تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 25 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):قصد ما این است که نمیریم تا توبه کنیم، ولی توبه نمی کنیم تا اینکه می میریم
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1853332103




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تحقیقات دانشگاهی در هلند نشان داد؛ «گرمایش جهانی» تهدیدی بزرگ برای دریاچه ارومیه


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: تحقیقات دانشگاهی در هلند نشان داد؛ «گرمایش جهانی» تهدیدی بزرگ برای دریاچه ارومیه
تحقیقات جدید دانشگاه واخنیگن هلند و موسسه بین المللی تحلیل سیستمهای کاربردی اتریش نشان می دهد که برای توقف خشک شدن دریاچه ارومیه باید گرمایش جهانی متوقف شود.
به گزارش نامه نیوز ، داستان مسئله ای که اکنون بسیاری آن را بزرگترین مسئله قرن بیست یکم می دانند از سال 1896 در سوئد آغاز شد، در آن سال دانشمندی به نام آرنیوس برای اولین متوجه شد که اضافه کردن دی اکسید کربن به اتموسفر می تواند منجر شود تا کره زمین گرم تر شود.


اما این حرف او را هیچ کس باور نکرد تا زمانی که در سال 1938 مهندسی به نام استوارت کلندر، دما کره زمین را در 50 سال قبل از آن بررسی کرد و متوجه شد؛ کره زمین در حال گرم شدن است. با این وجود به این علت که در سال 1939 جنگ جهانی دوم آغاز شده بود حرف های مربوط به گرم شدن کره زمین به فراموشی سپرده شد.


با پایان جنگ جهانی دوم برای جبران خسارت های اقتصادی صنایع مختلف به سرعت رشد کردند، بسیاری از این صنعت ها مرتبط با سوزاندن سوخت های فسیلی بود، این سوخت ها گاز هایی را تولید می کردند که وارد اتمسفر می شد و منجر می شد نور خورشید وارد جو زمین نشود و اتفاقا از سال 1940 تا 1970 کره زمین سردتر شد.


اما این گاز ها همان قدر منجر می شدند تا گرما از کره زمین خارج نشود و از سال 1970 به بعد دما کره زمین افزایش یافت و سال 1988 در آن زمان گرمترین سال تاریخ شد و برای اولین بار آگاهی عمومی در رابطه با تغییرات اقلیم ایجاد شد.


در سال 1995 تحقیق دانشمندان نشان داد که یکی از عوامل اصلی این «گرمایش جهانی» انسان ها هستند، پیش تر تحقیقات از آسیب های گرم شدن کره زمین خبر داده بوند اما با ورود به قرن بیست یکم تحقیقات جدیدتر نشان داد این آسیب ها بسیار خطرناک هستند؛ طوفان های شدید، خشک سالی انقراض گونه های حیوانی، به زیر آب رفتن بسیاری از شهر های بزرگ و ..


اکنون هر سال و ماهی که می گذرد رکورد گرم ترین سال و ماه تاریخ شکسته می شود و هر کشوری با تولید گاز های گلخانه ای به کشور خود و آینده جهان آسیب می رساند.


ایران هم از کشور هایی است که گاز ها گلخانه ای زیادی تولید می کند، 1.6 درصد گاز های گلخانه ای جهان را ایران تولید می کند، این یعنی ایران رتبه هشتم را در تولید گاز های گلخانه ای در جهان دارد.


ضرر این میزان از تولید گاز های گلخانه ای به خود ایران هم می رسد. به عنوان مثال بسیاری بر این باورند که دلیل اصلی سیل ها و حوادث آب و هوایی اخیر ایران تغییرات اقلیم است.


در همين رابطه، روز گذشته «بهلول عليجاني» اقليم شناس و مدرس دانشگاه خوارزمي با رد ارتباط ميان سيل در ايران و پديده «ال نينو»، به پژوهشگر ايرنا گفت: « از يك طرف كشور به خشكسالي مبتلا است و از طرف ديگر باران هاي سيل آسا ويراني هاي زيادي را در مناطق مختلف ايران به وجود آورده است. همه اينها يك علت دارد و آن تغيير اقليم و گرمايش زمين است. گرمايش زمين پيامدهاي زيادي دارد. از نشانه هاي بارز آن بي نظم شدن آب و هوا است. نمونه اي از بي نظمي آب و هوايي را در زمستان 1386 تجربه كرديم و پس از آن نيز گرماي طاقت فرساي تابستان ها را در سال هاي گذشته داشتيم، بارندگي هاي سيل آسا از نشانه هاي اين بي نظمي آب و هوايي است. »


به جز حوادث آب و هوایی «گرمایش جهانی» تهدید بزرگی برای آینده دریاچه ارومیه است.


گرمایش جهانی و آینده دریاچه ارومیه


دریاچه ارومیه که از لحاظ وسعت دومین دریاچه آب شور جهان است خانه گونه های حیوانی مختلف مخصوصا میگوی آب شور است.
در طول 20 سال گذشته سطح آب، دریاچه ارومیه 80 درصد کاهش یافته و به کمترین میزان خود در طول 20 سال اخیر رسیده است. در نتیجه این اتفاق شوری دریاچه ارومیه افزایش یافته است و این آسیب هایی به اکوسیستم، کشاورزی، بهداشت منطقه و همچنین گردشگری می رساند. تخمین زده شده است مردمی که در 500 کیلومتر مربعی دریاچه ارومیه زندگی می کنند در خطر هستند.


این دریاچه به علت عوامل مختلفی در حال خشک شدن است؛ در طول 10 سال اخیر کشاورزی در منطقه اطراف دریاچه ارومیه 3 برابر شد و این منجر شد استفاده آب افزایش یابد در همین زمان میزان بارندگی مقدار قابل توجهی کاهش یافت و به جای آن میانگین دما افزایش یافت.


تحقیقات جدید دانشگاه واخنیگن هلند و موسسه بین المللی تحلیل سیستمهای کاربردی اتریش که حدود دو هفته پیش در مجله علم کل محیط زیست منتشر شد نشان می دهد که تغییر اقلیم تهدیدی جدی برای آینده دریاچه ارومیه است و حتی در خوش بینانه ترین حالت و بدون در نظر گرفتن هیچ اتفاق دیگری، شرایط دریاچه خشک شده ارومیه بدتر می شود.


برای نجات دریاچه ارومیه برنامه مدیرت آب جدیدی مطرح شده است این برنامه شامل کاهش 40 درصدی استفاده از آب در آبیاری است. البته هیچ کدام از این نقشه ها تغییرات آب و هوایی و میزان آب را در آینده در نطر نمی گیرد.


تحقیقات نشان می دهد که نقشه مطرح شده در رابطه با آبیاری می تواند دریاچه ارومیه را نجات به این شرط که تغییرات اقلیم محدود شود.


سمیه شادکام از دانشگاه واخنیگن در این رابطه گفت: « این ها به این معنا است که اقدامات فوری برای نجات دریاچه لازم است صورت بگیرند. این اقدامات شامل اقدام های داخلی برای محدود کردن مصرف آب و اقدام های جهانی برای محدود کردن تولید گاز های گلخانه ای است.»





منبع: خبرآنلاین


۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۲:۲۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن