تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 18 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هرگاه نيّت فاسد شود، بلا و گرفتارى پيش مى آيد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805544549




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

علل بیماری ام اس را بدانید


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: سبک زندگی مناسب تنها راه پیشگیری از تشدید حمله‌های «‌ام‌اس» و از آن مهم‌تر ابتلای به آن است.

به گزارش تراز ،برای چندمین‌بار از خودم می‌پرسم: «چرا من؟». بین این‌همه آدم که در خیابان از کنار من رد می‌شوند، زندگی می‌کنند، می‌خندند و گریه می‌کنند «چرا من؟». چه کسی می‌تواند به این پرسش تکراری که مثل پاندول ساعت در ذهنم مداوم تکرار می‌شود، پاسخ دهد.
اصلا از کجا این مریضی من را پیدا کرد؟ از کی گرفتم؟ ویروس بود؟ ارثی است؟ چیزی خوردم یا کاری کردم که «‌ام‌اس» سلامت من را نشانه گرفت؟ ناشکری کردم؟ جزای کدام کارم است؟ خیر است یا شر؟ خیلی ناراحت است. «دکتر! ارثی است؟ ممکنه بقیه بچه‌ها هم داشته باشند؟ یا بچه‌هاشون؟» ترس را در چشمان مامان می‌بینم.
پشت این پرسش‌ها، ‌هزاران فکر و خیال مادرانه برای آینده، ازدواج و بچه‌دارشدن هست تا سهم و تقصیری که برای انتقال چنین ارثیه‌ای از خودش به من تصور کرده است.
نمی‌دانم کی گفت که ١۵ درصد بیماران بررسی‌شده در خانواده‌شان هم این بیماری را داشتند و این دلشوره را به جانش انداخت که ممکن است این اول قصه باشد و نوه‌های سال‌های دور هم درگیر بیماری باشند. چرا مامان باور نمی‌کند تا چندسال دیگر «ام‌اس» مثل سرماخوردگی درمان می‌شود. الان کی باید به کی دلگرمی و روحیه بدهد! این‌بار دیگر با مامان نمی‌آیم.
دکتر لبخند می‌زند و در پاسخ به خواهر نگران من می‌گوید: «دلیل این بیماری مشخص نیست. اما دخترهای خوشگل و جوان را درگیر می‌کند. بیشتر بین ٢٠ تا ۴٠سالگی هم خودش را نشان می‌دهد». به من که سگرمه‌هایم درهم است، نگاه می‌کند و می‌گوید: «البته خواهر شما استثنای این قاعده است که باید بررسی شود». شیرین‌زبانی هم می‌کند، به‌جای اینکه معلوم کند این مرض از کجا آمده و باید چی‌کار کرد. تازه من که هنوز ٢٠ سال هم ندارم! خواهرم اصرار دارد که علت بیماری را بداند اما دکتر هیچ جواب مشخصی نمی‌دهد و می‌گوید: «چیزی‌اش نیست. از من و شما حتما بیشتر عمر می‌کند». رو به من می‌گوید: «برو زندگی عادی‌ات را داشته باش!» لجم گرفته و نمی‌دانم باید چی‌کار کنم.
این‌بار خودم تنها سراغ دکتر می‌روم و دلیل بیماری را می‌پرسم. خیلی دوستانه می‌گوید که آزمایش‌های زیادی شده است و واقعا هنوز مشخص نیست. از حرف‌های دکتر و جست‌وجوهای خودم نتیجه می‌گیرم؛ علت‌های «ام‌اس» در دو دسته کلی قرار می‌گیرند: عوامل درونی و عوامل محیطی. سابقه ژنتیکی یعنی وجود برخی از ژن‌های مستعد ابتلا به بیماری، کمبود ویتامین D، سابقه ابتلا به برخی عفونت‌های ویروسی، مصرف دخانیات و الکل، نوع تغذیه و برخی سموم موجود در هوای آلوده از دلایلی هستند که تابه‌حال مطرح شده‌اند و همین عوامل در تشدید بیماری هم مؤثرند. اما استرس و اضطراب عامل به‌وجودآورنده بیماری نیست بلکه شدت و روند بیماری را متأثر می‌کند
به عبارتی سبک زندگی مناسب تنها راه پیشگیری از تشدید حمله‌های «‌ام‌اس» و از آن مهم‌تر ابتلای به آن است. دکتر راست می‌گفت، باید زندگی کرد. بقیه فقط شلوغ می‌کنند و اضطراب را منتقل می‌کنند. باید هم زندگی کرد و هم لذت برد! داشتن یک بیماری مزمن تلنگری دائمی برای من است که یادم باشد لحظه‌لحظه عمر ارزشمند است. عجله دارم برای زندگی… .


منبع: جام نیوز











زمانبندی انتشار: 15 ارديبهشت 1395 - 16:50





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن