تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 8 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):انسان زيرك، دوستش حق است و دشمنش باطل.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835024397




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چرا بعضی افراد بعد از بیدار شدن از خواب رویاهایشان را به یاد نمی آورند؟


واضح آرشیو وب فارسی:سیمرغ: 82 درصد ما بلافاصله بعد از بیدارشدن محتوای رویاهایمان را به خاطر می‌آوریم اما بعد از گذشت 5 دقیقه، 50 درصد این اطلاعات فراموش می‌شود و بعد از 10 دقیقه، فقط 10 درصد محتوای رویاها قابل یادآوری است، به این دلیل که در طول خواب، حافظه کارکردی ما خاموش است.
چرا برخی افراد در خواب رویا می بینند و بعضی کابوس؟همه انسان‌ها در طول خواب، رویا می‌بینند. مطالعات انجام‌شده در آزمایشگاه‌های خواب نشان داده‌اند که به صورت متوسط، 84 درصد مرحله‌ای از خواب که به آن مرحله حرکات سریع چشم (REM) می‌گوییم، با رویابینی همراه است. به نظر می‌رسد آنچه در افراد مختلف متفاوت است، میزان یادآوری این رویاها بعد از بیدار شدن است. در واقع بعضی افراد بیش از بعضی دیگر رویاها را به خاطر می‌سپارند.82 درصد ما بلافاصله بعد از بیدارشدن محتوای رویاهایمان را به خاطر می‌آوریم اما بعد از گذشت 5 دقیقه، 50 درصد این اطلاعات فراموش می‌شود و بعد از 10 دقیقه، فقط 10 درصد محتوای رویاها قابل یادآوری است، به این دلیل که در طول خواب، حافظه کارکردی ما خاموش است. اطلاعات جدیدی که به ذهن وارد می‌شود، در این بخش از حافظه نگهداری و پردازش و سپس به حافظه بلندمدت منتقل می‌شود بنابراین رویاها در حافظه ما ثبت نمی‌شود.

چرا برخی از افراد بیشتر از سایرین رویاهایشان را به یاد می آورند؟-شخصیت افراد تا حدی در میزان به یادآوری رویاها نقش دارد به طوری که هنرمندان و کسانی که توانایی تجسمی و بنابراین حافظه بزرگ‌تری برای تصاویر دارند، بیشتر از سایرین رویاهایشان را به یاد می‌آورند.-زمان و چگونگی بیدارشدن نیز می‌تواند در این امر موثر باشد-اما مهم‌ترین عامل، علاقه فرد به یادآوری رویاهاست. اگر می‌خواهید رویاهای بیشتری به یاد بیاورید، علاقه به محتوای رویاها را در خود پرورش دهید و قبل از خواب به خودتان بگویید که می‌خواهم امشب رویاهایم را به یاد بیاورم.-میزان یادآوری خواب بین مردها و زن‌ها تفاوتی ندارد.-نکته جالب این است که اگرچه خواب REM (مرحله اصلی رویابینی) در کودکان نسبت به بزرگسالان سهم بیشتری از کل طول خواب را شامل می‌شود، اما کودکان کمتر خواب‌هایشان را به یاد می‌آورند. شاید به این دلیل که بخش‌هایی از مغز که به مراحل خواب مربوط است، تا 7-5 سالگی کامل نمی‌شود.

بسیاری از محققان حوزه خواب معتقدند در شروع رویاها هیجان‌ها نقش مهمی دارند. به عبارت دیگر، بخشی از مغز که به هیجان‌ها و احساسات (مثل ترس، ناراحتی، عصبانیت، خوشحالی، امیدواری و...) مربوط است، در خواب فعال می‌شود. سپس قسمت‌های دیگری از مغز تصاویر و نمادهایی از آن احساس پیدا می‌کنند و این نمادها و تصاویر به شکل داستانی به هم مرتبط می‌‌شوند. در عین حال، قسمت مرتبط با تفکر منطقی مغز، در طول خواب فعال نیست بنابراین ارتباطات و رخدادهای تجربه شده در خواب از منطق دوره بیداری تبعیت نمی‌کند. اغلب محتوای رویاها، وقایعی است که اخیرا و عمدتا در طول روز قبل اتفاق افتاده است. بخش دیگری از محتوای رویاها نیز به رخدادهای آسیب‌زننده قبلی مربوط هستند که هنوز برای فرد خوابیده حل و فصل نشده‌اند بنابراین تجربه‌هایی که برای ما احساسات شدید ایجاد می‌کند، می‌تواند بارها به رویاها و کابوس‌هایمان نفوذ کند.


به‌طور کلی، هسته اصلی رویا یک هیجان است و هر چه این هیجان (مثل ترس) درون ذهن فرد شدت بیشتری داشته باشد، تصاویر مربوط به آن با شدت بیشتری در خواب ظاهر می‌‌شود.کابوس‌ها یا خواب‌های پریشان و همراه با هیجان‌های منفی، علاوه بر مشکلات حل‌نشده روانی، می‌تواند در اثر مشکلات پزشکی و بیماری، استرس سنگین و احساس تهدید جوی برای تصویری که فرد از خود دارد یا برای دیدگاه اجتماعی او، ایجاد شود.


بنابراین تفاوت افراد در به یاد آوردن محتوای رویاها یا به اصطلاح تفاوت در میزان خواب دیدن، نشانه اختلال روان‌پزشکی نیست اما تغییر الگوی خواب دیدن و به ویژه کابوس مکرر در یک نفر، نسبت به قبل خود او، می‌تواند نشان‌دهنده وجود مسائلی حل‌نشده و نیازمند توجه روان‌پزشکی باشد.


بچه‌ها چه خواب‌هایی می‌بینند؟تحقیقات متعدد در مورد محتویات رویاها در نقاط مختلف دنیا نشان داده‌‌اند که انسان‌ها در خواب خشونت را بیش از دوستی و بدشانسی را بیش از خوش‌شانسی گزارش می‌کنند و تجربه هیجان‌های منفی در همه فرهنگ‌ها و در هر دو جنس، بیش از هیجانات مثبت است. تصاویر مربوط به خشونت در مردها بیش از زن‌ها تظاهر می‌یابد. میزان رویاها در افراد مسن تفاوتی با جوانان ندارد اما خشونت فیزیکی و هیجان‌های منفی در خواب کهنسالان کمتر از جوانان است.


در کودکان نیز محتوای رویاها با افزایش سن تکامل می‌یابد به طوری که تا 4-3 سالگی کودکان خودشان را در خواب نمی‌بینند. در سن کمتر از 5 سال، خواب‌ها مجموعه‌ غیرجذابی از تصاویر ثابت و تفکراتی درباره وقایع روز است. بین 5 تا 8 سالگی رویاها بیشتر شکل داستانی به خود می‌گیرند و حرکت و تعامل در آنها اتفاق می‌افتد ولی تا حدود 15-13 سالگی هنوز کاملا شکل نمی‌گیرد و شبیه بالغان نمی‌شود. کابوس در بچه‌ها شایع است و از حدود 3 سالگی شروع می‌شود. در دوران 7-3 سال مضمون شایع کابوس‌ها، تعقیب‌‌شدن به‌وسیله هیولا یا جانور است.


2 نکته برای روشن‌تر شدن دنیای خواب-آنچه ذهن در طول بیداری بر آن متمرکز است، در طول خواب نیز مورد توجه و تمرکز خواهد بود-بعضی از نمادها در خواب افراد مختلف تکرار می‌شوند و معمول هستندمثلا افتادن دندان یا پرواز کردن جزو محتویات شایع رویاها هستند. همان‌طور که گفته شد، وقتی یک هیجان در طول مغز فعال می‌شود، نمادها و تصاویر مرتبط با آن در کنار هم جمع و رویا ایجاد می‌شود. این نمادها، همان‌هایی هستند که در بیداری نیز در ارتباط با همان هیجان به کار می‌روند. مثلا در بیشتر فرهنگ‌ها، پرواز نمادی از آزادی تلقی می‌شود. حال اگر فردی در خواب هیجانی مرتبط با آزادی را تجربه کند، احتمال دارد تصویری از نماد پرواز در محتوای رویای او وارد شود. یا مثلا برای اشاره به رهاکردن یک چیز، اصطلاح «دندان‌ چیزی را کندن» را به کار می‌بریم، پس ممکن است برای مفهوم رهاکردن چیزی در خواب، نماد کنده‌شدن دندان فعال شود. بنابراین دیدن چیزهای مشابه در رویای افراد مختلف دارای یک فرهنگ می‌تواند نشانه‌ای از نمادهای مشترک در آن فرهنگ باشد که در عین حال برای هر فرد معنا و مفهوم مجزا و منحصر به فردی نیز دارد.

مینا کاهه
دکتر عاطفه کمالو
روان‌پزشک و روان‌ درمانگر


گردآوری:گروه سلامت سیمرغ
seemorgh.com/health
منبع:salamat.ir






باره جزئیات فصل دوم!" alt="اطلاعیه عوامل شهرزاد بخاطر شایعات منتشر شده درباره جزئیات فصل دوم!"/>اطلاعیه عوامل شهرزاد بخاطر شایعات منتشر شده درباره جزئیات فصل… این ویروس تناسلی زنانه, بیماری همسرتان هم هست! تصویر تهران از ایستگاه فضایی بین‌المللی پوره سیب زمینی ما را چاق می کند؟ مدل مو عروس : مدل موی رمانتیک برای عروس خانم های بهاری!!! شما اینجا هستید: سیمرغ  >  سلامت  >  سلامت روان  >  سلامت روان بزرگسالان  >  چرا بعضی افراد بعد از بیدار شدن از خواب رویاهایشان را به یاد نمی آورند؟ چرا بعضی افراد بعد از بیدار شدن از خواب رویاهایشان را به یاد نمی آورند؟82 درصد ما بلافاصله بعد از بیدارشدن محتوای رویاهایمان را به خاطر می‌آوریم اما بعد از گذشت 5 دقیقه، 50 درصد این اطلاعات فراموش می‌شود و بعد از 10 دقیقه، فقط 10 درصد محتوای رویاها قابل یادآوری است، به این دلیل که در طول خواب، حافظه کارکردی ما خاموش است.چرا برخی افراد در خواب رویا می بینند و بعضی کابوس؟همه انسان‌ها در طول خواب، رویا می‌بینند. مطالعات انجام‌شده در آزمایشگاه‌های خواب نشان داده‌اند که به صورت متوسط، 84 درصد مرحله‌ای از خواب که به آن مرحله حرکات سریع چشم (REM) می‌گوییم، با رویابینی همراه است. به نظر می‌رسد آنچه در افراد مختلف متفاوت است، میزان یادآوری این رویاها بعد از بیدار شدن است. در واقع بعضی افراد بیش از بعضی دیگر رویاها را به خاطر می‌سپارند.82 درصد ما بلافاصله بعد از بیدارشدن محتوای رویاهایمان را به خاطر می‌آوریم اما بعد از گذشت 5 دقیقه، 50 درصد این اطلاعات فراموش می‌شود و بعد از 10 دقیقه، فقط 10 درصد محتوای رویاها قابل یادآوری است، به این دلیل که در طول خواب، حافظه کارکردی ما خاموش است. اطلاعات جدیدی که به ذهن وارد می‌شود، در این بخش از حافظه نگهداری و پردازش و سپس به حافظه بلندمدت منتقل می‌شود بنابراین رویاها در حافظه ما ثبت نمی‌شود. چرا برخی از افراد بیشتر از سایرین رویاهایشان را به یاد می آورند؟-شخصیت افراد تا حدی در میزان به یادآوری رویاها نقش دارد به طوری که هنرمندان و کسانی که توانایی تجسمی و بنابراین حافظه بزرگ‌تری برای تصاویر دارند، بیشتر از سایرین رویاهایشان را به یاد می‌آورند.-زمان و چگونگی بیدارشدن نیز می‌تواند در این امر موثر باشد-اما مهم‌ترین عامل، علاقه فرد به یادآوری رویاهاست. اگر می‌خواهید رویاهای بیشتری به یاد بیاورید، علاقه به محتوای رویاها را در خود پرورش دهید و قبل از خواب به خودتان بگویید که می‌خواهم امشب رویاهایم را به یاد بیاورم.-میزان یادآوری خواب بین مردها و زن‌ها تفاوتی ندارد.-نکته جالب این است که اگرچه خواب REM (مرحله اصلی رویابینی) در کودکان نسبت به بزرگسالان سهم بیشتری از کل طول خواب را شامل می‌شود، اما کودکان کمتر خواب‌هایشان را به یاد می‌آورند. شاید به این دلیل که بخش‌هایی از مغز که به مراحل خواب مربوط است، تا 7-5 سالگی کامل نمی‌شود.بسیاری از محققان حوزه خواب معتقدند در شروع رویاها هیجان‌ها نقش مهمی دارند. به عبارت دیگر، بخشی از مغز که به هیجان‌ها و احساسات (مثل ترس، ناراحتی، عصبانیت، خوشحالی، امیدواری و...) مربوط است، در خواب فعال می‌شود. سپس قسمت‌های دیگری از مغز تصاویر و نمادهایی از آن احساس پیدا می‌کنند و این نمادها و تصاویر به شکل داستانی به هم مرتبط می‌‌شوند. در عین حال، قسمت مرتبط با تفکر منطقی مغز، در طول خواب فعال نیست بنابراین ارتباطات و رخدادهای تجربه شده در خواب از منطق دوره بیداری تبعیت نمی‌کند. اغلب محتوای رویاها، وقایعی است که اخیرا و عمدتا در طول روز قبل اتفاق افتاده است. بخش دیگری از محتوای رویاها نیز به رخدادهای آسیب‌زننده قبلی مربوط هستند که هنوز برای فرد خوابیده حل و فصل نشده‌اند بنابراین تجربه‌هایی که برای ما احساسات شدید ایجاد می‌کند، می‌تواند بارها به رویاها و کابوس‌هایمان نفوذ کند.به‌طور کلی، هسته اصلی رویا یک هیجان است و هر چه این هیجان (مثل ترس) درون ذهن فرد شدت بیشتری داشته باشد، تصاویر مربوط به آن با شدت بیشتری در خواب ظاهر می‌‌شود.کابوس‌ها یا خواب‌های پریشان و همراه با هیجان‌های منفی، علاوه بر مشکلات حل‌نشده روانی، می‌تواند در اثر مشکلات پزشکی و بیماری، استرس سنگین و احساس تهدید جوی برای تصویری که فرد از خود دارد یا برای دیدگاه اجتماعی او، ایجاد شود.بنابراین تفاوت افراد در به یاد آوردن محتوای رویاها یا به اصطلاح تفاوت در میزان خواب دیدن، نشانه اختلال روان‌پزشکی نیست اما تغییر الگوی خواب دیدن و به ویژه کابوس مکرر در یک نفر، نسبت به قبل خود او، می‌تواند نشان‌دهنده وجود مسائلی حل‌نشده و نیازمند توجه روان‌پزشکی باشد.بچه‌ها چه خواب‌هایی می‌بینند؟تحقیقات متعدد در مورد محتویات رویاها در نقاط مختلف دنیا نشان داده‌‌اند که انسان‌ها در خواب خشونت را بیش از دوستی و بدشانسی را بیش از خوش‌شانسی گزارش می‌کنند و تجربه هیجان‌های منفی در همه فرهنگ‌ها و در هر دو جنس، بیش از هیجانات مثبت است. تصاویر مربوط به خشونت در مردها بیش از زن‌ها تظاهر می‌یابد. میزان رویاها در افراد مسن تفاوتی با جوانان ندارد اما خشونت فیزیکی و هیجان‌های منفی در خواب کهنسالان کمتر از جوانان است.در کودکان نیز محتوای رویاها با افزایش سن تکامل می‌یابد به طوری که تا 4-3 سالگی کودکان خودشان را در خواب نمی‌بینند. در سن کمتر از 5 سال، خواب‌ها مجموعه‌ غیرجذابی از تصاویر ثابت و تفکراتی درباره وقایع روز است. بین 5 تا 8 سالگی رویاها بیشتر شکل داستانی به خود می‌گیرند و حرکت و تعامل در آنها اتفاق می‌افتد ولی تا حدود 15-13 سالگی هنوز کاملا شکل نمی‌گیرد و شبیه بالغان نمی‌شود. کابوس در بچه‌ها شایع است و از حدود 3 سالگی شروع می‌شود. در دوران 7-3 سال مضمون شایع کابوس‌ها، تعقیب‌‌شدن به‌وسیله هیولا یا جانور است.2 نکته برای روشن‌تر شدن دنیای خواب-آنچه ذهن در طول بیداری بر آن متمرکز است، در طول خواب نیز مورد توجه و تمرکز خواهد بود-بعضی از نمادها در خواب افراد مختلف تکرار می‌شوند و معمول هستندمثلا افتادن دندان یا پرواز کردن جزو محتویات شایع رویاها هستند. همان‌طور که گفته شد، وقتی یک هیجان در طول مغز فعال می‌شود، نمادها و تصاویر مرتبط با آن در کنار هم جمع و رویا ایجاد می‌شود. این نمادها، همان‌هایی هستند که در بیداری نیز در ارتباط با همان هیجان به کار می‌روند. مثلا در بیشتر فرهنگ‌ها، پرواز نمادی از آزادی تلقی می‌شود. حال اگر فردی در خواب هیجانی مرتبط با آزادی را تجربه کند، احتمال دارد تصویری از نماد پرواز در محتوای رویای او وارد شود. یا مثلا برای اشاره به رهاکردن یک چیز، اصطلاح «دندان‌ چیزی را کندن» را به کار می‌بریم، پس ممکن است برای مفهوم رهاکردن چیزی در خواب، نماد کنده‌شدن دندان فعال شود. بنابراین دیدن چیزهای مشابه در رویای افراد مختلف دارای یک فرهنگ می‌تواند نشانه‌ای از نمادهای مشترک در آن فرهنگ باشد که در عین حال برای هر فرد معنا و مفهوم مجزا و منحصر به فردی نیز دارد.مینا کاههدکتر عاطفه کمالوروان‌پزشک و روان‌ درمانگرگردآوری:گروه سلامت سیمرغseemorgh.com/healthمنبع:salamat.irمطالب خواندنی دیگر :10 خوراکی که هرگز قبل از خواب نباید خورد!! در اینجا بصورت ویژه به 10 نوع از غذا ها اشاره می کنیم که به دلایل شرح داده شده، هرگز نباید قبل از خواب شبانه بخورید.اگر چرخه خواب شما کامل نشود، حتی خواب زیاد هم شما را سرحال نخواهد کرد اگر شما نیاز به هفت ساعت خواب دارید و در ساعت 11:30، به رختخواب می روید زنگ هشدار را برای 07:15 تنظیم کنید، که برابر با مدت پنج ...بخور نخورهایی که باعث می شود خواب آرامی داشته باشید اکثر مردم اطلاع ندارند که خوردن بعضی از غذاها که از اتفاق بخشی از رژیم غذایی سالم هستند، می‌توانند روی خواب شبانه تأثیر ...خواب زیر مجموعه: سلامت روان دسته: سلامت روان بزرگسالان بازدید: 18 منتشر شده در 1395/02/11
###12##12###





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سیمرغ]
[مشاهده در: www.seemorgh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 137]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن