واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: لاریجانی در دیدار مدیران آموزش و پرورش: آموزش و پرورش یک دستگاه استراتژیک برای کشور است رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر شکل گیری اقتصاد کارآمد و ثروت زا، گفت: باید همگی ۲۰ سال مجاهدت کنیم تا یک اقتصاد قوی و برون زا ایجاد کنیم.
۱۳۹۵ سه شنبه ۱۴ ارديبهشت ساعت 18:23
به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش پانا، علی لاریجانی عصر امروز سه شنبه 14 اردیبهشت 95 در دیدار با وزیر، تعدادی از مدیران ارشد وزارت آموزش و پرورش و معلمان منتخب کشور که به مناسبت هفته معلم در تالار مدرس مجلس شورای اسلامی برگزار شد، با اشاره به ارزش کار معلمی اظهار داشت: در کنار سختی های کار معلمی، این شغل لذت هایی دارید که انسان را به این سمت می کشاند و نباید تردید کنیم که آموزش و پرورش جزو دستگاههای راهبردی کشور است و کارهای مهمی در این دانشگاه عمومی انجام می شود.
لاریجانی در ادامه با طرح این سئوال که چرا با وجود اذعان همه به اهمیت آموزش و پرورش مشکلات باقی است، ادامه داد: سهم بودجه آموزش و پرورش از اعتبارات عمومی کشور حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان است و این در حالی است که بودجه کل کشور حداکثر ۲۷۰ تا ۲۸۰ هزار میلیارد تومان است؛ امسال نیز کل بودجه کشور ۲۲۰ هزار میلیارد تومان است.
وی تاکید کرد: آگر کشور زاینده ای در اقتصاد نباشیم همه بخش ها از جمله آموزش و پرورش دچار مشکل می شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به وجود ۴۰۰ هزار میلیارد تومان پروژه عمرانی نیمه تمام در کشور اظهار داشت: این در حالی است که هر سال بودجه عمرانی بیشتر از ۲۰ هزار میلیارد تومان نیست و با این حساب ۳۰ سال طول می کشد که این پروژه ها تمام شود.
لاریجانی تصریح کرد: باید افرادی کارآفرین تربیت کنیم نه مدرک گرا؛ در سفرهای استانی دو تا گونی نامه می آید که درخواست شغل در دستگاههای دولتی دارند، در حالی که سیاست کشور کوچک سازی دستگاههای دولتی است.
رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه باید دست به دست هم بدهیم و یک نظام اقتصادی کارآمد و ثروت زا بسازیم، گفت: باید۲۰ سال مجاهدت کنیم تا یک اقتصاد قوی و برون زا درست کنیم که صادرات و تولید آن قوی باشد.
لاریجانی خطاب به مدیران آموزش و پرورش گفت: بخشی از این کار برعهده ما است و بخشی از آن بر عهده شما است.
وی با تاکید برلزوم پرهیز از تمرکزگرایی در اقتصاد کشور افزود: متاسفانه ساختار قانون اساسی ما تمرکزگرا است و وزرا همه کاره هستند و اگر قرار باشد کاری را بگیریم و به بخش دیگری بسپاریم شورای نگهبان ایراد می گیرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه شرایط کشور در حوزه اقتصادی رو به تحول است و در سالهای بعد نیز بهتر خواهد شد و این گرفتاری ها برطرف می شود، تصریح کرد: در عین حال هنوز اقتصاد قوی و کارآمدی نداریم و باید در این راستا حرکت کنیم.
لاریجانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ضرورت توجه به ارزشهای اخلاقی در جامعه گفت: روحیه افشاگری که در کشور ما ترویج شد کار گروه های چپ در اول انقلاب بود که باعث پرده دری شد؛ در حالی که پرده دری، کشور و جامعه را از هم می پاشد.
سال ۹۵، سال اجرای متوازن سند تحول بنیادین آموزش و پرورش است
در این دیدار پیش از سخنان رئیس مجلس، علی اصغر فانی وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه شورای راهبری سند تحول بنیادین تشکیل شده است، گفت: با تشکیل این شورا تلاش می کنیم تا با استقرار نظام یکپارچه برنامه ریزی، زمینه اجرای سند تحول فراهم شود.
وی سال ۹۵ را سال اجرای متوازن سند تحول بنیادین آموزش وپرورش خواند و ادامه داد: امیداواریم با توسعه نظام رتبه بندی معلمان در سال ۹۵ شاهد بهبود معیشت و انگیزه فرهنگیان باشیم.
وزیر آموزش و پرورش از تهیه برنامه راهبردی دو دانشگاه فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی در افق ۱۴۰۴ خبر داد.
آموزش و پرورش یک دستگاه استراتژیک برای کشور است
رییس مجلس شورای اسلامی گفت: نباید تردید کرد که آموزش و پرورش یک دستگاه استراتژیک برای کشور است و در این وزارتخانه باید انسان های کارآمدی برای آینده کشور تربیت شود. وزارت آموزش و پرورش از جمله دستگاه هایی است که باید نگاه درازمدت و استراتژیک به مسائل کشور داشته باشد یا اگر مشکلاتی هم در این راه است نباید بدنه این وزارتخانه تردید کنند که این نهاد از اهمیت کمی برخوردار است.
وی افزود: زمانی که صحبت از نبود اعتبار در وزارت آموزش و پرورش می شود باید توجه کنیم که این مشکل مشکلی مختص به این وزارتخانه نیست و یک مساله زیربنایی در این حوزه وجود دارد و در بودجه سال جاری نیز حدود 31 هزار میلیارد تومان از 220 هزار میلیارد بودجه کشور در اختیار وزارت آموزش و پرورش قرار گرفته و این رشد اعتباری با وجود همه کمبودها نشان از نگاه ویژه به این نهاد دارد، اما وقتی پول و بودجه ای نباشد اختصاص آن نیز امکان پذیر نیست.
رییس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ما از یک اقتصاد زاینده برخوردار نیستیم، گفت: در کشور ما اقتصاد به شکل زاینده و بارور وجود ندارد و اگر به این موضوع توجه نکنیم بسیاری از مشکلات ما باقی خواهد ماند. در کشوری که در حال حاضر حدود 400 هزار میلیارد تومان پروژه عمرانی نیمه کاره دارد هزینه های جاری نظام بزرگ دیوانی ما پولی برای توجه به این طرح ها و آبادانی نمیگذارد اما در حل این مشکلات آموزش و پرورش از اهمیت بالایی برخوردار است.
لاریجانی تاکید کرد: باید در نظام آموزشی افرادی کارآفرین تربیت کنیم و مدرک گرایی را فراموش کنیم و بدانیم لازم است در حوزه اقتصادی مفاهیمی از کودکی در ذهن افراد جامعه شکل گیرد و در این شرایط است که ما می توانیم به آینده امیدوار باشیم.
وی با اشاره به هزینه بالای اداره کشور، گفت: متاسفانه ساختار قانون اساسی ما بر تمرکزگرایی بنا شده در حالیکه باید ساختاری را تنظیم کنیم که مناطق و بخش های زیرمجموعه و خرد در کشور خود امکان مدیریت منابع و حل مشکلات شان را داشته باشند و تا جایی که می شود کار در کشور نه به دست بخش مرکزی بلکه به دست مردم سپرده شود و از تمرکزگرایی پرهیز شود.
رییس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: باید توجه کنیم که ما اقتصاد زاینده ای نداریم و تا زمانیکه به این موضوع نرسیم نمی توانیم مشکلات را حل کنیم. ضمن اینکه برخی از رفتارها و فرهنگ ها نیز در کشور باید تغییر کند من جمله پرهیز از افشاگری و کم تحملی در مقابل مخالف که در این حوزه نیز باید آموزش و پرورش با برنامه ریزی بر روی حوزه های رفتاری نقش خود را ایفا کنند و همه باید دست به دست هم دهیم تا یک اقتصاد شکوفا در جامعه ای با خلق و رفتار درست شکل دهیم.
وی با تاکید بر اینکه طرح تحول عدالت در گروی رقابت است، گفت: ما در دولت های مختلف و در برهه های تاریخی متفاوت تعاریفی از عدالت مطرح کردهایم و هر کسی عدالت را به نحوی تعریف کرده است اما باید توجه کنیم همه این عدالت ها که افراد مختلف از آن سخن می گویند سه مولفه اصلی دارد یکی اینکه قانون برای همه یکسان باشد و همه در برابر یک قانون پاسخگو باشند. بُعد بعدی این است که رقابت در جامعه جاری باشد و مساله بعدی این است که سمت گیری ها به سمت محرومان باشد و قطعا باید در آموزش و پرورش نیز این شئون جاری و ساری باشد و امیدواریم با توجه به این مفاهیم شرایط در کشور به نحوی پیش رود که مشکلات کاسته شود و این امیدواری وجود دارد که در سال جاری و سالهای آینده با توجه به شرایطی که ایجاد شده شاهد توفیق و موفقیت و آسایش بیشتری باشیم. ه گزارش پانا، در این مراسم ناصری زنجانی معاون پارلمانی،کفاش معاون پرورشی و فرهنگی،فاضل مدیرکل دفتر وزارتی، مهرمحمدی سرپرست دانشگاه فرهنگیان،قدمی رییس سازمان آموزش و پرورش استثنایی، مرضیه گرد رییس سازمان مدارس غیردولتی و مشارکت های مردمی، باقرزاده رییس سازمان نهضت سوادآموزی، سلیمی جهرمی رییس مرکز نیروی انسانی و فناوری، نقوی حسینی نماینده مردم ورامین و رییس فراکسیون فرهنگیان، ثروتی نماینده مجلس، تعدادی از مدیران کل استانها و برخی معلمان منتخب کشور حضور داشتند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]