۰ درصد کاهش زندانی داشتیم این سیاست در سال ۹۵ هم ادامه دارد برای اینکه افراد در لیست عفو قرار گیرند باید مراحل و ملاکهایی طی شود. ادامه دارد...
۱۳۹۵/۰۲/۱۹ ۱۵:۲۲:۳۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]