واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: واشنگتن به ظريف: مذاكره دوجانبه بهجاي ميانجيگري سازمان ملل!
كاخ سفيد: خطوط ارتباطي دوجانبه با تهران فعال است / سازمان ملل متحد براي ميانجيگري بين تهران و واشنگتن بر سر 1/7 ميليارد دلار داراييهاي بلوكهشده ايران در امريكا اعلام آمادگي كرد، ولي امريكا اعلام كرده كه نيازي نيست سازمان ملل به اين مسئله ورود كند و ميتوان موضوع را از طريق خطوط ارتباطي فعال دوجانبه ميان تهران –واشنگتن پيگيري كرد.
سازمان ملل متحد براي ميانجيگري بين تهران و واشنگتن بر سر 7/1 ميليارد دلار داراييهاي بلوكهشده ايران در امريكا اعلام آمادگي كرد، ولي امريكا اعلام كرده كه نيازي نيست سازمان ملل به اين مسئله ورود كند و ميتوان موضوع را از طريق خطوط ارتباطي فعال دوجانبه ميان تهران –واشنگتن پيگيري كرد. ظريف در گفتوگو با نيويوركر گفته بود كه گاه، روزي دو سه مرتبه با همتاي امريكايي خود تماس دارد.
به گزارش «جوان»، سخنگوي سازمان ملل به نامه اعتراضي محمدجواد ظريف وزير خارجه ايران واكنش نشان داد. ظريف در نامه خودش به بانكيمون، به بلوكه شدن داراييهاي مالي ايران در امريكا بر اساس حكم ديوان عالي اين كشور اعتراض و آن را «تهديدي عليه حقوق بينالملل» خوانده بود: «محاكمههاي غيابي تشكيل شده، احكام مطلوب شاكيان بدون حضور خوانده صادر گرديده و ادعاهايي براي دستاندازي به داراييهاي مردم ايران ارائه شده است.» وزير امور خارجه ايران در نامه خود به دبيركل سازمان ملل گفته كه ايران دولت امريكا را «مسئول اين سرقت شرمآور كه در پوشش يك حكم قضايي انجام شده، ميداند و مصمم است از كليه روشهاي قانوني براي اعاده اموال به سرقت رفته و بهره متعلقه از تاريخ انسداد آن توسط امريكا اقدام نمايد.» ظريف خواستار ورود سازمان ملل شده و استفن دوجاريك سخنگوي سازمان ملل هم ديروز دريافت نامه وزير خارجه ايران را تأييد و اعلام كرده كه «به طور اصولي» براي ميانجيگري آمادگي دارد، البته در صورتي كه دو طرف چنين درخواستي داشته باشند. سخنگوي بان كي مون گفته است: «به طور اصولي، دفاتر ميانجيگر دبيركل اگر هر دو طرف در هر تنش يا موضوعي درخواست داشته باشند، در دسترس هستند.» مارك تونر سخنگوي وزارت خارجه امريكا گفته كه از نامه ظريف مطلع است ولي تأكيد كرده: « تا آنجايي كه در اين نامه (آقاي ظريف) به موضوع رأي ديوان عالي در پرونده پترسون - بانك مركزي ايران مربوط ميشود، به نظر ما قوانين امريكا و رأي دادگاه در تناقض با قوانين بينالمللي قرار نگرفته است.» يك مقام امريكايي ديگر گفته كه نيازي به ورود سازمان ملل نيست و تأكيد كرده: « ما خطوط ارتباطي باز با ايران داريم و همچنان به تلاش براي پيگيري هر موضوع مورد نگراني دوجانبه از طريق اين كانالها ادامه ميدهيم.» تونر بار ديگر اظهارات هفته گذشته جان كري، وزير خارجه امريكا را تكرار كرد كه گفته بود ايالات متحده در توافق هستهاي «به تعهدات خود پايبند است.»
محمدجواد ظريف وزير امور خارجه كه هفته قبل دو مرتبه با جان كري همتاي امريكايي خود گفتوگو كرده بود، ديروز بار ديگر از كشورهاي 1+5 خواست كه به تعهدات خود بر اساس برجام عمل كنند. ظريف در ملاقات با خانم كريستين دوفرين رئيس مجلس سناي بلژيك بدون اشاره به امريكا گفت: «جمهوري اسلامي ايران تعهدات خويش را بهطور جدي اجرا كرده است و از شركاي 1+5 انتظار ميرود تا تعهدات و مسئوليتهاي خويش را در قبال اجراي دقيق تعهدات خويش بهعمل آورند.» پايگاه المانيتور روز جمعه در گزارشي، اقدامات تحريكآميز و خصمانه امريكا عليه ايران بعد از امضاي برجام را عاملي دانست كه به رشد احساسات ضدامريكايي در ميان مردم ايران منجر شده است. يك مقام ايراني، به شرط عدم افشاي نام، با توجه به گذشت حدود 9 ماه از امضاي توافق هستهاي به المانيتور گفته است: «9 ماه براي وضع حمل يك زن باردار كافي است، اما اين 9 ماه براي اينكه توافق هستهاي چيزي به ما بدهد، كافي نبوده است.» وي افزود: «امريكا از ايران همه چيز ميخواهد، اما آنها آماده نيستند كه چيزي بدهند. اين فقط به رشد احساسات ضدامريكايي كمك ميكند، نه فقط در بين اصولگرايان و اردوگاه آنها بلكه در ميان كساني كه خواستار عاديسازي (روابط با غرب) شدند.»
چامسكي: مطمئن نيستم امريكا بهتوافق هستهاي پايبند باشد
فيلسوف و زبانشناس سرشناس امريكايي گفته كه ايران به اجراي توافق هستهاي پايبند است ولي تأكيد كرده كه نميتواند به همين اندازه درباره پايبندي امريكا مطمئن باشد.
به گزارش فارس، «نوام چامسكي در گفتوگو با روزنامه مصري «الاهرام»، اعلام كرد به پايبندي امريكا به توافق هستهاي با ايران چندان اميدوار نيست. چامسكي در پاسخ به سؤال خبرنگار الاهرام درباره اينكه آيا ايران به توافقي كه با كشورهاي غربي امضا كرده پايبند خواهد بود، گفت: با وجود اختلافات داخلي كه در ايران وجود دارد اما به طور كلي به نظر ميآيد ايران به اجراي توافق هستهاي پايبند است، متأسفانه نميتوانم به همين اندازه درباره ايالات متحده مطمئن باشم زيرا حزب جمهوريخواه تمام توان خود را به كار بسته تا توافق را با شكست مواجه كند. چامسكي گفته «اگر حزب جمهوريخواه بتواند زمام امور را در واشنگتن به دست بگيرد ممكن است امريكا به صورت جداگانه از اين توافق خارج شود اما با توجه به اينكه ديگر طرفها از جمله ايران بر مواضع خود پايبند هستند اين مسئله به معناي پايان توافق نخواهد بود اما تنش و تهديدها را تشديد خواهد كرد.» نظريهپرداز امريكايي در پاسخ به اين سؤال كه پيروزي كدام حزب در انتخابات رياست جمهوري ايالات متحده در حال حاضر به سود امريكاست، گفت: اگر نامزدهاي حزب جمهوريخواه به حرفهايي كه ميزنند ايمان داشته باشند، احتمالاً پيروزي اين حزب ميتواند يك فاجعه تمامعيار باشد، به مواضع آنها در قبال دو موضوعي كه در حال حاضر اهميت بالايي دارد نگاه كنيد، در مسئله گرمايش زمين و ديگري جنگ اتمي... در مورد موضوع اول كه از اساس آن را انكار كرده يا با هر اقدامي در راستاي حل آن مخالف هستند اين مواضع ميتواند همه اميدهاي موجود براي ادامه نسل بشر در آينده نزديك را از بين ببرد... از طرف ديگر سياستهايي كه آنها دنبال ميكنند ميتواند به افزايش تنشهاي موجود كمك كند و اين همه ماجرا نيست.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۲۱:۱۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]