پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1848592759
سیاست خارجی ایران در هفتهای که گذشت؛ از دستبرد بینالمللی تا ترافیک در وزارت خارجه
واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: سیاست خارجی ایران در هفتهای که گذشت؛ از دستبرد بینالمللی تا ترافیک در وزارت خارجه بین الملل > دیپلماسی - ایرنا نوشت: راهزنی بین المللی؛ کلید واژه سیاست خارجی ایران بود در هفته ای که پشت سر نهادیم.
دستگاه دیپلماسی كشور هفته گذشته در حالی موضوع حكم دیوان عالی آمریكا برای مصادره 2 میلیارد دلار از دارایی های بانك مركزی ایران را در دستور كار قرار داد كه رفتار غیر اصولی آمریكا علاوه بر یك رسوایی بزرگ حقوقی، واژه جدیدی در ادبیات سیاسی خلق كرد؛راهزنی بین المللی.
راهزنی بین المللی؛ كلید واژه سیاست خارجی در هفته گذشته
سیدعباس عراقچی معاون حقوقی و بین الملل وزیر امور خارجه در نخستین واكنش ها به این حكم در ابتدای هفته پیش، آن را خلاف قواعد حقوق بین الملل و به تعبیری یك «راهزنی بین المللی» توصیف كرد؛ تعبیری كه به خوبی نشان دهنده نقض اصول مصرح حقوق بین الملل و حتی حقوق داخلی همچون مصونیت دولت ها و بانك مركزی از یك طرف و دخالت دستگاه قانونگذاری آمریكا در قوه قضائیه و نقض قانون اساسی آمریكا از سوی دیگر است. ** ادعای بی اساس آمریكایی ها برای دستبرد
در سال 1982 كه رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان حمله كرد، آمریكا و ایتالیا در این كشور پایگاه نظامی ایجاد كردند. یك سال بعد، با حمله كامیونی به یك پایگاه بیش از 200 آمریكایی كشته شدند. اكنون بازماندگان آن افراد اقامه دعوا كرده اند.
دیوان عالی آمریكا دو هفته پیش حكم داد كه تقریبا 2 میلیارد دلار از دارایی های مسدود شده ایران باید برای پرداخت غرامت به خانواده های آمریكاییان كشته شده در حملات سال 1983 به پایگاه نیروهای تفنگداران دریایی آمریكا در بیروت برداشت شود.
این مبلغ به بانك مركزی ایران تعلق دارد و از مصونیت بین المللی برخوردار است و ایران تصمیم دادگاه آمریكا را به رسمیت نمی شناسد چرا كه به شیوه غیر حقوقی و خلاف قوانین بین المللی دارایی های ایران را مصادره كرده و در حقیقت به سرقت برده اند.
در حال حاضر تنها راه برای مقابله با این روند، مراجعه به دیوان بین المللی دادگستری است زیرا این دیوان بر اساس قانون موضع گیری می كند و ملاك صدور رای، پیشگامی یك كشور یا اقدام آن نیست. **ادعای خسارت می كنیم
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه كشورمان در واكنش به این حكم دولت آمریكا را مسوول حفظ اموال خود دانست و تاكید كرد كه اگر به این دارایی ها دست اندازی شود، ادعای خسارت می كنیم.
پیش از این نیز سخنگوی وزارت امور خارجه حكم دیوان عالی آمریكا علیه ایران را محكوم و آن را غیر منطبق با اصول و مبانی اولیه حقوق بین الملل اعلام كرد.
وی تاكید كرد كه حكم صادره دیوان عالی آمریكا، عدالت و قانون را به سخره گرفته است و دستبرد به اموال جمهوری اسلامی ایران محسوب می شود. **بی احتیاطی روشن و بی تدبیری
به گفته حمید بعیدی نژاد مدیر كل سیاسی و امنیت بین الملل وزارت امور خارجه اصولا اقدام سرمایه گذاری توسط مسوولان وقت بانك مركزی ایران كه به خرید اوراق قرضه دولتی آمریكا به عنوان یك كشور متخاصم انجامید با سیاست كلان ایران هماهنگ نبوده است.
وی معتقد است كه عدم خروج این اموال با افزایش روند تحریمهای مالی و بانكی آمریكا از سال 2006 میلادی و تحریم بانك مركزی باید به حساب یك بیاحتیاطی روشن و بی خبری مسئولان مربوطه گذاشت. اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری نیز با بیان این كه در دولت گذشته یك بی تدبیری انجام شد، افزود: در یك دوره ای تصمیم گرفتند بخشی از منابع بانك مركزی با یك اوراقی در اروپا مدیریت شود كه متاسفانه با بی تدبیری كامل دولت قبل دو میلیارد اوراق آمریكایی خریدند.
ولی الله سیف رییس كل بانك مركزی نیز تاكید كرد كه بی احتیاطی دولت قبل منجر به این مساله شده است. **رویكرد عملی ایران چیست؟
تاكنون در مجموع محاكم آمریكایی ایران را به صورت غیابی به پرداخت حدود 50 میلیارد دلار محكوم كرده اند كه قریب به نیمی از آن خسارات تنبیهی است و نیم دیگر آن خسارات جبرانی است.
این در حالی است كه ایران به دلیل قطع رابطه دیپلماتیك، نقض مصونیت قضایی ایران در دادگاه های آمریكایی و خصوصاً نداشتن اعتماد به بی طرفی دادگاه های آمریكا و سایر مصالح و واهی بودن ادعاها، در مرحله رسیدگی بدوی به این ادعاها، ایران در جلسات دادگاه حضور نیافته و كلیه احكام غیابی می باشند.
البته رویكرد عملی این بوده است كه در مرحله اجرای این احكام ما دفاع كنیم و این سیاستی بوده كه دنبال می شده است و هنوز هم دنبال می شود. **طرح دعوا در دیوان بین المللی دادگستری
حقوق دانان بین الملل نیز معتقدند شرایط اقامه دعوای ایران علیه آمریكا در دیوان بین المللی دادگستری فراهم شده است زیرا اموال دولت جمهوری اسلامی و بانك مركزی ایران در خارج از كشور، جنبه حاكمیتی دارد و مصون از تعرض حقوقی هستند و علی القاعده نباید دادگاه های آمریكایی این دعاوی را استماع می كردند و هم در مرحله استماع و هم مرحله اجرا دولت ما و بانك مركزی مصونیت داشتند. این مصونیت در حقوق بین الملل عرفی به رسمیت شناخته شده است. **دزدی آشكار؛ رسوایی بزرگ حقوقی
توقیف دارایی های ایران برای ایالات متحده آمریكا رسوایی بزرگ حقوقی محسوب می شود. اتفاقی كه دكتر حسن روحانی رئیس جمهوری نیز در مراسم روز شوراها از آن به عنوان دزدی آشكار نام برد و آنرا تداوم خصومت آمریكا علیه ملت ایران دانست.
این در حالی بود كه هیات وزیران كارگروه ویژه ای را با مسئولیت وزیر امور اقتصادی و دارایی مامور بررسی حكم اخیر دولت آمریكا و پیگیری استیفای این حقوق كرد. وزرای امورخارجه، اطلاعات، دادگستری و رئیس كل بانك مركزی جمهوری اسلامی ایران عضو آن هستند. **شكایت ظریف
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه كشورمان در نامه ای خطاب به دبیركل سازمان ملل، حكم دادگاه های داخلی آمریكا علیه دارایی های مردم ایران را تهدیدی علیه حقوق بین المللی خواند و تاكید كرد كه این آمریكا است كه ملزم است غرامت های معوقه ناشی از سیاست های خصمانه اش را به مردم ایران بپردازد. **رئیس جمهوری سرزمین الماس در ایران/ امضا 8 سند همكاری تهران-پرتوریا در میان مباحث داخلی و بازتاب رسانه ای هفته گذشته پیرامون دستبرد آمریكایی ها به اموال ایران، جاكوب زوما رئیس جمهوری آفریقای جنوبی به تهران سفر كرد.
زوما علاوه بر 6 وزیر كابینه یك هیات سیاسی اقتصادی 180 نفری را با خود به تهران آورد و در دیدار هیات عالی رتبه دو كشور 8 سند همكاری امضا و مبادله شد.
وی علاوه بر دیدار با حسن روحانی همتای ایرانی خود، با رهبر معظم انقلاب دیدار كرد.
سفر زوما به تهران، نخستین سفر رییس جمهوری این كشور به جمهوری اسلامی ایران به شمار می رود. البته نلسون ماندلا رهبر مبارز و فقید این كشور قبل و بعد از دوران ریاست جمهوری خود به تهران سفر كرده بود.
رئیس جمهوری آفریقای جنوبی و هیات همراه پس از سفر یكروزه به اصفهان، این شهر را به مقصد كیپ تاون آفریقای جنوبی ترك كردند. **سفر نخستین مقام ارشد مقدونیه به تهران
نیكولا پوپوسكی وزیر خارجه مقدونیه به عنوان نخستین مقام ارشد پس از استقلال این كشور به ایران سفر كرد. وی در سفر به تهران با دكتر روحانی رئیس جمهوری، علی لاریجانی رئیس مجلس و محمدجواد ظریف ویزر امور خارجه دیدار و گفت و گو كرد. **تهران میزبان مقامات ارشد اروگوئه / تعمیق روابط با آمریكای لاتین
ایران هفته گذشته میزان یك معاون رئیس جمهوری هم بود. رائول سندیك معاون رئیس و رئیس مجلسینجمهوری شرقی اروگوئه در صدر یك هیات بلندپایه سیاسی و اقتصادی این كشور متشكل از تعدادی از وزیران كابینه و نمایندگان شركت های بخش خصوصی به ایران سفر كرد.
وی كه به دعوت اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری اسلامی ایران و با هدف گسترش همكاری های تجاری و اقتصادی به تهران آمده بود علاوه بر ملاقات با جهانگیری با دكتر روحانی رئیس جمهوری،علی لاریجانی رئیس مجلس و محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه نیز ملاقات كرد. وی به اصفهان نیز سفر كرد. **برجام؛ الگوی دیپلماسی موفق / تروریسم دغدغه مشترك اعضای سیكا
پنجمین اجلاس وزیران خارجه تعامل و اقدامات اعتمادساز آسیا (سیكا) در شهر پكن پایتخت چین برگزار شد.
«سیكا (CICA)»، یك ساختار رایزنی و اعتماد سازی و همایش امنیتی محسوب می شود كه از سال 1992 میلادی برگزار شده است. هم اكنون 26 كشور عضو این ساختار هستند و همچنین 12 سازمان و كشور نیز به عنوان ناظر در آن حضور دارند و جمهوری اسلامی ایران از اعضای دائم آن است.
مرتضی سرمدی قائم مقام وزیر امور خارجه كشورمان كه به نمایندگی از كشورمان در این اجلاس حضور داشت؛ توافق هسته ای، اجرای برجام و لغو تحریم های ظالمانه و غیرضروری در برنامه هسته ای ایران را نمونه بارزی از دیپلماسی موفقی دانست كه می توان از آن به عنوان بهترین گزینه برای حل اختلافات میان كشورها استفاده كرد.
در جریان این اجلاس، «شی جین پینگ» رئیس جمهوری چین، «وانگ یی»، «سرگئی لاوروف»، «چاوش اوغلو» وزیران خارجه چین، روسیه، تركیه و دیگر نمایندگان كشورها در سخنرانی های خود بر اهمیت تقویت همكاری های منطقه ای و مبارزه با تروریسم تاكید داشتند. **دیپلماسی پارلمانی در تهران
نشست دو روزه كمیته دائم امور اجتماعی و فرهنگی مجمع مجالس آسیایی هفته گذشته در هتل اسپینانس تهران با حضور نمایندگان پارلمانهای آسیایی برگزار شد. *سفر رئیس مجلس بلژیك به تهران و اصفهان
در میان دیدار و گفت و گوهای دیپلماتیك سیاسی،اقتصادی و پارلمانی هیات های مهمان با مقامات كشورمان در تهران،«كریستین دوفرین» رئیس مجلس سنای بلژیك نیز هفته گذشته در سفری پنج روزه به ایران آمد.
دوفرین علاوه بر دیدار با علی لاریجانی رئیس مجلس،با شهیندخت مولاوردی معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و علی اكبر ولایتی رئیس مركز تحقیقات استراتژیك مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز دیدار و گفت و گو كرد.
وی مانند بیشتر مهمان های دیپلماتیك كه به ایران سفر می كنند راهی اصفهان شد و از جاذبه های تاریخی و فرهنگی این شهر بازدید كرد. **سخنرانی دو معاون وزیر امور خارجه در دو نشست تخصصی
حسن قشقاوی معاون كنسولی و امور مجلس وزیرامور خارجه در نشست تخصصی امور كنسولی و ایرانیان خارج از كشور از مذاكرات با 30كشور برای تسهیل صدور روادید خبر داد و گفت سال گذشته چهار میلیون و500هزار نفر ویزای ایران را دریافت كردند.
*مسئولیت عدم برگزاری مراسم حج با سعودی هاست
وی همچنین در این نشست بر برگزاری عزتمندانه و ایمن حج نیز تاكید كرد. البته در حال حاضر ما رابطه سیاسی و كنسولی و با عربستان سعودی نداریم و در این شرایط باید تضمین های لازم برای برگزاری حج وجود داشته باشد كه در نبود دیپلمات ها و كنسول های ما كار دشواری است.
این طور به نظر می رسد تا زمانی كه مكانیسم های تضمین مشخص نشود و عربستان تضمینی در این خصوص ندهد،صرف اعلام آمادگی برای میزبانی از حجاج ایرانی كافی نیست.
*محیط استراتژیك بازی در سوریه
حسین امیرعبداللهیان معاون عربی و آفریقای وزیر امور خارجه نیز هفته گذشته در نشست تخصصی بحران سوریه و سناریوهای پیش رو كه در دانشكده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی سخنرانی كرد.
وی محیط بازی در سوریه را یك محیط استراتژیك دانست؛محیطی كه در آن فرصت ها به سرعت از بین می رود.
همچنین امیرعبداللهیان و «ایورسیه» قائم مقام وزیرخارجه سوئیس هفته گذشته دیدار و در مورد تحولات منطقه بویژه آخرین رخدادهای عراق، سوریه و یمن مورد گفت وگو كردند. 5252
کلید واژه ها: ایران و آمریکا -
جمعه 10 اردیبهشت 1395 - 21:20:00
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
وزارت امور خارجه: حکم دیوانعالی آمریکا دستبرد به اموال ایران است
وزارت امور خارجه حکم دیوانعالی آمریکا دستبرد به اموال ایران است سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران حکم اخیر دیوانعالی آمریکا علیه ایران را قویا محکوم کرد و آن را غیرمنطبق با اصول و مبانی اولیه حقوق بینالملل دانست حسین جابری انصاری افزود حکم صادره از سوزیر سابق امور خارجه پاکستان در گفتوگو با فارس: ایران جایگاه مهمی در سیاست خارجی پاکستان دارد/ سفر «روحا
وزیر سابق امور خارجه پاکستان در گفتوگو با فارس ایران جایگاه مهمی در سیاست خارجی پاکستان دارد سفر روحانی نمایشی نبود وزیر سابق امور خارجه پاکستان با اشاره به جایگاه مهم ایران در دیپلماسی و سیاست خارجی این کشور گفت تهران در شرایط مختلف دوستی خود را با اسلامآباد به اثبات رساندهبیانیه مشترک وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی
بیانیه مشترک وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی در پایان نشست مشترک مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و دکتر وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران بیانیه مشترکی صادر شد به گزارش نامه نیوز در پایان نشست مشترک خانم فدریکا موگرینی مسئول سیاست خاحسین شریعتمداری: وزارت خارجه با گزارش برجام، ایران را لولو و آمریکا را هلو معرفی کرده است
حسین شریعتمداری وزارت خارجه با گزارش برجام ایران را لولو و آمریکا را هلو معرفی کرده است مدیر مسئول روزنامه کیهان گفت گزارش وزارت خارجه درباره برجام ایران را لولو و آمریکا را هلو معرفی کرده است به گزارش نامه نیوز حسین شریعتمداری مدیرمسئول روزنامه کیهان در واکنش به جزئیات گزاحمد خاتمی:حجاج ایرانی به حج با ذلت و نا امن نخواهند رفت/برجام یک پدیده در سیاست خارجی ما است/از موضعگیری خوب
احمد خاتمی حجاج ایرانی به حج با ذلت و نا امن نخواهند رفت برجام یک پدیده در سیاست خارجی ما است از موضعگیری خوب رییس جمهور درباره امریکا تشکر میکنم خطیب این هفته نماز جمعه تهران گفت عربستان به نیابت از رژیم صهیونیستی در منطقه میجنگد هر جا بحث از تکفیریهاست پای ریاض و عربستانوزارت امورخارجه آمریکا خرید آب سنگین ازایران را تائید کرد
وزارت امورخارجه آمریکا خرید آب سنگین ازایران را تائید کرد بین الملل > انرژی هستهای - ایرنا نوشت خبرگزاری فرانسه گزارش داد وزارت امور خارجه آمریکا روزجمعه خبر خرید 32 تن آب سنگین از ایران را تائید کرد خبرگزاری فرانسه ازمقر سازمان ملل درگزارشی به شرح زیر نسخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان: پاکستان و ایران برنامههای جامع و هدفمند برای گفتوگو و رایزنی دارند
سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان پاکستان و ایران برنامههای جامع و هدفمند برای گفتوگو و رایزنی دارند سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان گفت ایران اجازه نمیدهد از خاک این کشور علیه پاکستان استفاده شود و دو کشور برنامه جامع منظم و هدفمند برای مذاکره درباره مسائل مختلف دارند به گزاوزارت خارجه آمریكا خرید آب سنگین ازایران را تائید كرد
وزارت خارجه آمریكا خرید آب سنگین ازایران را تائید كرد روز نو خبرگزاری فرانسه گزارش داد وزارت امور خارجه آمریكا روزجمعه خبر خرید 32 تن آب سنگین از ایران را تائید كرد خبرگزاری فرانسه ازمقر سازمان ملل درگزارشی به شرح زیر نوشت جان كربی سخنگوی وزارت امور خارجه آمریكا گفته استحافظ منافع آمریکا در ایران به وزارت خارجه احضار شد
حافظ منافع آمریکا در ایران به وزارت خارجه احضار شد بین الملل > دیپلماسی - سفیر سوئیس در تهران برای ابلاغ اعتراض رسمی جمهوری اسلامی ایران به رای دادگاه های آمریکا علیه کشورمان به وزارت امور خارجه احضار شد به گزارش خبرآنلاین به نقل از میزان سفیر سوئیس در تهسی ویژگی سیاست خارجی مطلوب برای ایران از نگاه سریع القلم
دکتر محمود سریع القلم استاد دانشگاه شهید بهشتی در تازه ترین یادداشتش سی ویژگی سیاست خارجی مطلوب برای ایران را برشمرده است ۱-سیاست خارجی شفاف و غیر تبلیغاتی ۲-بهترین روش جلوگیری از اعمال فشار قدرتهای بزرگ درآمد سرانه ۱۵۰۰۰ دلار به بالا ۳-اعطای ده بورسیه تحصیلی در سال در دانش-